Δίκη Φιλιππίδη: «Δεν αντιλήφθηκα κάτι μεμπτό – Μου είπε να μην πιστέψω τίποτα» κατέθεσε συγγενής του ηθοποιού

Δίκη Φιλιππίδη: «Δεν αντιλήφθηκα κάτι μεμπτό – Μου είπε να μην πιστέψω τίποτα» κατέθεσε συγγενής του ηθοποιού

Ο αδελφός της Ελπίδας Νίνου, συζύγου του Πέτρου Φιλιππίδη που κατηγορείται για έναν βιασμό και δύο απόπειρες βιασμού, ανέβηκε στο βήμα του μάρτυρα σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο.

Ο ίδιος ο οποίος ήταν συντηρητής στα θέατρα Μουσούρη και Ήβη, ισχυρίστηκε ότι ποτέ δεν άκουσε τίποτα στα καμαρίνια, ενώ αναφερόμενος στην πρώτη καταγγέλλουσα, την οποία έχει χαρακτηρίσει προανακριτικά ως θρασύτατη και αγενή,  είπε ότι ο ίδιος ο κατηγορούμενος την είχε χαρακτηρίσει «τρελή» όταν ο εκείνος τον ρώτησε γιατί της επέτρεπε να παρακολουθεί τις πρόβες, πράγμα που δεν συνήθιζε να κάνει.

«Ας την να βλέπει μωρέ, πάει στη δραματική σχολή. Τρελό είναι δεν το βλέπεις;», είπε ο μάρτυρας ότι του απάντησε ο Π. Φιλιππίδης.

«Δεν πίστεψα τίποτα από τις καταγγελίες. Τον πήρα τηλέφωνο να δω τι έγινε. Μου λέει, ό,τι ακούς είναι ψέματα. Οι σχέσεις του με τις συναδέλφους του ήταν πολύ καλές, εκτός από την περίοδο των προβών. Με όσους έχω συνεργαστεί σκηνοθέτες συμβαίνει αυτό. Μπορεί να χρειαστεί να βάλουν τις φωνές. Δεν είχα αντιληφθεί κάτι μεμπτό» κατέθεσε ο μάρτυρας.

Όπως εξήγησε, «για τις καταγγελίες άκουσα από τα μέσα, δε γνώριζα τίποτα για τέτοια πράγματα. Ήρθα γιατί άκουσα την πρώτη καταγγέλλουσα να ισχυρίζεται ότι στο χώρο που δούλευα γίνονταν τέτοια πράγματα. Το 2005 που βγήκα στη σύνταξη μου πρότεινε ο κ. Βαρδινογιάννης να πάω στο Μουσούρη σαν συντηρητής. Είχαμε και μια προστριβή με τον Φιλιππιδη γιατί έκανα εργασίες κι εκείνος ήθελε ησυχία. Για να μη διαρραγούν οι οικογενειακές μας σχέσεις πρότεινα να πάω στο θέατρο Ήβη. Το 2007 έγινε αυτό».

Πρόεδρος: Υπάρχει η δυνατότητα να ακουστεί κάτι αν συμβεί οτιδήποτε στα καμαρίνια;

Μάρτυρας: Ακούγεται! Αυτή ήταν η διαφωνία μας! Δεν υπάρχει μόνωση, εγώ καθόμουν κάτω και εργαζόμουν.

Εισαγγελέας: Σας είχε αναφέρει κανείς από τους παράγοντες ότι η πρώτη καταγγέλλουσα θα έπαιρνε κάποιο ρόλο;

Μάρτυρας: Όχι, όχι κανείς.

Εισαγγελέας: Βλέπετε έναν άνθρωπο δυο φορές και λέτε κάποια πράγματα για το χαρακτήρα της. Πως το λέτε;

Μάρτυρας: Από τον τρόπο που μιλούσε. Ήμουν τότε 65 χρόνων, θα μπορούσε να πει «σας παρακαλώ να δω τον Πέτρο». Εκείνη μου μίλησε με αυτό το νευρικό στυλ και μου λέει «άνοιξε μου, θέλω να δω τον Πέτρο».

Εισαγγελέας: Ο κ. Μπιμπίλας την περιέγραψε ως σεμνό κι εργατικό παιδί. Εσείς προανακριτικά την περιγράψατε ως θρασύτατη και αγενή….

Μαρτυρας: Αφού έτσι ήταν τις φορές που την είδα.

Περιγράφοντας όσα είδε τον Σεπτέμβριο του 2008, που η πρώτη καταγγέλλουσα κατηγορεί τον Φιλιππίδη ότι την βίασε, ο μάρτυρας ανέφερε: «Το Σεπτέμβρη είχα ανεβεί Αθηνα για πρόβα στις «Κουζίνες». Εμφανίστηκε η πρώτη καταγγέλλουσα και μου λέει «θέλω να δω τον Πέτρο». Της λέω να του το πω. Τον ρώτησα, είδα ότι αντέδρασε λίγο κάπως, και μου λέει καλά «βάλε τη στο βάθος να βλέπει να καθίσει ήσυχη». Την έβαλα στη 13η σειρά και συνεχίστηκε η πρόβα. Μόλις τελείωσε η πρόβα η πρώτη καταγγέλουσα έφυγε μόνη της. Μετά από κάποιες μέρες ξαναήρθε. Της λέω «δεν μπορείς να έρχεσαι έτσι, μου κάνει φασαρία». Μου απάντησε «μα του έχω μιλήσει» και μπήκε μέσα».

Αναφερόμενος στην προσωπικότητα του κατηγορουμένου, ο μάρτυρας τον περιέγραψε ως εργασιομανή, ευαίσθητο, τελειομανή και οξύθυμο. «Όπως είμαι κι εγώ δηλαδή γι αυτό ερχόμασταν σε διαφωνίες. Με τους ηθοποιούς υπήρχαν διαφωνίες αλλά για τη σκηνοθεσία».

Μυστικά & Documento

26/11/2023, 17:00
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter