Δίκη Φιλιππίδη: «Ο Πέτρος δεν είναι βιαστής» – Τι είπε η σύζυγος του ηθοποιού στην κατάθεσή της

Δίκη Φιλιππίδη: «Ο Πέτρος δεν είναι βιαστής» – Τι είπε η σύζυγος του ηθοποιού στην κατάθεσή της

«O Πέτρος δεν είναι βιαστής», είπε από το βήμα του μάρτυρα ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, η σύζυγος του Πέτρου Φιλιππίδη, Ελπίδα Νίνου, σημειώνοντας ότι οι καταγγελίες έχουν γίνει «για λόγους διαπόμπευσης κι εκδίκησης. Τον Πέτρο τον αγαπάει ο κόσμος. Όλα έγιναν για να τον διαπομπεύσουν σαν άνθρωπο. Και για εκδίκηση από κάποιες γυναίκες που δεν κατάφεραν να πάρουν αυτό που θέλουν. Ένα ρόλο. Εδώ μέσα μιλάμε συνεχώς για ένα ρόλο. Είναι ένας ταλαντούχος άνθρωπος. Έχει καταφέρει να είναι στις καρδιές των ανθρώπων. Τον κατέστρεψαν και τώρα θέλουν να τον πεθάνουν. Μαζί με αυτόν κατέστρεψαν και τη δίκη μου οικογένεια».

Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στην πρώτη καταγγέλλουσα χαρακτηρίζοντας την «παρεμβατική» ενώ υποστήριξε ότι τη γνώρισε μέσω της γνωριμίας που είχε η μητέρα της με τον Σπύρο Μπιμπίλα.

Πρόεδρος: Γιατί το λέτε αυτό;
Μάρτυρας: Περιφερόταν στα καμαρίνια με την πρόφαση ότι θέλει να δει τη μητέρα της. Έρχονται τα παιδιά των ηθοποιών αλλά όχι κάθε μέρα. Δεν είναι τόπος συνάντησης. Είχα συζητήσει με τη Θάλεια Ματίκα και την Αλίνα Κωτσοβούλου ότι αυτό ήταν ενοχλητικό. Εμένα δε μου μιλούσε καθόλου. Η μητέρα της την έβαζε κρυφά από την πίσω πόρτα, ενώ ο σύζυγός μου είχε απαγορεύσει την είσοδο σε όποιον δεν είχε σχέση με την παράσταση.

Ως προς την κατηγορία του βιασμού και τα δύο περιστατικά που τη συνθέτουν, δήλωσε: «Όταν ο Πέτρος χτύπησε, ήρθαν δυο φορές στο νοσοκομείο και μετά στο σπίτι είχε έρθει όλος ο θίασος. Όταν αποκαταστάθηκε η υγεία του ήταν πια Ιούνιος. Η περίοδος που καταγγέλλει το πρώτο περιστατικό. (..) Αυτό το περιστατικό εγώ δεν το πιστεύω. Ήταν πολύ απασχολημένος για να πάει στη Θεατρική Εστία».

Πρόεδρος: Γιατί όμως βρέθηκε ο σύζυγος σας να κατηγορείται;
Μάρτυρας: Ήταν εύκολος στόχος. Εξαφανίζεται και αλλάζουν τα πράγματα στο θέατρο. Εξαφανίζουμε τη δουλειά του.  Εγώ ξέρω ότι ο άντρας μου δεν είναι βιαστής δεν του αρέσει η βία.
Εισαγγελέας: Τα μηνύματα που λέτε ότι είδατε με τα μάτια σας, και έστελνε η πρώτη καταγγέλλουσα υπάρχουν;
Μάρτυρας: Όχι
Εισαγγελέας: Τον κατηγορούμενο τον ρωτήσατε αν σταμάτησαν και ποτέ;
Μάρτυρας: Όχι
Σύνεδρος: Τα μηνύματα που είδατε το 2010 τα απαντούσε ο σύζυγος σας;
Μάρτυρας: Δεν υπήρχαν απαντήσεις. Ήταν μηνύματα το ένα πίσω από το άλλο.

Την ίδια ώρα μιλώντας και πάλι για την πρώτη καταγγέλλουσα, η μάρτυρας υποστήριξε ότι ουδέποτε εκείνη εκλήθη από τη βοηθό του Φιλιππίδη για να συμμετέχει στην παράσταση «Κουζίνες». «Δεν υπάρχει αυτό. Το έργο ήταν για ζευγάρια. Αποκλείεται να την πήρε η κυρία Κωτσοβούλου να της πρότεινε ρόλο. Ποιο ρόλο; Που δεν υπήρχε; Αυτό που ξέρω είναι ότι η κα. Μ. κινήθηκε αυτοβούλως, όπως αυτοβούλως πήγαινε στο θέατρο Μουσούρη. Την είχα δει πολλές φορές».

Για τις άλλες δύο καταγγέλλουσες δήλωσε ότι δεν τις γνωρίζει: «Δεν τις γνωρίζω. Δεν τις έχω δει ποτέ στο θέατρο. Γνωρίζω ότι το αυτοκίνητό μας έχει μαύρα καθίσματα και ανοίγει από μέσα».

Τέλος, η μάρτυρας, κλαίγοντας είπε: «Είναι η προσωπική μου ζωή, έχω περάσει παρά πολύ δύσκολα με έχουν ξεφτιλίσει και εμένα και τον Πέτρο. Εγώ σταμάτησα να δουλεύω (κλαίει) ήμουν αγχώδης με τη δουλειά μου έκατσα στο κρεβάτι 9 μήνες δεν πήγαινα ούτε τουαλέτα για να αποκτήσω το παιδί μου.Η ζωή δεν είναι φωτογραφίες η ζωή είναι το παιδί μου. Ήμουν παρούσα. Το παιδί μου είναι εδώ από την αρχή της δίκης κ συμπαραστέκεται στη μάνα του και στον πατέρα του. Σαν γυναίκα έχω νιώσει ανασφάλεια. Έχουμε περάσει και κρίσεις με τον Πέτρο. Τον αγαπάω παρά πολύ. Το ότι περάσαμε κρίσεις δεν σημαίνει ότι είναι βιαστής».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter