Δίκη Χρυσής Αυγής: «Τον Ρουπακιά τον βάραγε ο Φύσσας και γι’ αυτό τον μαχαίρωσε», είπε στην απολογία του ο χρυσαυγίτης Άγγος

Δίκη Χρυσής Αυγής: «Τον Ρουπακιά τον βάραγε ο Φύσσας και γι’ αυτό τον μαχαίρωσε», είπε στην απολογία του ο χρυσαυγίτης Άγγος

Στην ειδικά διαμορφωμένη δικαστική αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού συνεχίστηκε σήμερα η δίκη της Χρυσής Αυγής, με τις απολογίες των κατηγορουμένων. 

Η διαδικασία ξεκίνησε με τη συνέχεια της απολογίας του κατηγορούμενου χρυσαυγίτη Ιωάννη Άγγου, ο οποίος μέσα σε άλλα είπε πως ενώ καταδικάζει τη δολοφονία Φύσσα, δεν έχει πρόβλημα να είναι στη Χρυσή Αυγή, ερχόμενος σε αντίθεση με τα όσα είχε καταθέσει ενώπιον της ανακρίτριας και συγκεκριμένα με τη φράση «Παρασύρθηκα από τη Χρυσή Αυγή, δεν θέλω να τους ξαναδώ στα μάτια μου».

«Όχι, δεν έχω πρόβλημα να είμαι στη ΧΑ, όχι, μάλιστα με ρώτησαν αν απειλήθηκα, αν φοβάμαι, δεν έχω λόγο να φοβάμαι κάτι», είπε χαρακτηριστικά απαντώντας σε ερώτηση.

Ο κατηγορούμενος υποστήριξε πως η αρχική του φράση ήταν αποτέλεσμα των όσων του είχε πει να καταθέσει ο πρώην δικηγόρος του προκειμένου να μην προφυλακιστεί.

Ο κατηγορούμενος έπεσε σε μια σειρά από αντιφάσεις, ενώ την ίδια ώρα είπε πως ο Ρουπακιάς του είπε στη φυλακή πως ο Παύλος Φύσσας τον έδερνε και για αυτό τον μαχαίρωσε.

«Δεν ξέρω (σ.σ. πως βρέθηκαν στο Κοράλλι μέλη της τοπικής της Νίκαιας). Εγώ δεν είπα σε κανέναν να πάει. Εγώ δεν ήξερα τον Φύσσα για να τον στοχοποιήσω. Ο Ρουπακιάς, μου είπε στη φυλακή, ότι τον βάραγε γι΄ αυτό τον μαχαίρωσε».

Το μέλος της Τοπικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια, παραδέχτηκε πως συμμετείχε σε διάφορες δράσεις της ναζιστικής οργάνωσης, όπως στις συγκεντρώσεις στον Μελιγαλά και τις Θερμοπύλες αλλά και σε συσσίτια και διανομή φυλλαδίων κάνοντας μοτοπορείες μετά τις 10 το βράδυ, παράλληλα όμως αρνήθηκε τη συμμετοχή του σε τάγματα εφόδου.

Μετά τον Ιωάννη Άγγο, ξεκίνησε η απολογία του κατηγορούμενου Αν. Αναδιώτη, ο οποίος μάλιστα υποστήριξε πως δεν είχε αντιληφθεί ρατσιστικές και ναζιστικές απόψεις και δράσεις εντός της οργάνωσης, γιατί όπως χαρακτηριστικά είπε, αν είχε αντιληφθεί κάτι τέτοιο θα… αποχωρούσε.

Πρόεδρος: Όταν πηγαίνατε στην τοπική του Πειραιά ή της Νίκαιας, ακούσατε να αναπτύσσονται θέσεις ρατσιστικές η ναζιστικές;

Αναδιώτης: Ποτέ, σε καμία περίπτωση, αν είχα ακούσει δε θα χα ξαναπάει. Εμείς οι Έλληνες πολεμήσαμε τους Γερμανούς. Η οικογένειά μου πολέμησε τους Γερμανούς. Θα άκουγα κάτι και δε θα ‘φευγα;

Πρόεδρος: Ποτέ δηλαδή;

Αναδιώτης: Ποτέ.

Ο ίδιος απέδωσε τα γεγονότα που τον εμπλέκουν με τη δολοφονία Φύσσα, σε συμπτώσεις καθώς όπως υποστήριξε ενημερώθηκε για αυτήν την επόμενη ημέρα από τα ΜΜΕ.

Την ίδια ώρα υποστήριξε πως οι τηλεφωνικές συνομιλίες που είχε με συγκατηγορούμενους του ήταν άσχετες με το θέμα και πως στο Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας βρέθηκε για τη γιαγιά ενός φίλου του που… δεν θυμόταν το επίθετό του.

Τέλος, μόλις 7 από τους συνολικά 18 κατηγορουμένων για την υπόθεση της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, εμφανίστηκαν στη δικαστική αίθουσα, γεγονός που προκάλεσε την οργή της προέδρου Μαρίας Λεπενιώτη, η οποία χαρακτηριστικά είπε:

«Η υποχρέωση των κατηγορουμένων είναι να είναι εδώ. Το δικαστήριο έχει τρόπο να τους φέρει. Είπαμε από τη αρχή να είναι και οι 18 εδώ. Να το πείτε σε όλους».

Παρούσα για ακόμα μία φορά στη δικαστική αίθουσα ήταν η Μάγδα Φύσσα ενώ το παρών έδωσαν και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ: Θοδωρής Δρίτσας, Κώστας Δουζίνας, Γιάννης Ραγκούσης, Ελένη Σταματάκη, Ευαγγελία Καρακώστα και η Νίνα Κασιμάτη.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter