Δίκη Φιλιππίδη: Για… «δολοφονία» του συζύγου της κάνει λόγο η Ελπίδα Νίνου – Τι κατέθεσε ενώπιον του δικαστηρίου

Δίκη Φιλιππίδη: Για… «δολοφονία» του συζύγου της κάνει λόγο η Ελπίδα Νίνου – Τι κατέθεσε ενώπιον του δικαστηρίου

Ως… «δολοφονία» του κατηγορουμένου για έναν βιασμό και δύο απόπειρες βιασμού, Πέτρου Φιλιππίδη, παρουσίασε τη στάση όσων βρεθηκαν απέναντι του, η σύζυγος του ηθοποιού, Ελπίδα Νίνου.

Κατα τη δεύτερη ημέρα της κατάθεσης της ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, η μάρτυρας απαντώντας σε ερώτηση της Πολιτικής Αγωγής σχετικά με το πως αντιμετώπισε τις πρώτες καταγγελίες σε βάρος του συζύγου της είπε:

«Τότε κατάλαβα πως είναι να δολοφονείται μπροστά στα μάτια σου ο σύζυγος σου. Και το όπλο να το κρατάνε άνθρωποι που τους ταΐσες, τους φιλοξένησες, έμπαιναν στο σπίτι σου, κάνατε μαζί διακοπές, τους βάφτισες τα παιδιά τους. Όλοι αυτοί κρατούσαν όπλο και πυροβολούσαν τον σύζυγο μου. Έφαγα σφαίρα στην καρδιά. Δεν είμαστε από τοίχο φτιαγμένοι».

Πολιτική αγωγή: Τι εικόνα σχηματίσατε για τη διαχείριση των καταγγελιών;

Μάρτυρας: Εμείς απευθυνθήκαμε σε ένα δικηγόρο και μας συμβούλεψε να κάνουμε ένα εξώδικο.

Η ίδια αναφερόμενη σε όσους ηθοποιούς έχει συνεργαστεί ο κατηγορούμενος κατά τη διάρκεια της καριέρας του και απαντώντας αν κάποιοι από αυτούς τον στήριξαν σημείωσε ότι «οι άνθρωποι φοβούνται. Είναι παρά πολύ γνωστά ονόματα, αλλά θα τους κρεμούσαν στα μανταλάκια».

Από την πλευρά της η Πολιτική Αγωγή τόνισε πως φαίνεται ότι όλοι αυτοί που επικαλείται η Ε. Νίνου «σιωπούν δημοσίως».

«Οι Αναστασοπούλου, Δροσάκη και Παπαχαραλάμπους πήγαιναν στα κανάλια και ζητούσαν βήμα για να κάνουν επώνυμες καταγγελίες. Σε διάφορες εκπομπές. Αυτά μου είπαν οι δημοσιογράφοι. Κάποιες εκπομπές δεν το δέχθηκαν από το νομικό τους τμήμα. Ο Πέτρος πήρε τον Κιμούλη μετά τις καταγγελίες σε βάρος του και ο κ. Κιμούλης του είπε ότι υπάρχουν καταγγελίες και για τον ίδιο. Το βράδυ μας πήρε ένας δημοσιογράφος από μεγάλο κανάλι και μας είπε το ίδιο πράγμα. Επικοινωνήσαμε με τον κ. Σοφό και μας είπε να κάνουμε ένα εξώδικο» κατέθεσε μεταξύ άλλων», κατέθεσε η μαρτυρας αναφερόμενη στις πρώτες ημέρες των καταγγελιών κατονομάζοντας ηθοποιούς, που ωστόσο δεν έκρυψαν ποτέ την ταυτότητα τους αλλά μίλησαν δημόσια.

Σχετικά με την πρώτη καταγγέλουσα, η μάρτυρας απαντώντας σε ερωτήσεις της πολιτικης αγωγής για το κίνητρο που την ώθησε να καταγγείλει τον κατηγορούμενο – αφού όπως υποστηρίζει η Ε. Νίνου είναι όλα ψέματα- ισχυρίστηκε ότι όλο αυτό ήταν ένα θέμα εμμονής της καταγγέλλουσας με τον κατηγορούμενο. Ευθυγραμμιζόμενη πλήρως με τη θέση του συζύγου της και τα όσα είχε υποστηρίξει τις πρώτες κιόλας ημέρες των καταγγελιών.

Μάρτυρας: Είχε εμμονή. Μέχρι το 2020

Πολ. Αγωγή: 12 χρόνια; Πως την εκδήλωσε;

Μάρτυρας: Πήγαινε στο θέατρο καθημερινά το 2007 να συναντήσει τη μητέρα της. Δλδ το παιδί του γιατρού πάει κάθε μέρα στο χειρουργείο για να δει τον γονιό του; Δεν είναι δυνατόν. Είναι εργασιακός χώρος. Να πας μια – δυο φορές ναι, αλλά όχι συνέχεια. Περιφερόταν στα καμαρίνια. Αν ήθελε να δει τη μητέρα της δεν έπρεπε να το κάνει στο θέατρο. Υπήρχαν τα τηλεφωνήματα. Το 2010 είδα τα μηνύματα…

Πρόεδρος: Γιατί λέτε το 2020 αφού φαίνεται να έχουν απομακρυνθεί; Μπορείτε να εξηγήσετε την εμμονή στα επόμενα χρόνια;

Μάρτυρας: Περίμενε κάτι από τον Πέτρο σε σχέση με τη δουλειά. Έχει πει ότι ήθελε να κάνει έργο μαζί του. Ήταν μια κοπέλα που δεν δήλωνε ότι της είχε συμβεί κάτι τραγικό. Είχε μια φαντασίωση με τον Πέτρο, έτσι το εξέλαβα εγώ. Μια πατρική φιγούρα; Δεν ξέρω…

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter