Δίκη Δημήτρη Λιγνάδη: Τη Δευτέρα η απολογία του

Δίκη Δημήτρη Λιγνάδη: Τη Δευτέρα η απολογία του

Με την απολογία του Δημήτρη Λιγνάδη θα συνεχιστεί τη Δευτέρα η δίκη στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, καθώς σήμερα Παρασκευή, ολοκληρώθηκε η αποδεικτική διαδικασία.

Κατά τη σημερινή συνεδρίαση, κατέθεσαν οι τρεις τελευταίοι μάρτυρες που έχει προτείνει η υπεράσπιση του σκηνοθέτη. Πρόκειται για φιλικά πρόσωπα του κατηγορουμένου και περιέγραψαν τον  χαρακτήρα του και όσα γνώριζαν για τη ζωή του.

Όπως κατέθεσαν ο Δ. Λιγνάδης, δεν υπήρξε ποτέ βίαιος, ενώ όλοι έκαναν λόγο για αντιπαλότητα των συναδέλφων του απέναντι του, χωρίς να μπορέσουν όμως να εξηγήσουν ή να περιγράψουν συγκεκριμένα περιστατικά. Και τα τρία πρόσωπα ερωτήθηκαν και αναφέρθηκαν στη μάρτυρα Γ.Κ, η οποία κατέθεσε στο δικαστήριο ότι τον έβλεπε με μικρά αγόρια, λέγοντας πως πρόκειται για γυναίκα που είχε εμμονή μαζί του και χαρακτηρίζοντας την «τρελή».

Ανάμεσα στους τρεις μάρτυρες υπεράσπισης ήταν και μία πρώην σύντροφος του κατηγορουμένου η οποία όπως υποστήριξε «τα τέσσερα χρόνια που είχαμε σχέση, ήταν πολύ χαρούμενα και δεν είχα υποστεί λεκτική ή σωματική βία. Μου φέρθηκε με μεγάλη τρυφερότητα και δεν είχα δει κανένα στοιχείο κακό και βίας. Χωρίσαμε φιλικά και όλα αυτά τα χρόνια η συμπεριφορά του ήταν άψογη» είπε και πρόσθεσε ότι  ο κατηγορούμενος «δεν είχε ποτέ προβλήματα με συναδέλφους του, είχε καλή συμπεριφορά. Υπήρχαν αντιπαλότητες βέβαια. Παλαιότερες σχέσεις του με πίκρα, συνάδελφοι του που ζήλευαν…».

Εισαγγελέας: Ο φθόνος τους δηλαδή έφτασε σε τέτοιο σημείο που να καταλήξουμε εδώ..

Μάρτυρας: Δεν ξέρω. Αλλά είναι φθόνος επαγγελματικός και φθόνος ανθρώπων πικραμένων στον ερωτικό τομέα. Κάποιοι από αυτούς θα θέλουν να τον καταστρέψουν. Μπορεί κάτι να ξεκινάει επαγγελματικά και να προστίθενται εκεί και άτομα με ερωτικές απογοητεύσεις. Δεν έχω κάτι παραπάνω ως στοιχείο και για αυτό δεν λέω συγκεκριμένα πράγματα.

Εισαγγελέας: Γιατί ήρθατε εδώ σήμερα;

Μάρτυρας: Έμεινα άναυδη με όλα αυτά που άκουσα. Είδα ένα ποίημα δικό μου σατυρικού περιεχομένου πολύ μετά που χωρίσαμε, να αναλύεται σε πρωινή εκπομπή σα να ήταν ποίημα ανήλικου. Ήταν ένα προσωπικό μου στοιχείο που πήραν στην τηλεόραση και σε μια εφημερίδα. Ένιωσα άσχημα. Και γιατί τον παρουσίαζαν ως τέρας.

Δεύτερος μάρτυρας υπεράσπισης κατέθεσε ο διακοσμητής του Δ. Λιγνάδη, ο οποίος ρωτήθηκε για τον εσωτερικό χώρο του διαμερίσματος του κατηγορουμένου, αφού έχει συζητηθεί αρκετά στη δίκη εξαιτίας των περιγραφών των καταγγελλόντων. «Ο λόγος που καταθέτω είναι ότι κατά τη διάρκεια της δίκης ότι ο τρόπος που περιγράφεται το σπίτι δεν είναι η πραγματικότητα. Η κουζίνα και το καθιστικό είναι ξεχωριστός χώρος και δεν φαίνεται. Εγώ το διακόσμησα το σπίτι και ξέρω» ανέφερε.

Τέλος στο βήμα του μάρτυρα ανέβηκε η οικιακή βοηθός του πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή, η οποία υποστήριξε πως ουδέποτε είχε δει κάποιον άλλο στο σπίτι του κατηγορούμενου πλην του ίδιου. «Πήγαινα όποτε μπορούσα γιατί πήγαινα στη μητέρα του κι επειδή εκείνος δούλευε μέχρι αργά και δεν Ε ήθελα να ενοχλώ.. Κάποιες φορές ήταν εκεί. Εγώ δεν έχω δει κανέναν στο σπίτι, ούτε άνδρα ούτε γυναίκα, από το 2011 μέχρι τη μέρα που τον συνέλαβαν».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter