Δίκη Χρυσής Αυγής: Πρωτοφανείς προκλήσεις από τους νεοναζί – Διακόπηκε η διαδικασία (Photos)

Δίκη Χρυσής Αυγής: Πρωτοφανείς προκλήσεις από τους νεοναζί – Διακόπηκε η διαδικασία (Photos)

Πρωτοφανείς προκλήσεις από ομοϊδεάτες της Χρυσής Αυγής , μέσα στην αίθουσα του δικαστηρίου.

Φώναξαν υβριστικά συνθήματα και πέταξαν αντικείμενα. Τα χειρότερα αποτράπηκαν από παρέμβαση της αστυνομίας. Αναγκαστική διακοπή της δίκης για μεθαύριο ,16 Φεβρουαρίου.

Όπως φάνηκε το σκηνικό που προκάλεσε την ένταση στηνόταν έξω από το Εφετείο της Αθήνας, όπου είχαν συγκεντρωθεί πολλοί ομοϊδεάτες των κατηγορουμένων, οι οποίοι ήθελαν να μπουν στην δικαστική αίθουσα για να παρακολουθήσουν τη δίκη .

Στο χώρο είχαν συγκεντρωθεί ωστόσο και μέλη αντεξουσιαστικών οργανώσεων καθώς επρόκειτο να ξεκινήσει η κατάθεση των μαρτύρων για την υπόθεση της επίθεσης Χρυσαυγιτών στο στέκι Αντίπνοια στα Πετράλωνα, τον Ιούνιο του 2008.

Η αστυνομία εμπόδισε την είσοδο πολλών ατόμων και από τις δύο ομάδες.

Όταν όμως ξεκίνησε η δίκη και η πρόεδρος του δικαστηρίου κάλεσε στο βήμα τον πρώτο μάρτυρα για την επίθεση στα Πετράλωνα , ο οποίος ζήτησε από το δικαστήριο να επιτρέψει να μπουν στην αίθουσα και άλλοι σύντροφοί του, όσοι από το ακροατήριο πρόσκεινταν στη Χρυσή Αυγή άρχισαν να φωνάζουν μέσα στην αίθουσα συνθήματα του τύπου “Αίμα Τιμή Χρυσή Αυγή» και «π@@@ς γιοι αναρχικοί» και να πετάνε αντικείμενα.

Η άλλη πλευρά ανταπέδωσε τα συνθήματα και η σύρραξη που απειλήθηκε αποτράπηκε τελικά από τις αστυνομικές δυνάμεις που μπήκαν ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Όλη αυτή η ανεπίτρεπτη κατάσταση οδήγησε στην αποχώρηση από την αίθουσα της έδρας του δικαστηρίου και στη συνέχεια τη διακοπή της δίκης για μεθαύριο.

Βαριές καταγγελίες από την πολιτική αγωγή για την συμπεριφορά των ανδρών των ΜΑΤ, μέσα στην αίθουσα του δικαστηρίου.

“Δεν μπήκαν ανάμεσα στις δύο ομάδες για να εξομαλύνουν την κατάσταση.Έσπευσαν να επιτεθούν σε βάρος των αντιφασιστών”, επισημαίνουν οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής.

Είναι μάλιστα γεγονός ότι η επιχείρηση των ΜΑΤ γινόταν υπό τις επευφημίες χρυσαυγιτών.

Την ίδια ώρα που τα επεισόδια ήταν σε εξέλιξη , η μητέρα του αδικοχαμένου Παύλου, προσπαθούσε φωνάζοντας με όλη την ένταση της φωνής της για να ακουστεί, να ενεργοποιήσει έστω και έναν αστυνομικό για να πάρει τα στοιχεία θρασύτατου χρυσαυγίτη προκειμένου να του υποβάλλει μήνυση…

Σύμφωνα με την Μάγδα Φύσσα ο εν λόγω γύρισε προς το μέρος της και της φώναξε : “Που είναι τώρα ο Παύλος σου;”

Μεγάλο θέμα ανακύπτει τέλος από την παρουσία άντρα του ΜΑΤ , που βρισκόταν στον εξωτερικό χώρο του Εφετείου απέναντι από ομάδα αντιφασιστών, και σύμφωνα με ευκρινέστατη φωτογραφία εμφανίζεται να έχει μια κάμερα στο πέτο της στολής του .

Απ΄την πλευρά της ΕΛΑΣ, ανώτατος αξιωματικός με δήλωση του , υποστήριξε ότι δεν επρόκειτο για κάμερα καθώς

από έλεγχο που έγινε διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για φορητή μπαταρία-φορητό φορτιστή (Power Bank), που φορτίζει κινητό τηλέφωνο και ασύρματο ακουστικό (Bluetooth), συνδεδεμένη με το ακουστικό.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter