Δικηγόρος Μιωνή: Κατηγορήθηκε για σεξουαλική κακοποίηση και ήταν συνήγορος των Επστάιν – Τραμπ

Δικηγόρος Μιωνή: Κατηγορήθηκε για σεξουαλική κακοποίηση και ήταν συνήγορος των Επστάιν – Τραμπ

Για σεξουαλική κακοποίηση είχε κατηγορηθεί ο νομικός σύμβουλος του Σάμπυ Μιωνή, Άλαν Ντέρσοβιτς, από θύμα του παιδόφιλου αυτόχειρα, Τζέφρι Επστάιν, στον οποίο παρείχε νομικές υπηρεσίες. Ο αμφιλεγόμενος νομικός -σύμφωνα και με ελληνικά δημοσιεύματα- ήταν και συνήγορος του Ντόναλντ Τραμπ για το σκάνδαλο της Ουκρανίας.

Στην παρανόμως ηχογραφημένη ιδιωτική συνομιλία των Σ. Μιωνή – Νίκου Παππά, ο ελληνοισραηλινός επιχειρηματίας έκανε δύο αναφορές στον δικηγόρο, Άλαν Ντέρσοβιτς.

Ιδού τα αποσπάσματα:

· «Αν αυτοί, λοιπόν, μου κάνουν οτιδήποτε, με αυτό το report… και παίρνουν οι Αμερικάνοι και το Ισραήλ αλλά και οι Αμερικάνοι, το World Jewish Congress. Δηλαδή μπαίνουν και οι Αμερικάνοι μέσα όπου εκεί έχω τον Dershowitz σου είπα»

· «Ο Dershowitz έχει κάνει immobilize το αμερικάνικο κομμάτι και αυτό το report, που ο Ocampo δεν είναι Εβραίος, θα βγουν και θα κατηγορήσουν την Ελλάδα για αντισημιτισμό. Εμένα μου είπαν ευθέως “εσύ κουβέντα για αντισημιτισμό”, μου είπαν από την Αμερική. Εμείς! Εδώ!{…} Και μετά, αν το κάνουνε, θα κάνει το αντίθετο audit… αυτοί πως κάνανε conduct το investigation και γιατί, για τα ψέματα του Φαλτσιάνι, που θα τον πάω τώρα για ψευδορκία; Και με τα ψέματα του Φιλιππάκη; Οπότε, μετά, θα βγάλει τον Υπουργό που συνεργάζεται με τους νεοναζί, οι εισαγγελείς και αυτοί μέσα, ότι όλο το σύστημα είναι αντισημιτικό και από εκεί και πέρα ό,τι γίνει! Έτσι; Ό,τι γίνει! Γιατί αυτοί θέλουν να κάνουν αυτό που έκαναν στον Μεταξά. Δηλαδή να μου βγάλουν ένταλμα και να με γαμήσουνε. Δεν υπάρχει περίπτωση… Εγώ δεν θα δεχτώ ούτε δίωξη για αυτό το πράγμα του Παπασταύρου, που θέλουν να πουν ότι δώσαμε ψεύτικο τέτοιο… δεν δώσαμε ψεύτικο!»

Los Angeles Times

Σύμφωνα με το δημοσίευμα των Los Angeles Times με τίτλο: «Alan Dershowitz, marred by ties to Jeffrey Epstein, will defend Trump at impeachment trial¨, o νομικός σύμβουλος του Σ. Μιωνή παρουσιάζεται ως ανυπόληπτο πρόσωπο, καθώς «πέραν της υπεράσπισης του Τραμπ, προβληματισμό προκαλεί λόγω των σχέσεών του με τον Επστάιν, τον καταδικασμένο για σεξουαλικά εγκλήματα». Προστίθεται δε στο ρεπορτάζ του αμερικανικού Μέσου πως «το 2008, ο Ντέρσοβιτς βοήθησε τον πάμπλουτο χρηματιστή να εξασφαλίσει μια επιεική συμφωνία με ομοσπονδιακούς εισαγγελείς στη Φλόριντα ενώ ο Επστάιν ήταν υπό έρευνα για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων κοριτσιών». Μάλιστα, κατά τους Los Angeles Times, ένα από τα θύματα του Έπσταϊν, η Βιρτζίνια Ρόμπερτς Τζούφρε, κατηγόρησε την Ντέρσοβιτς ότι την κακοποίησε, με τον μεγαλοδικηγόρο να αρνείται τους ισχυρισμούς και να υποβάλλει αγωγή εναντίον της για δυσφήμιση.

Διαβάστε επίσης: Alan Dershowitz, marred by ties to Jeffrey Epstein, will defend Trump at impeachment trial

Capital.gr

Κατά το δημοσίευμα του Capital.gr με τίτλο: «Ο Άλαν Ντέρσοβιτς θα υποστηρίξει ότι ο Τραμπ δεν πρέπει να αποπεμφθεί γιατί δεν έκανε κάποιο έγκλημα», σημειώνεται -μεταξύ άλλων- ότι ο Ντέρσοβιτς ήταν μέλος της νομικής dream team για την υπεράσπιση του O.J. Simpson. H υπόθεση είχε προκαλέσει παγκόσμιο ενδιαφέρον, καθώς ο αστέρας του αμερικανικού ποδοσφαίρου κατηγορήθηκε για τη δολοφονία της πρώην συζύγου του και του συντρόφου της. Τότε, ο Ντέρσοβιτς συμμετείχε στην ομάδα νομικών μαζί με τον Ρόμπερτ Καρντάσιαν, καταφέρνοντας να αθωώσουν τον O.J. Simpson. Εν συνεχεία, οι συγγενείς των θυμάτων επανήλθαν με κατάθεση αγωγής, την οποία κέρδισαν.

Το απόσπασμα από δημοσίευμα του Capital.gr:

«Ο Ντέρσοβιτς είναι γνωστός ως δικηγόρος υπεράσπισης που έφτιαξε το όνομά του ως μέλος της νομικής “dream team” του O.J. Simpson. Συμμετείχε επίσης στην ομάδα υπεράσπισης του Χάρβεϊ Γουάινστιν, ως σύμβουλος και βοήθησε στην υπεράσπιση του Τζέφρι Επστάιν, το 2008, όταν κατηγορήθηκε για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων. Ο ίδιος ο Ντέρσοβιτς κατηγορήθηκε επίσης για σεξουαλική επίθεση εναντίον ενός εκ των κατηγόρων του Επστάιν, κάτι που αρνείται – αλλά έκτοτε εξέφρασε τη λύπη του για τους δεσμούς του με τον Επστάιν. Επίσης αντιτάχθηκε στην αποπομπή του Μπιλ Κλίντον την περίοδο που εξελισσόταν η υπόθεση».

Διαβάστε σχετικά: Ο Άλαν Ντέρσοβιτς θα υποστηρίξει ότι ο Τραμπ δεν πρέπει να αποπεμφθεί γιατί δεν έκανε κάποιο έγκλημα

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter