Δικηγόρος Ασάνζ: «Ο Τραμπ θα του απένειμε χάρη υπό έναν όρο» – Διαψεύδει ο Λευκός Οίκος

Δικηγόρος Ασάνζ: «Ο Τραμπ θα του απένειμε χάρη υπό έναν όρο» – Διαψεύδει ο Λευκός Οίκος

Ένας από τους δικηγόρους του ιδρυτή των WikiLeaks, Τζούλιαν Ασάνζ, ανέφερε κατά τη διάρκεια ακροαματικής διαδικασίας, τα όσα είχαν ειπωθεί από Γερουσιαστή των Ρεπουμπλικανών σχετικά με την πιθανότητα απόδοσης χάρης στον δημοσιογράφο από τον Τραμπ, υπό έναν όρο.

Ο όρος, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στην ακροαματική διαδικασία σε δικαστήριο του Λονδίνου ένας εκ των δικηγόρων του Ασάνζ, Έντουαρντ Φιτζέραλντ, ήταν η υπακοή του δημοσιογράφου στους όρου της Ουάσινγκτον και η δημόσια δήλωση περί μη εμπλοκής της ρωσικής πλευράς στις εκλογές του 2016.

Ο Φιτζέραλντ έκανε αναφορά στην κατάθεση του πρώην Γερουσιαστή, Ντάνα Ραχραμπάσερ, ο οποίος φέρεται να είχε επισκεφθεί τον Ασάνζ το 2017 ως διάμεσος από τον Τραμπ ώστε να του μεταφέρει την πρόταση του προέδρου για την απονομή χάριτος. 

Η απάντηση του Λευκού Οίκου

Η πλευρά Τραμπ απάντησε σχετικά άμεσα στα όσα ειπώθηκαν από τον δικηγόρο του Ασάνζ, διαψεύδοντας… τα πάντα σχετικά με τα περί απονομής χάριτος. Η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου χαρακτήρισε τα λεγόμενα Φιτζέραλντ ως: «απολύτως και εντελώς ψευδά»,

«Ο πρόεδρος ούτε καν γνωρίζει τον Ντάνα Ροχραμπάσερ εκτός του ότι είναι πρώην γερουσιαστής», σημείωσε η Γκρίσαμ, στρέφοντας έπειτα τα βέλη της προς τους Δημοκρατικούς: «Δεν έχει μιλήσει ποτέ μαζί του για αυτό το θέμα ούτε για σχεδόν οποιοδήποτε θέμα. Είναι εντελώς μύθευμα και ένα απόλυτο ψέμα. Αυτό είναι πιθανώς ένα hoax, και ένα απόλυτο ψέμα από το Δημοκρατικό Κόμμα».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter