Δίκη δολοφονίας Άλκη: Τι περιμένουμε απο την κατάθεσης της ιατροδικάστριας;

Δίκη δολοφονίας Άλκη: Τι περιμένουμε απο την κατάθεσης της ιατροδικάστριας;

Τη Δευτέρα 20 Μαρτίου συνεχίζεται η δίκη για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού με την κατάθεση της ιατροδικάστριας Λήδας Κοβάτση. Η κατάθεση καθώς και η εξέταση της από την έδρα αλλά και τους συνηγόρους δεν πρόκειται να εξαντληθεί σε μια και μόνο δικάσιμο, καθώς η μάρτυρας αυτή μπορεί να διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο για την έκβαση της υπόθεσης.

Πιο συγκεκριμένα, το θύμα έφερε πολλαπλές εκχυμώσεις και εκδορές στο πρόσωπο και το σώμα του. Ορισμένοι από τους κατηγορουμένους έπληξαν τον Άλκη Καμπανό με λεία και αιχμηρά αντικείμενα, που προσομοιάζουν με μαχαίρια, αλλά μπορεί να είναι και άλλα αντικείμενα. Δέχθηκε τρία χτυπήματα, δυο εκ των οποίων στο αριστερό μπούτι και ένα στο δεξί, το οποίο έπληξε την μηριαία αρτηρία. Η ιατροδικάστρια θα κληθεί να απαντήσει και να σταθμίσει τη σημασία που διαδραμάτισε το κάθε χτύπημα στον Άλκη.

Σε κάθε περίπτωση, το τραύμα που του προκάλεσε ένας από τους κατηγορούμενους στη μηριαία αρτηρία ήταν καθοριστικό, καθώς προκάλεσε ακατάσχετη αιμορραγία, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του λίγα λεπτά μετά την άφιξη της Άμεσης Δράσης, καθώς οι αστυνομικοί του παρείχαν τις πρώτες βοήθειες. Σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση της ιατροδικάστριας το τραύμα αυτό προήλθε από νήσσον και τέμνον όργανο, έχει βάθος 9 εκατοστά και διάμετρο 1 εκατοστό, ενώ έχει ανώμαλα χείλη και κινήθηκε κάθετα στους ιστούς. Από τα παραπάνω προκύπτει ότι το όργανο αυτό είναι λεπτό (1εκ. διάμετρος τραύματος) και όχι λείο, καθώς προκάλεσε τραύμα με ανώμαλα χείλη. Χαρακτηριστικό είναι ότι αντικείμενο που να προσομοιάζει στο τραύμα δεν έχει βρεθεί, και ως εκ τούτου είναι δύσκολο να προσδιορίσει η ίδια ποιος κατάφερε αυτό το χτύπημα.

Ορισμένα όπλα έχουν ταυτοποιηθεί με συγκεκριμένους κατηγορουμένους, επομένως η μάρτυρας μπορεί να κληθεί να απαντήσει σε ερωτήσεις σχετικά με τη σφοδρότητα των χτυπημάτων που προκύπτει ότι κατάφεραν ορισμένοι κατηγορούμενοι. Παράλληλα μπορεί να χρειαστεί να συγκρίνει τραύματα και να τα αποδώσει σε συγκεκριμένα όπλα. Ωστόσο, το βασικό ερώτημα που μπορεί – και θα κληθεί – να απαντήσει η μάρτυρας, είναι εάν τα χτυπήματα που δέχθηκε ο Άλκης Καμπανός στα υπόλοιπα μέρη του σώματος ήταν αρκετά για να προκαλέσουν το θάνατο. Οι απαντήσεις της στα ερωτήματα αυτά μπορούν να επηρεάσουν την κρίση του δικαστηρίου σχετικά με το αδίκημα της ανθρωποκτονίας, και το εάν οι κατηγορούμενοι που βρίσκονταν πάνω από τον Άλκη θα τιμωρηθούν όλοι ως φυσικοί αυτουργοί ή εάν οι ποινές και τα αδικήματα θα διαφοροποιηθούν.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter