Δικηγόροι «μέλη του μεγάλου κυκλώματος εκβιαστών» – Έκαναν «χρυσές δουλειές»

Δικηγόροι «μέλη του μεγάλου κυκλώματος εκβιαστών» – Έκαναν «χρυσές δουλειές»

Πλούσια δράση και χρυσές οικονομικές απολαβές εμφανίζονται να έχουν από την συμμετοχή τους στο μεγάλο κύκλωμα των εκβιαστών κάποιοι εκ των δικηγόρων τα ονόματα των οποίων «φιγουράρουν» στη δικογραφία, που βρίσκεται στα χέρια της Εισαγγελίας διαφθοράς.

Η πολυσέλιδη δικογραφία για την οποία οι πρωταγωνιστές της έχουν κληθεί σε εξηγήσεις , αφορά εκβιασμούς, ξέπλυμα μαύρου χρήματος από προστασίες οίκων ανοχής, κάλυψη παράνομων λεσχών και διακίνηση λαθραίων προϊόντων, εμπόριο γυναικών κ.α.

Στην δικογραφία εμπλέκονται ακόμα δεκαέξι στελέχη της ΕΛΑΣ, εν ενεργεία και απόστρατοι,ένας δημοσιογράφος, και άτομα με «αξιόλογο» ποινικό παρελθόν.

ΟΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΤΟΥ ΚΥΚΛΩΜΑΤΟΣ

Στο κύκλωμα, σύμφωνα με το πόρισμα της ΕΥΠ, εμπλέκονταν πέντε δικηγόροι, μια γυναίκα και τέσσερις άντρες.

Η γυναίκα Μ… :

Φέρεται από την παράνομη δραστηριότητα της να είχε έσοδα που ξεπερνούσαν τις 60.000 μηνιαίως.

Μεταξύ των …δραστηριοτήτων της ήταν:

*Προστασία οίκων ανοχής και στούντιο. Παράνομες συναλλαγές με αξιωματικούς του τμήματος αλλοδαπών της Πέτρου Ράλλη.

Χαρακτήριζε τους αστυνομικούς «δικούς της».

Τα χρήματα συγκέντρωναν για την ίδια αλβανοί μαστροποί και της τα παρέδιδαν βράδυ στο δικηγορικό της γραφείο και σε καφετέριες. Κανόνιζε την έκδοση ΑΦΜ σε ονόματα «ανύπαρκτων ατόμων» προκειμένου να δηλωθούν ως ιδιοκτήτες οίκων ανοχής. Εμπλέκετο ακόμα σε “λευκούς γάμους” αλλοδαπών γυναικών προκειμένου να προμηθευτούν νόμιμα έγγραφα.

Ο δικηγόρος Κ…

Φέρεται: Να εμπλέκεται σε εμπόριο γυναικών από την Κολομβία.Σε συνεργασία με συμβολαιογράφο τους έκαναν σύμφωνα συμβίωσης.

Εισέπραττε χρήματα από οίκους ανοχής. Εάν δεν του έδιναν ολόκληρο το ποσόν απαιτούσε από τον οίκο ανοχής να παραμείνει ανοιχτός και τις ώρες που κλείνει προκειμένου να πάρει στο ακέραιο τα χρήματα .

Ο ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ

Σύμφωνα με το πόρισμα ενέχεται και δικαστικός υπάλληλος ο Μ… που εργάζεται στο εφετείο Αθήνας και κατά τον δικηγόρο Κ… ήταν για το κύκλωμα «η πλάτη τους στο εφετείο που σκίζεται γι αυτούς».

Ακόμα γίνεται αναφορά σε αντιστράτηγο που «θα έπνιγε υπόθεση σύλληψης μαστρωπού». Κάνει λόγο για έναν διοικητή της υπηρεσίας οργανωμένου εγκλήματος , καθώς απ΄όταν ανέλαβε ο συγκεκριμένος τα πράγματα “άλλαξαν προς το καλύτερο” για το κύκλωμα.

Ακόμα αναφέρονται άλλοι δύο δικηγόροι, ο Φ… (που έχει το ίδιο ονοματεπώνυμο με γνωστό πολιτικό) και ο Π… που όμως ήταν δικηγόρος του φερόμενου ως αφεντικού , που έχει δολοφονηθεί, και επικοινωνούσε μαζί του για νομικές του υποθέσεις . Για τον συγκεκριμένο γίνεται λόγος μόνο για πληροφορίες από Δελτίο Πληροφοριών του 2014 σχετικά με υπόθεση εκβίασης.

Πρόκειται για ένα πολύ γνωστό δικηγόρο ο οποίος έχει τοποθετηθεί με εκτενές δελτίο Τύπου , καθώς το όνομα του δημοσιεύτηκε από ιστοσελίδα, δηλώνοντας πως όλα είναι ψέματα και θα στραφεί νομικά σε βάρος όσων «λασπολογων, που σιτίζονται από πολιτικά και οικονομικά συμφέροντα» τον συκοφαντούν. Εξηγεί μάλιστα και τι κρύβεται πραγματικά πίσω από την δήθεν εμπλοκή του . 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter