Δίκη Χρυσής Αυγής: Σήμερα η απόφαση για τα ελαφρυντικά

Δίκη Χρυσής Αυγής: Σήμερα η απόφαση για τα ελαφρυντικά

Σήμερα Δευτέρα, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων αναμένεται να ανακοινώσει την κρίση του επί των ελαφρυντικών για τους καταδικασθέντες στην πολύκροτη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Το θέμα των ελαφρυντικών είναι ένας καθοριστικός παράγοντας για την επόμενη φάση της δίκης καθώς από αυτό κρίνονται οι ποινές.

Μετά την παραπάνω απόφαση θα ξεκινήσει η διαδικασία επί των ποινών, αρχικά με εισαγγελική πρόταση, μετέπειτα τις αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης και τέλος την απόφαση του δικαστηρίου.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι ποινές διαμορφώνονται ως εξής:

-Για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης: 5-15 έτη (με ελαφρυντικό: 2-8)

-Για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση: 5-10 χρόνια (με ελαφρυντικό 1-6)

Υπενθυμίζεται πως η ποινή από 3 έτη και κάτω έχει αυτόματα ανασταλτικό χαρακτήρα, κάτι που θα κρατούσε τους ναζί της Χρυσής Αυγής εκτός φυλακής.

Για όσους καταδικάστηκαν για συνέργεια στην ανθρωποκτονία του Παύλου Φύσσα και για όσους καταδικάστηκαν για την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος των Αιγύπτιων αλιεργατών προβλέπονται ποινές έως και 10 έτη, αν δεν τους αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό. Ο Γιώργος Ρουπακιάς είναι αντιμέτωπος ακόμη και με ισόβια κάθειρξη αν δεν του αναγνωριστεί ελαφρυντικό.

Την Παρασκευή ο καταδικασθείς για διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης Γιάννης Λαγός, ο οποίος εξελέγη με τη Χρυσή Αυγή και εν συνεχεία ανεξαρτητοποιήθηκε είχε δηλώσει πως αν «βγει» αρνητικός σε τεστ κορονοϊού θα εμφανιστεί στο δικαστήριο, ενώ δεν δίστασε να καλέσει σε «συγκέντρωση» τους ομοϊδεάτες του έξω από το Εφετείο. 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter