Δίκη Χρυσής Αυγής: «Ο Παύλος Φύσσας δεν δολοφονήθηκε για το τίποτα»

Δίκη Χρυσής Αυγής: «Ο Παύλος Φύσσας δεν δολοφονήθηκε για το τίποτα»

Με τις αγορεύσεις των δικηγόρων της Πολιτικής Αγωγής και συγκεκριμένα της Χρύσας Παπαδοπούλου εκ μέρους της οικογένειας Φύσσα,  ξεκίνησε το τελευταίο σκέλος της δίκης της Χρυσής Αυγής

Η κ. Παπαδοπούλου έκανε λόγο για άνανδρη και οργανωμένη δολοφονία και τόνισε πως ο Παύλος Φύσσας δεν δολοφονήθηκε τυχαία, όπως προσπάθησαν να καταδείξουν οι κατηγορούμενοι στις απολογίες τους αλλά και η εισαγγελική πρόταση. 

Αναφερόμενη στην έναρξη της δίκης, σχεδόν πέντε χρόνια πριν, η δικηγόρος, στάθηκε στην επίθεση που δέχτηκαν δύο φίλοι του Παύλου Φύσσα έξω από το δικαστήριο. 

«Οι φίλοι του Παύλου, Ν. Μαντάς και Μ. Ξυπόλυτος, δέχθηκαν βίαιη επίθεση καθώς προσέρχονταν. Η προσπάθεια κατατρομοκράτησης έπεσε στο κενό και στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων. Δεν φοβήθηκαν να πουν την αλήθεια, να υποστούν τη βάσανο του ακροατηρίου και σε αυτούς η ελληνική κοινωνία οφείλει πολλά γιατί έσπασαν το απόστημα του φόβου που υπήρχε τότε. Και αν τώρα η οργάνωση έμεινε εκτός κοινοβουλίου, το 2015 τα πράγματα ήταν αλλιώς. Τι ήταν αυτό που τους έκανε να ξεπεράσουν το φόβο; Η άνανδρη και οργανωμένη δολοφονία. Ο Παύλος Φύσσας στάθηκε όρθιος. Ο Παύλος Φύσσας δεν δολοφονήθηκε τυχαία».

«Ο Παύλος έγραφε τραγούδια για τους φασίστες, δεν σηκωνόταν 23:30 το βράδυ να σκοτώσει, δεν υπάκουε σε εντολές, άλλοι υπάκουσαν σε εντολές και βγήκαν να σκοτώσουν», σημείωσε η κ. Παπαδοπούλου.

Η συνήγορος της οικογένειας Φύσσα, αφού περιέγραψε το βράδυ της δολοφονίας, στάθηκε στον Ρουπακιά, ο οποίος επιχειρήθηκε να παρουσιαστεί από τους μάρτυρες υπεράσπισης ως πράος άνθρωπος, που, όπως είχε καταθέσει χαρακτηριστικά η αδελφή του «ακόμα και το ψωμί το κόβει με το χέρι, δεν χρησιμοποιεί μαχαίρι».

«Ο Ρουπακιάς που «δε χρησιμοποιούσε μαχαιράκι ούτε να κόψει το κρέας», πέτυχε με την πρώτη μαχαιριά τον πνεύμονα και τον περικαρδιακό σάκο και με τη δεύτερη την περιοχή της καρδιάς. Αυτές οι τρεις μαχαιριές είναι από χέρι εκπαιδευμένο. (…) Αν ο Παύλος δεν στεκόταν όρθιος, αν ο αστυνομικός Δεληγιάννης δεν είχε πλησιάσει στο σημείο και αν οι αστυνομικοί Ντάφος και Κουρεντζής δεν έκλειναν το αυτοκίνητο του Ρουπακιά, ο Ρουπακιάς θα παρέμενε ασύλληπτος, όπως ασύλληπτοι έμειναν οι συνεργοί του εκείνο το βράδυ. 

Έχουμε εντοπισμό του στόχου, μήνυμα του Πατέλη, οργανωμένη μετάβαση, επιχειρησιακό σχέδιο που περιελάμβανε τακτικές αποδυνάμωσης του αντιπάλου, εγκλωβισμό, περικύκλωση του στόχου, άνοιγμα του κλοιού μόλις καταφτάνει ο Ρουπακιάς και επαγγελματικό χτύπημα κατευθείαν στην καρδιά. Το μόνο που πήγε στραβά είναι ότι, για πρώτη φορά στα χρονικά της ΧΑ, έχουμε επιτόπια, όχι απλά επ’ αυτοφώρω με τη νομική έννοια, αλλά επιτόπια σύλληψη του Ρουπακιά».

«Όλα όσα συνεβησαν εκείνο το βράδυ είναι η ενεργοποιηση του τάγματος εφόδου της τοπικής Νίκαιας. Πήγαν για να εκτελέσουν την επίθεση σε βάρος του Π. Φύσσα», σημείωσε η δικηγόρος. 

«Ο Ρουπακιάς δεν κινήθηκε μόνος του, ούτε συνελήφθη μόνος του, ούτε περαστικός από τα γραφεία ήταν. Ήταν μέλος του 5μελούς συμβουλίου Νίκαιας».

Στην αγόρευση της εισαγγελέως και συγκεκριμένα στο ερώτημα που έκανε «ποιο θα ήταν το όφελος της Χ.Α.» σχετικά με τη δολοφονία, στάθηκε η κ. Παπαδοπούλου. 

«Ποιο το όφελος της ΧΑ; “Μα η ΧΑ εκείνη την περίοδο ανέβαινε στις δημοσκοπήσεις, τι λόγο είχε να τελεστεί η ανθρωποκτονία; Μόνο κακό προκάλεσε η δολοφονία”. Το είπε ο Κασιδιάρης, ήταν ο ο ισχυρισμός της υπεράσπισης και υιοθετήθηκε και από την εισαγγελική πρόταση. Για τον ίδιο λόγο που τελέστηκε στο πλαίσιο της εγκληματικής οργάνωσης η δολοφονική επίθεση στους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, στους Αιγύπτιους αλιεργάτες, η δολοφονική επίθεση στο Αντίπνοια. Από τύχη δεν είχαμε νεκρό σε αυτές τις επιθέσεις. Η ΧΑ ήθελε τα θύματά της να ξέρουν ότι τους χτύπησε η ΧΑ, δεν το έκρυβαν γι’ αυτό και υπάρχει η δήλωση της πολιτικής ταυτότητας. Ο ίδιος ο Μιχαλολιάκος λέει “ελπίζουν ένας ΧΑυγίτης να σφάξει ένα ξένο για να αντιστρέψουν το πολιτικό κλίμα”. “Οι εγκληματικές πράξεις γίνονται εν κρυπτώ” είπε η κ. εισαγγελέας “και από λίγα άτομα”. Όταν όμως έχεις μία οργάνωση, η οποία έχει ενδυθεί το μανδύα του πολιτικού κόμματος, η οποία διέπεται από την ιδεολογία του εθνικοσοσιαλισμού, της οποίας οργάνωσης η στρατηγική βασίζεται στην έννοια της κατάκτησης του ζωτικού χώρου, τότε θέλεις με τις πράξεις σου να δείξεις ποιος κάνει κουμάντο στον δρόμο. Κασιδιάρης σε ομιλία: “αγώνας στη ΧΑ σημαίνει δρόμος”, Μιχαλολιάκος στην Τρίπολη: “δε θα αλλάξουμε, όσο πιο δυνατοί γινόμαστε, τόσο πιο ακραίοι γινόμαστε “, η δήλωση του Παναγιώταρου “άμα βγάλουμε δημοτικό συμβουλο θα κάνουμε πογκρόμ, πώς με μία μονο κίνηση καθαρίσαμε το Εφετείο και τον Άγ. Παντελεήμονα”. Τον Σεπτέμβριο του 2013 υπήρχε μια εντολή κλιμάκωσης της δράσης της ΧΑ».

Σύμφωνα με την Χρύσα Παπαδοπούλου μια σειρά γεγονότων κατέληξε στην πρωτοφανή επιτόπια σύλληψη του Ρουπακιά:

1) Το τηλεφώνημα στο 100 από άγνωστο άτομο, που ανέφερε «50 άτομα με ρόπαλα κατευθύνονται στο κατάστημα Κοράλλι»,2) το ότι ο Παύλος στάθηκε όρθιος και υπέδειξε τον δολοφόνο του,3) το ότι ο αστυνομικος της ομάδας ΔΙΑΣ Δεληγιάννης προσέτρεξε στο σημείο και ήταν εκεί για να υποδείξει ο Παύλος τον δολοφόνο του και4) το γεγονός ότι το περιπολικό της ομάδας ΔΙΑΣ Ντάφου και Κουρεντζή έκλεισε το αμάξι του Ρουπακιά.

«Αν έλειπε κάποιος από αυτούς τους κρίκους της αλυσίδας, δε θα είχαμε επιτόπια σύλληψη, δε θα είχαμε κινητό Καζαντζόγλου, δε θα είχαμε άρση απορρήτου, δε θα είχαμε τίποτα Θα είχαμε τον «σκότωσε για το ποδόσφαιρο».

Με πληροφορίες από το Golden Dawn Watch

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter