Δίκη Χρυσής Αυγής: Τα φώτα στραμμένα στην Εισαγγελέα μετά το πρωτοφανές άδειασμα της Προέδρου

Δίκη Χρυσής Αυγής: Τα φώτα στραμμένα στην Εισαγγελέα μετά το πρωτοφανές άδειασμα της Προέδρου

Συνεχίζεται σήμερα μετά τη χθεσινή πρόωρη διακοπή η δίκη της Χρυσής Αυγής, εν αναμονή της απόφασης επί των αναστολών.

Χθες Τρίτη, το δικαστήριο διέκοψε στα πρώτα 20 λεπτά της διαδικασίας μετά από το θεαματικό «άδειασμα» της προέδρου της έδρας Μαρίας Λεπενιώτη στην εισαγγελέα Αδαμαντία Οικονόμου σχετικά με την πρόταση της δευτερης της στην οποία προτείνει να χορηγηθεί αναστολή σε όλους τους καταδικασθέντες πλην του δολοφόνου του Παύλου Φύσσα, Γ. Ρουπακιά.

Η πρόεδρος αποδόμησε ουσιαστικά την εισαγγελική πρόταση αφού «μπάζει» από νομικής πλευράς, καθώς η Α. Οικονόμου μίλησε για λευκά ποινικά μητρώα, για μη ύποπτους φυγής, για απαρέγκλητη τήρηση των περιοριστικών όρων και για… ήσσονος απαξίας αδικήματα.

Συγκεκριμένα κατά την έναρξη της διαδικασίας η πρόεδρος πήρε τον λόγο και δήλωσε ότι υπάρχουν δύο ζητήματα που πρέπει να διευκρινιστούν στην εισαγγελική πρόταση. Συγκεκριμένα αναφέρθηκε στο γεγονός ότι η εισαγγελέας είπε χθες πως «τα ποινικα μητρώα των βουλευτών είναι λευκά πλην του Μιχαλολιάκου που καταδικάστηκε το ’89, και των Αλεξόπουλου, Γρέγου, Μπούκουρα, Μίχου που έχουν καταδικαστεί για ήσσονος σημασίας πράξεις». Η κ. Λεπενιώτη υπενθύμισε ονομαστικά τους καταδικασθέντες που έχουν ποινές κάθειρξης για σοβαρές πράξεις.

«Κατά τούτο κρίνει το δικαστήριο ότι πρέπει να συμπληρωθεί η εισαγγελική πρόταση», τόνισε η Μαρία Λεπενιώτη.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο ζήτημα της παραβίασης των περιοριστικών όρων του Γιάννη Λαγού, υποστηρίζοντας ότι έχει έρθει στην γνώση του δικαστηρίου βούλευμα που λέει ότι ο Λαγός συνελήφθη για παραβίαση των όρων της αποφυλάκισής του.

Παρά τα όσα επεσήμανε η Μ. Λεπενιώτη, η Α. Οικονόμου δήλωσε πως εμμένει στην πρότασή της. Ωστόσο, το δικαστήριο διέκοψε δίνοντας εντολή να αναζητηθούν από την εισαγγελία τα βουλεύματα που αφορούν τον Γιάννη Λαγό.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter