Δίκη Χρυσής Αυγής: «Περιπέτεια με Πακιστανό» η δολοφονία Λουκμάν κατά την υπεράσπιση Στεργιόπουλου

Δίκη Χρυσής Αυγής: «Περιπέτεια με Πακιστανό» η δολοφονία Λουκμάν κατά την υπεράσπιση Στεργιόπουλου

«Γεννήθηκε σε χωριό των Ιωαννίνων, βρέθηκε στην Αθήνα με τους γονείς του, ήταν καλός μαθητής στο Γυμνάσιο, έδωσε εξετάσεις, περασε στην πυροσβεστική αλλά δυστυχώς είχε τη γνωστή περιπέτεια με τον Πακιστανό».

Με αυτά τα λόγια αναφέρθηκε στην άγρια δολοφονία του Σαχζάτ Λουκμάν ο συνήγορος υπεράσπισης του Χρήστου Στεργιόπουλου και πρώην βουλευτής της ΝΔ, Αντώνης Φούσας.

Ο Στεριόπουλος, ο οποίος είναι ένας εκ των δύο κατηγορουμένων που έχει καταδικαστεί στο παρελθόν για τη στυγνή δολοφονία του πακιστανού εργάτη Σαχζάτ Λουκμάν, την ώρα που πήγαινε με το ποδήλατό του στη δουλειά, καταδικάστηκε και στην μεγάλη δίκη της Χρυσής Αυγής σε έξι χρόνια κάθειρξης, με την κατηγορία της ένταξης σε εγκληματική οργάνωση.

«Αν αιτιολογημένα, μας λέει ο νόμος, ότι αν αφεθεί ελυθερος θα διαπραξει άλλο έγκλημα. Ποτέ άλλοτε στη ζωή του, πέρα από αυτό που ξέρετε, δεν είχε διαπράξει άλλο», συμπλήρωσε ο Αντώνης Φούσας, παρουσιάζοντας τη δολοφονία που συγκλόνισε την Ελλάδα (αλλά που δεν στάθηκε αρκετό για τις αρχές ώστε να ξεκινήσει η συνολική δίωξη της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής), ως ένα… στιγμιαίο λάθος. Ή… ως μια περιπέτεια.

Αντί επιλόγου, κλείνουμε με τη συγκινητική δήλωση του πατέρα του Σαχζάτ Λουκμάν, που έστειλε στην Ελλάδα, αμέσως μετά την ανακοίνωση της απόφασης το δικαστηρίου που έκρινε τη Χρυσή Αυγή ως εγκληματική οργάνωση.

«Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες που μας συμπαραστάθηκαν. Όσο το παιδί μας ζούσε μας έστελνε χρήματα από τη δουλεία του και έτσι ζούσαμε. Τα τελευταία 7 χρόνια περνάμε πολύ δύσκολα και για αυτό ζητάμε την υποστήριξη σας», είναι τα λόγια του πατέρα του Λουκμάν.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter