Δίκη Χρυσής Αυγής: Προκλητική εξήγηση από το δικηγόρο του Ρουπακιά για την ήρεμη ψυχική του κατάσταση μετά το φόνο

Δίκη Χρυσής Αυγής: Προκλητική εξήγηση από το δικηγόρο του Ρουπακιά για την ήρεμη ψυχική του κατάσταση μετά το φόνο

Σε μία απέλπιδα προσπάθεια να σώσει ό,τι μπορεί, ο συνήγορος του δολοφόνου του Παύλου Φύσσα, Γ.Ρουπακιά, Οπλαντζάκης παρερμηνεύοντας την απόφαση που θέλει ένοχο τον εντολέα του για ανθρωποκτονία με πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, τοποθετήθηκε επί της πρότασης επί των ποινών.

Συγκεκριμένα ο κ. Οπλαντζάκης επιχειρεί να δώσει άλλη διάσταση στον ορισμό της «ήρεμης ψυχικής κατάστασης» λέγοντας πως ο Γ. Ρουπακιάς, έφυγε ήρεμος γιατί νόμιζε πως ο Παύλος Φύσσας ζει, επειδή ήταν όρθιος για αρκετή ώρα.

Με λίγα λόγια ο δικηγόρος αναφέρεται στην ήρεμη ψυχική κατάσταση του Ρουπακιά μετά την τέλεση της δολοφονίας, γεγονός που τον καθιστά αμετανόητο, και όχι κατά τη διάρκεια αυτής πράγμα που αφορά η απόφαση του δικαστηρίου.

«Δε θα έλεγα τίποτα αν δεν υπήρχε η νέα διατύπωση του νομοθέτη στον ΠΚ, που λέει χωρίς διάκριση ”πρόσκαιρη κάθειρξη δέκα ετών”. Δεν ξεχωρίζει, δε λέει, θα πρέπει να δείτε τα στοιχεία κάτω από τα οποία τελέστηκε η ανθρωποκτονία, η κα Εισαγγελέας είχε πει ”σε ήρεμη ψυχική κατάσταση”. Το θύμα ήταν όρθιο και μάλιστα έμεινε σε ικανό χρονικό διάστημα όρθιο, δηλαδή ο δράστης κατάφερε τα πλήγματα και είδε ότι το θύμα ήταν όρθιο. Αυτό δηλαδή τι μπορεί να σημαίνει; Μπορεί να σκέπτεται ο κατηγορούμενος ότι δεν έχει πεθάνει», είπε χαρακτηριστικά.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter