Δίκη Δημήτρη Λιγνάδη: Διεκόπη για 3 Μαρτίου

Για τις 3 Μαρτίου διεκόπη η δίκη του πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου Δημήτρη Λιγνάδη ο οποίος κατηγορείται για τέσσερις υποθέσεις βιασμού, λόγω κωλύματος στο πρόσωπο μέλους του δικαστηρίου.

Παρών στο δικαστήριο ήταν ο κατηγορούμενος Δ. Λιγναδης, όπως και οι καταγγέλλοντες, με κάποιους από τους τελευταίους να αποστρέφουν το βλέμμα τους στη θέα του τη στιγμή που οι αστυνομικοί τον μετέφεραν.

Η δίκη ξεκίνησε, για να διακοπεί στις 11:00 λόγω προγραμματισμένης στάσης εργασίας των γραμματέων (09:00-11:00). Η διακοπή ωστόσο ήρθε αφού ένα μέλος της έδρας δεν μπορούσε να παρευρεθεί λόγω ασθένειας.

«Λαμβανομένου υπόψη του κωλύματος και καθώς η αναπλήρωση της δικαστή αφορά μόνο για το θέμα της διακοπής, θα πρέπει να διακόψουμε» πρότεινε ο εισαγγελέας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου.

Από την πλευρά της Πολιτικής Αγωγής τέθηκε ζήτημα αίθουσας αφού ειδικά σήμερα η αίθουσα που επιλέχθηκε ήταν εξαιρετικά μικρή. «Αυτοί που θα πρέπει να παρίστανται, θα παρίστανται. Θα είναι παρόντες αυτοί που χρειάζονται. Όλοι ενδιαφερόμαστε να διεξαχθεί η δίκη σωστά και θα πηγαίνουμε σε όποια αίθουσα είναι διαθέσιμη» είπε η πρόεδρος του δικαστηρίου.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορουμένου Αλέξης Κούγιας, σε δηλώσεις του είπε ότι στόχος είναι η διεξαγωγή της δίκης και ότι προτίθεται να καταβάλει τα έξοδα των μαρτύρων που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να ταξιδεύουν προκειμένου να έρχονται στο δικαστήριο.