Δίκη Φιλιππίδη: Με το καλημέρα ξεκίνησε η επιχείρηση σπίλωσης των θυμάτων

Δίκη Φιλιππίδη: Με το καλημέρα ξεκίνησε η επιχείρηση σπίλωσης των θυμάτων

Με το «καλημέρα» της δίκης του ηθοποιού Πέτρου Φιλιππίδη ξεκίνησε η επιχείρηση σπίλωσης των φερόμενων ως θυμάτων του γνωστού ηθοποιού από την πλευρά των συνηγόρων Φιλιππίδη, κάτι που προκάλεσε την έντονη αντίδραση τόσο των θυμάτων όσο και των δικηγόρων. Όλα ξεκίνησαν όταν δύο από τα φερόμενα ως θύματα του Φιλιππίδη κατέθεσαν αίτημα διά των συνηγόρων τους να διεξαχθεί η δίκη κεκλεισμένων των θυρών. Τότε πήρε το λόγο προκειμένου να τοποθετηθεί μία εκ των δικηγόρων της πλευράς Φιλιππίδη η Κική Μπακιρτζίδου. Κατά την τοποθέτησή της η δικηγόρος, με ειρωνικό ύφος είπε προς την πλευρά των θυμάτων ότι «εκτίθονται».

«Εκτείθεστε κύριες μου ποικιλοτρόπως και δε μπορείτε να έρχεστε να ρίχνετε εκ των υστέρων δάκρυα στο ποινικό ακροατήριο» είπε η κα. Μπακιρτζίδου, ενώ μεταξύ άλλων έκανε λόγο για «ταξίδια» από τη πλευρά των θυμάτων, υπονοώντας ότι τα θύματα στην ουσία έκαναν …«ντόλτσε βίτα» σε μια προσπάθεια να δημιουργήσει αμφιβολίες για τη βασιμότητα των καταγγελιων των θυμάτων. Λες και όσοι έχουν υποστεί βιασμό ή απόπειρα βιασμού θα πρέπει να κάθονται κλεισμένα σε ένα σπίτι σε βαθιά στενοχώρια (νέο νομικό εφεύρημα αυτό) κατά την υπερασπιστική λογική της συνηγόρου του Φιλιππίδη. . Τα όσα ανέφερε η δικηγόρος προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις από την πλευρά των θυμάτων και των συνηγόρων τους με αποτέλεσμα να υπάρξει ένταση.

«Δεν σέβεστε τα θύματα! Ντροπή» απάντησε ο Αλεξανδρος Μίντζιας δικηγόρος των δυο θυμάτων και ακολούθησαν διαξιφισμοί με αποτέλεσμα το Δικαστήριο να διακόψει.

Στασίδι στα κανάλια, αλλά φταίνε τα θύματα

Εντύπωση προκάλεσαν και όσα ανέφερε προηγουμένως ο δικηγόρος επίσης του Πετρου Φιλιππίδη, Μιχάλης Δημητρακόπουλος. Όπως ανέφερε «Όλη η δικογραφία ήταν καθημερινά στα πρωινάδικα, στις μεσημεριανές εκπομπές και τα πάντα είχαν διακινηθεί σε φωτοτυπία». Βέβαια ο κ. Δημητρακόπουλος ξεχνά ότι ο ίδιος για την υπόθεση Φιλιππίδη είχε πιάσει στασίδι στα κανάλια με άπλετο χρόνο να αναπτύξει τις θέσεις του πελάτη του αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία.

Ο Δημητρακόπουλος έκανε επίσης λόγο για «συνεντεύξεις που έδωσαν κάποιες και το δημοσιοποίησαν από μόνες τους», υπονοώντας τη μαρτυρία που είχε δημοσιοποιήσει το documentonews.gr ενός εκ των τριών φερόμενων ως θυμάτων και υποστήριξε πως αν γίνει η δίκη κεκλεισμένων των θυρών, θα υπάρχει μια άλλη δίκη, κακοποιητική της πραγματικότητας». Ξεχνά βέβαια ο κ. Δημητρακόπουλος ότι κανένα από τα θύματα δεν μίλησε ποτέ σε κάποια τηλεοπτική εκπομπή, ούτε και έδωσαν συνεντεύξεις όπως λέει. Είναι άλλο η εξιστόρηση μιας μαρτυρίας για υπόθεση ενός σοβαρού φερόμενου ως τελεσμένου αδικήματος όπως η απόπειρα βιασμού και άλλο οι συνεντεύξεις με σκοπό την προσωπική προβολή που στην προκειμένη περίπτωση δεν υπήρξαν.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter