Δίκη Φιλιππίδη: Ελεύθερος με αναστολή μετά την κάθειρξη οκτώ ετών για τις δύο απόπειρες βιασμού

Δίκη Φιλιππίδη: Ελεύθερος με αναστολή μετά την κάθειρξη οκτώ ετών για τις δύο απόπειρες βιασμού

Σε οκτώ έτη κάθειρξης με αναστολή καταδίκασε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο τον Πέτρο Φιλιππίδη. Στον ηθοποιό επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα το δικαστήριο είχε επιβάλει κάθειρξη 6 ετών για την μία απόπειρα βιασμού και κάθειρξη 5 ετών για τη δεύτερη.

Η εισαγγελέας Στέλλα Στόγια πρότεινε να συγχωνευτεί η ποινή του στα 8 χρόνια κάθειρξη και αυτή ήταν και η τελική απόφαση.

Στο μεταξύ, την αναστολή της ποινής του Πέτρου Φιλιππίδη μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό, πρότεινε η εισαγγελέας της έδρας,  κ. Στόγια, ζητώντας να του επιβληθουν οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.

«Αρκούν οι περιοριστικοί όροι για να εξασφαλίσουν την παρουσία του στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο. Έχει γνωστή διαμονή στη χώρα, δεν έχει κάνει προπαρασκευαστικές πράξεις φυγής, δεν είναι φυγόποινος κλπ», τόνισε η εισαγγελική λειτουργός.

Για τον κίνδυνο τέλεσης νέων πράξεων η εισαγγελέας τόνισε πως ο Πέτρος Φιλιππίδης, πλέον, δεν βρίσκεται στο χώρο του θεάτρου και της τηλεόρασης και συνεπώς δεν είναι επικίνδυνος να τελέσει ομοειδείς πράξεις με αυτές για τις οποίες καταδικάστηκε. «Ο χώρος της τηλεόρασης και του θεάτρου συνεχίζει να μην είναι φιλικός απέναντί στον κατηγορούμενο, ενώ και ο ίδιος έχει δηλώσει πως δεν θέλει να συνεχίσει να βρίσκεται σε αυτό το χώρο» είπε χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζεται ότι προηγουμένως, το δικαστήριο απέρριψε ομόφωνα και τα δύο ελαφρυντικά που ζήτησε ο ηθοποιός, με την εισαγγελέα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου κ. Στόγια να προτείνει κάθειρξη έξι ετών για κάθε μία από τις δύο απόπειρες βιασμού για τις οποίες κρίθηκε ένοχος.

Υπενθυμίζεται ότι στην δικαστική απόφαση του, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο έκρινε ένοχο τον Π. Φιλιππίδη για τις δυο απόπειρες βιασμού, ενώ τον αθώωσε ομόφωνα λόγω αμφιβολιών για την κατηγορία του τετελεσμένου βιασμού.

Διαβάστε επίσης:

Δίκη Φιλιππίδη: Έξι χρόνια κάθειρξη για την πρώτη απόπειρα βιασμού, πέντε για τη δεύτερη

Ένοχος για τις δύο απόπειρες βιασμού ο Πέτρος Φιλιππίδης – Αθώος για τον βιασμό

Δίκη Φιλιππίδη: Να απορριφθούν τα ελαφρυντικά ζητά η εισαγγελέας

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter