Δίκη Φιλιππίδη: Η ώρα της απόφασης για τον ηθοποιό στο Μικτό Ορκωτό

Δίκη Φιλιππίδη: Η ώρα της απόφασης για τον ηθοποιό στο Μικτό Ορκωτό

Πέφτει η αυλαία της δίκης του Πέτρου Φιλιππίδη, καθώς στις 2 το μεσημέρι της Τετάρτης θα ανακοινωθεί η ετυμηγορία της έδρας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου για τις υποθέσεις σεξουαλικής βίας στις οποίες εμπλέκεται ο ηθοποιός.

Οι τρεις τακτικοί δικαστές και οι τέσσερις ένορκοι έχοντας συνεκτιμήσει όλα τα στοιχεία που έχουν κατατεθεί στο δικαστήριο, θα αποφανθούν για το κατηγορητήριο που βαρύνει τον Φιλιππίδη στο οποίο περιλαμβάνονται κατηγορίες για έναν βιασμό κατ’εξακολούθηση και δύο απόπειρες βιασμού, σε βάρος τριών συναδέλφων του.

Η πλευρά των καταγγελλουσών αναμένουν την τιμωρία του ηθοποιού, ο οποίος ισχυρίζεται πως όλα όσα του καταλογίζονται είναι «ψευδή» και αποτελούν «οργανωμένο σχέδιο».

Στις 13 Ιανουαρίου, η Εισαγγελέας της έδρας πρότεινε να κηρυχθεί ένοχος ο ηθοποιός Πέτρος Φιλιππίδης για τις δύο απόπειρες βιασμού και αθώος για την κατηγορία του βιασμού κατ’ εξακολούθηση, λόγω αμφιβολιών.

Κατά το κλείσιμο της αγόρευσης της η εισαγγελική λειτουργός είπε αναφερόμενη στον κατηγορούμενο ότι «συμπεριφερόταν σαν κακομαθημένο παιδί που δεν μπορούσε να ακούσει το όχι. Είχε modus operandi. Είχε το σύνδρομο του εξουσιαστή. Η καριέρα του είχε φτάσει στο απόγειο και νόμιζε ότι μπορούσε να έχει ό,τι ήθελε και οποία ήθελε. Το ναι το εκλάμβανε ως ναι και το όχι το μετέφρασε στο μυαλό του σαν κεκαλυμμένο ναι. Δεν του περνούσε από το μυαλό ότι μια νέα ηθοποιός θα αρνούνταν να έρθει σε επαφή μαζί του. Υπήρχε το όχι και ο κατηγορούμενος δεν ήταν σε θέση να το δεχτεί» και πρόσθεσε τις λέξεις «κυριαρχία ναρκισσισμό και παντοδυναμία» για να περιγράψει τον Π. Φιλιππίδη συμπληρώνοντας πως «πίστευε ότι μπορεί να είχε ό,τι και όποιον θέλει όποτε το θέλει».

Διαβάστε σχετικά: Δίκη Φιλιππίδη: Να κηρυχθεί ένοχος ο ηθοποιός για τις απόπειρες βιασμού προτείνει η Εισαγγελέας

Δίκη Φιλιππίδη: Ολόκληρη η εισαγγελική πρόταση – «Είχε το σύνδρομο του εξουσιαστή, δεν δεχόταν το όχι»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter