Στο Ευρωκοινοβούλιο αίτημα για άρση ασυλίας του Γιάννη Λαγού

Στο Ευρωκοινοβούλιο αίτημα για άρση ασυλίας του Γιάννη Λαγού

Στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έφθασε αίτημα των ελληνικών αρχών για άρση της ασυλίας του μέλους της εγκληματικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή».

Το γεγονός ανακοίνωσε στην ολομέλεια της Ευρωβουλής ο πρόεδρός της, Νταβίντ Σασόλι. Το αίτημα έχει ήδη διαβιβαστεί στην αρμόδια επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου.

Διαβάστε επίσης: Δίκη Χρυσής Αυγής: Ο Λαγός είχε παραβιάσει τους περιοριστικούς όρους αλλά η Εισαγγελέας πρότεινε αναστολή

Η είδηση έγινε γνωστή μέσα από τον λογαριασμό Twitter του Δημήτρη Παπαδημούλη, ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και αντιπροέδρου του Ευρωκοινοβουλίου, όπου αναφέρει:

«Ο Πρόεδρος Σασσόλι μόλις ανακοίνωσε στην ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου τη λήψη του αιτήματος των ελληνικών αρχών για άρση της ασυλίας του ΕΒ Λαγού. Το αίτημα διαβιβάστηκε στην αρμόδια επιτροπή του ΕΚ κ αναμένεται να εγκριθεί σύντομα κ με συντριπτική πλειοψηφία». 

Το αίτημα αφορά άλλη υπόθεση, αναφέρουν πηγές του Ευρωκοινοβουλίου

Το αίτημα για άρση ασυλίας του ευρωβουλευτή Ιωάννη Λαγού στο οποίο αναφέρθηκε πριν από λίγο ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου «αφορά σε άλλη υπόθεση» και όχι στη δίκη των μελών της Χρυσής Αυγής, διευκρίνισαν πηγές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter