Δίκη Χρυσής Αυγής: Ξεκινούν την Πέμπτη οι απολογίες των κατηγορούμενων

Δίκη Χρυσής Αυγής: Ξεκινούν την Πέμπτη οι απολογίες των κατηγορούμενων

Τέσσερα χρόνια από την έναρξη της δίκης της Χρυσής Αυγής ξεκινούν την Πέμπτη οι απολογίες των κατηγορουμένων.

Οι πρώτοι που θα κληθούν να απολογηθούν είναι οι εμπλεκόμενοι στην εν ψυχρώ δολοφονία του αντιφασίστα μουσικού, Παύλου Φύσσα, τη νύχτα της 17ης Σεπτεμβρίου 2013 στο Κερατσίνι, όπου φυσικός αυτουργός είναι το στέλεχος της Χρυσής Αυγής στην Τοπική της Νίκαιας, Γιώργος Ρουπακιάς.

Πρόκειται για την υπόθεση που συγκλόνισε το Πανελλήνιο και οδήγησε στην άμεση κινητοποίηση όλων των αρμόδιων αρχών, με αποτέλεσμα σε εύλογο χρόνο να συσχετιστούν και συνενωθούν σκόρπιες δικογραφίες εγκληματικών ενεργειών που συνδέονταν με τα “έργα και τις ημέρες ” της Χρυσής Αυγής αλλά και να εμπλακεί και κατηγορηθεί ως ηγετική ομάδα εγκληματικής οργάνωσης όλη η τότε κοινοβουλευτική ομάδα της Χρυσής Αυγής

ΟΙ ΣΥΓΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΡΟΥΠΑΚΙΑ

Στην υπόθεση δολοφονίας του Παύλου Φύσσα κατηγορούνται ακόμα:

*Για άμεση συνέργεια στην δολοφονία του 34χρονου , ο Ιωάννης Καζαντζόγλου επίσης στέλεχος της Τοπικής Νίκαιας.

*Για απλή συνέργεια οι:

Ιωάννης Άγγος, Αναστάσιος -Μάριος Αναδιώτης, Γεώργιος Δήμου, Ελπιδοφόρος Καλαρίτης, Ιωάννης Βασίλειος Κομιανός, Κωνσταντίνος Κορκοβίλης, Αναστάσιος Μιχάλαρος, Γεώργιος Πατέλης γραμματέας της ΤΟ Νίκαιας, πυρηνάρχης της οργάνωσης, Σταύρος Σαντοριναίος, Γεώργιος Σκάλκος, Γέωργιος Σταμπέλος, Γεώργιος -Χρήστος Τσακανίκας, Λέων Τσαλίκης , Αθανάσιος και Νικόλαος Τσόρβας και Αριστοτέλης Χρυσαφίτης.

Για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής έχουν παραπεμφθεί συνολικά 68 κατηγορούμενοι, από τους οποίους οι 65 είναι αντιμέτωποι με τα αδικήματα της ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης. Οι 18 από τους 65 κατηγορούμενους είναι νυν και πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής. Σύμφωνα πάντως με την διαδικασία που θα ακολουθηθεί, οι απολογίες των βουλευτών αλλά και επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας της Χρυσής Αυγής, Νίκου Μιχαλολιάκου, εκτιμάται ότι θα ξεκινήσουν τον Σεπτέμβριο μετά τις θερινές διακοπές.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter