Δίκη Φιλιππίδη: Να απορριφθούν τα ελαφρυντικά ζητά η εισαγγελέας

Δίκη Φιλιππίδη: Να απορριφθούν τα ελαφρυντικά ζητά η εισαγγελέας

Την απόρριψη και των δυο ελαφρυντικών που αιτήθηκε η πλευρά του Πέτρου Φιλιππιδη (πρότερος σύννομος βίος και καλή συμπεριφορά μετά την πράξη) πρότεινε η εισαγγελέας Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου κ. Στόγια κατά την αγόρευση της, στο περιθώριο της δικαστικής απόφασης του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου που έκρινε ένοχο τον Πέτρο Φιλιππίδη για τις δυο απόπειρες βιασμού, ενώ τον αθώωσε ομόφωνα λόγω αμφιβολιών για την κατηγορία του τετελεσμένου βιασμού.

Όπως ανάφερε για το ελαφρυντικό καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη: «Απαιτείται θετική συμπεριφορά του δράστη για μεγάλο διάστημα. Πρέπει να έχει τέτοια συμπεριφορά ώστε να δημιουργείται στους τρίτους απορία σχετικά πώς αυτός ο άνθρωπος τέλεσε αδίκημα. Δεν αρκεί η μη τέλεση από τον κατηγορούμενο αξιόποινων πράξεων, αλλά απαιτείται η τέλεση θετικών περιστατικών. Αναφέρθηκε όλως αορίστως ότι από το 2014 και έπειτα δεν ακούστηκε τίποτα σε βάρος του κατηγορουμένου. Ο κατηγορούμενος επικαλείται περιστατικά της συνήθους συμπεριφοράς και ότι δεν ακούστηκε κάτι σε βάρος του. Αυτό δεν είναι ακριβές κατά την κρίση μου και επικαλούμαι την κατάθεση του στελέχους του Ant1 για παρενόχληση το 2016 και την κατάθεση της κ. Δροσάκη για περιστατικά με το 2014» είπε η εισαγγελέας ζητώντας να απορριφθεί και το ελαφρυντικό της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς.

Ως προς το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου, η εισαγγελέας δήλωσε: «Υπήρξαν καταγγελίες που ανεξάρτητα αν ακολούθησαν την δικαστική οδό, δηλώνουν πως δεν ήταν “παραφωνία” στην ζωή του οι πράξεις. για τις οποίες δικάστηκε. Πράγματι έχει λευκό ποινικό μητρώο και κατά την υπεράσπιση ήταν ελεήμων. Η συμπεριφορά του δεν ήταν “παραφωνία”, δεν ήταν έκπληξη, όχι γιατί έχει καταδικάσει αλλά γιατί όπως κατέθεσαν μάρτυρες όπως η κα. Παπούλια για τα έτη 1997- 1998 , είχε αντικοινωνική συμπεριφορά. Ζήτω να απορριφθεί.»

Διαβάστε επίσης:

Ένοχος για τις δύο απόπειρες βιασμού ο Πέτρος Φιλιππίδης – Αθώος για τον βιασμό

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter