Δίκη Δημήτρη Λιγνάδη: Διεκόπη για 3 Μαρτίου

Δίκη Δημήτρη Λιγνάδη: Διεκόπη για 3 Μαρτίου

Για τις 3 Μαρτίου διεκόπη η δίκη του πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου Δημήτρη Λιγνάδη ο οποίος κατηγορείται για τέσσερις υποθέσεις βιασμού, λόγω κωλύματος στο πρόσωπο μέλους του δικαστηρίου.

Παρών στο δικαστήριο ήταν ο κατηγορούμενος Δ. Λιγναδης, όπως και οι καταγγέλλοντες, με κάποιους από τους τελευταίους να αποστρέφουν το βλέμμα τους στη θέα του τη στιγμή που οι αστυνομικοί τον μετέφεραν.

Η δίκη ξεκίνησε, για να διακοπεί στις 11:00 λόγω προγραμματισμένης στάσης εργασίας των γραμματέων (09:00-11:00). Η διακοπή ωστόσο ήρθε αφού ένα μέλος της έδρας δεν μπορούσε να παρευρεθεί λόγω ασθένειας.

«Λαμβανομένου υπόψη του κωλύματος και καθώς η αναπλήρωση της δικαστή αφορά μόνο για το θέμα της διακοπής, θα πρέπει να διακόψουμε» πρότεινε ο εισαγγελέας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου.

Από την πλευρά της Πολιτικής Αγωγής τέθηκε ζήτημα αίθουσας αφού ειδικά σήμερα η αίθουσα που επιλέχθηκε ήταν εξαιρετικά μικρή. «Αυτοί που θα πρέπει να παρίστανται, θα παρίστανται. Θα είναι παρόντες αυτοί που χρειάζονται. Όλοι ενδιαφερόμαστε να διεξαχθεί η δίκη σωστά και θα πηγαίνουμε σε όποια αίθουσα είναι διαθέσιμη» είπε η πρόεδρος του δικαστηρίου.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορουμένου Αλέξης Κούγιας, σε δηλώσεις του είπε ότι στόχος είναι η διεξαγωγή της δίκης και ότι προτίθεται να καταβάλει τα έξοδα των μαρτύρων που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να ταξιδεύουν προκειμένου να έρχονται στο δικαστήριο.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter