Δικηγόροι και δικαστές απειλούν με αποχή αν δεν ληφθούν μέτρα για τον κορονοϊό

Δικηγόροι και δικαστές απειλούν με αποχή αν δεν ληφθούν μέτρα για τον κορονοϊό

Οι δικηγόροι απειλούν με αποχή και οι δικαστές διαμαρτύρονται γιατί στα δικαστήρια δεν έχουν ληφθεί καθόλου μέτρα αποτροπής της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Σύμφωνα με πληροφορίες στον Δικηγορικό Σύλλογο της Αθήνας (ΔΣΑ) επικρατεί μεγάλη αναταραχή και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου αναμένεται να ζητήσουν να ληφθούν άμεσα αποφάσεις προστασίας των δικηγόρων, όπως είναι η αποχή από τα καθήκοντα τους.

Την ίδια ώρα μετά την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων και τους Διοικητικούς Δικαστές την άμεση λήψη μέτρων για την προστασία δικαστικών λειτουργών, υπαλλήλων και πολιτών, λόγω της εξάπλωσης του κορονοϊού, ζητά και η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος με επιστολή της προς τον υπουργό Δικαιοσύνης, Κώστα Τσιάρα.

Η επιστολή γνωστοποιείται και στον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια.

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση: «Το Δ.Σ της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος, με αφορμή την διαφαινόμενη εξάπλωση του κορονοιού COVID 19 στην Ελληνική επικράτεια, διαπιστώνοντας ότι κανένα από τα ληφθέντα μέτρα αποτροπής της εξάπλωσης του, δεν σχετίζεται με τη λειτουργία των δικαστηρίων ,όπου καθημερινά συναθροίζονται υποχρεωτικά χιλιάδες συμπολίτες μας, ζητά από τα αρμόδια Υπουργεία Δικαιοσύνης και Υγείας να λάβουν άμεσα πρόνοια για: α) Την άμεση και τακτική απολύμανση των χώρων των Δικαστηρίων της χώρας με την ταυτόχρονη διάθεση αντισηπτικών υγρών και μέσων ατομικής προφύλαξης και υγιεινής. β) Την λήψη μέτρων αποφυγής συνωστισμού στις Δικαστικές αίθουσες και στις υπηρεσίες των Εισαγγελιών και Δικαστηρίων της χώρας (άρθρ. 18 παρ. 4 εδ. β΄, παρ. 7 Ν. 1756/1988 ) εφόσον επιδεινωθεί η κατάσταση, άλλως την παροχή εξουσιοδότησης στους Διευθύνοντες τα Δικαστήρια και τις Εισαγγελίες της χώρας να ορίζουν με πράξη τους ανάλογα με τις τοπικές επικρατούσες συνθήκες υγείας. γ) Την άμεση αναστολή λειτουργίας κάθε δικαστηρίου , στο οποίο τυχόν θα διαπιστωθεί κρούσμα, πλην βεβαίως της εκδίκασης υποθέσεων με κατεπείγοντα χαρακτήρα (προσωρινά κρατούμενοι , παραγραφές, αυτόφωρα κακουργήματα και σοβαρά πλημμελήματα κλπ)».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter