Δικηγορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης: Καμία δικαιολογία για τη βία στον αναίσθητο Ζακ Κωστόπουλο

Δικηγορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης: Καμία δικαιολογία για τη βία στον αναίσθητο Ζακ Κωστόπουλο

«Ανεξάρτητα από τα πραγματικά περιστατικά που προηγήθηκαν, τίποτα δεν είναι δυνατό να δικαιολογήσει την αφαίρεση της ζωής ενός ανθρώπου» αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο Δικηγορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, τονίζοντας ότι χρειάζεται πλήρης διαλεύκανση της υπόθεσης.

Τονίζει ακόμα ότι «απολύτως καταδικαστέα είναι επίσης τα ακραία προσβλητικά για τη μνήμη του νεκρού δημοσιεύματα από μερίδα των ΜΜΕ, που διαπόμπευσαν υβριστικά ένα νεκρό με ρατσιστικές και σεξιστικές αναφορές σε βάρος του. Εξίσου κατακριτέες είναι και οι επιθέσεις που δέχθηκαν οι συνήγοροι υπεράσπισης των φερόμενων ως εμπλεκόμενων στην υπόθεση προσώπων».

Αναλυτικά η ανακοίνωσή του:

«Ο Δικηγορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης εκφράζει τη βαθειά ανησυχία του για τις συνθήκες του βίαιου και άδικου θανάτου του Ζαχαρία (Ζακ) Κωστόπουλου.

Ανεξάρτητα από τα πραγματικά περιστατικά που προηγήθηκαν, τίποτα δεν είναι δυνατό να δικαιολογήσει την αφαίρεση της ζωής ενός ανθρώπου. Κατακριτέα υπήρξε και η στάση των αστυνομικών οργάνων με την άσκηση υπέρμετρης βίας σε βάρος ενός ανθρώπου που δεν είχε καν τις αισθήσεις του. Απολύτως καταδικαστέα είναι επίσης τα ακραία προσβλητικά για τη μνήμη του νεκρού δημοσιεύματα από μερίδα των ΜΜΕ, που διαπόμπευσαν υβριστικά ένα νεκρό με ρατσιστικές και σεξιστικές αναφορές σε βάρος του. Εξίσου κατακριτέες είναι και οι επιθέσεις που δέχθηκαν οι συνήγοροι υπεράσπισης των φερόμενων ως εμπλεκόμενων στην υπόθεση προσώπων. Το δικαίωμα υπεράσπισης κάθε κατηγορουμένου αποτελεί κατάκτηση του σύγχρονου πολιτισμού, που θεμελιώνεται τόσο στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, όσο και στο Διεθνές Σύμφωνο για τα ατομικά και πολιτικά δικαιώματα.

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης υπενθυμίζει σε κάθε κατεύθυνση ότι σύμφωνα με το άρθρο 5 παρ. 2 του Συντάγματος το δικαίωμα στη ζωή είναι απόλυτο και απαιτεί την πλήρη διαλεύκανση των συνθηκών θανάτου του Ζαχαρία (Ζακ) Κωστόπουλου και την τιμωρία των ενόχων».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter