Δίκη Φιλιππίδη: Θα κατατεθεί αίτημα για κατ’ αντιπαράσταση εξέταση Μπιμπίλα – Νίνου

Δίκη Φιλιππίδη: Θα κατατεθεί αίτημα για κατ’ αντιπαράσταση εξέταση Μπιμπίλα – Νίνου

Αίτημα για κατ’ αντιπαράσταση εξέταση θα υποβάλλει αύριο Τετάρτη η πλευρά του κατηγορουμένου για έναν βιασμό και δυο απόπειρες του ίδιου αδικήματος, Πέτρου Φιλιππίδη προκειμένου να εξεταστούν ο Σπύρος Μπιμπίλας μαζί με τη σύζυγο του ηθοποιού, Ελπίδα Νίνου.

Ο πρόεδρος του ΣΕΗ ο οποίος δεν έχει ολοκληρώσει την κατάθεση του αφού αύριο αναμένεται να εξεταστεί από την πλευρά της υπεράσπισης, δέχθηκε ερωτήσεις από τους συνηγόρους της Πολίτικης Αγωγής, οι οποίες αφορούσαν τον χαρακτήρα του ηθοποιού.

Πολ. Αγωγή: ποιοι είναι οι φίλοι του κατηγορουμένου;

Μάρτυρας: Υπήρχαν κατά περιόδους και μετά έφευγαν. Οι κουμπάροι του έκοψαν κάθε σχέση εδώ και δέκα χρόνια για παράδειγμα.

Πολ. Αγωγή: Είναι ένας άνθρωπος που τον άφησαν όλοι στη δύσκολη στιγμή;

Μάρτυρας: Είδαν ίσως κάποια πράγματα ή ήρθαν σε ρήξη στο θέατρο. Ούτε εγώ είχα στο τέλος αυτή την τόσο στενή σχέση.

Πολ. Αγωγή: Άφηνε κόσμο στις πρόβες;

Μάρτυρας: Σπάνια αλλά άφηνε όσους ήθελε. Αν θέλαμε εμείς κάποιον έπρεπε να τον ενημερώσουμε.

Πολ. Αγωγή: Για το έργο για το οποίο κλήθηκε η δεύτερη καταγγέλλουσα ήταν οι «Κουζινες» και τον κάλεσε η βοηθός του Φιλιππίδη. Υπήρχε περίπτωση αν άγνοια του να το κάνει;

Μάρτυρας: Αποκλείεται.

Πολ. Αγωγή: Μπορούσε να προστεθεί ρόλος;

Μάρτυρας: Ο,τι θέλεις κανείς πια στα έργα. Εννοείται.

Πολ. Αγωγή: Γνωρίζετε εσείς αν ήταν αποτρεπτικό για να κάνει κάποιες πράξεις το ότι βρισκόταν στο θέατρο;

Μάρτυρας: Όχι, θα μπορούσε. Είχε δικό του μεγάλο καμαρίνι, θα μπορούσε.

Πρόεδρος: Δε θα μπορούσε να ακουστεί; Αν υπήρχαν άλλοι δίπλα;

Μάρτυρας: Ε, τώρα δε μπορώ να πω ονόματα αλλά έχει ακουστεί στο παρελθόν κάτι από το καμαρίνι. Μου το έχουν πει.

Απαντώντας σε ερωτήσεις της Πολιτικής Αγωγής σχετικά με το γιατί συνέχισε να κάνει παρέα με τον κατηγορούμενο ο μάρτυρας ξεκαθάρισε ότι δεν ήξερε τίποτα για βιασμούς.

«Καταρχάς δεν ήξερα για βιασμούς. Αν ήξερα για βιασμούς θα είχα πάρει στην αστυνομία. Τα αλλά ήταν με την αποδοχή της συζύγου του», είπε χαρακτηριστικά.

Ερωτώμενος σχετικά με την Ελπίδα Νίνου και αν γνώριζε τον λόγο που δεν είχε αποφασίσει να χωρίσει με τον κατηγορούμενο ο μάρτυρας είπε:

«Την είχα ρωτήσει δυο φορές γιατί δεν χωρίζει και μου είπε την πρώτη φορά για το παιδί της και τη δεύτερη γιατί αν χωρίσω τώρα θα μείνω με το μισο χρέος».

Σχετικά με το σύνολο των καταγγελιών που έφτασαν στο ΣΕΗ για πολλούς ηθοποιούς ο Σπ. Μπιμπιλας είπε ότι αυτό που έγινε με «ήταν σαν έκρηξη ηφαιστείου. Έσκασε και βγήκαν τόσα πράγματα για πολλούς. Ένας από όλους αυτούς τους ανθρώπους δεν βρέθηκε να πει ένα συγγνώμη; Εκτός του Χαϊκάλη που είπε. Που είναι η αντρική τιμή να βγουν μα πουν συγγνώμη;»

Απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με τα όρια του κατηγορουμένου και αν δεχόταν το όχι ο μάρτυρας είπε πως κάποιες φορές το όχι τον έκανε θηρίο.

Πολ. Αγωγη: Επαγγελματικά το όχι το δεχόταν;

Μάρτυρας: Συνήθως δεν συνδιαλεγόταν ήθελε να περνάει το δικό του. Αλλά κάποιες φορές με κάποιους από μας το συζητούσε. Υπήρχαν όμως και φορές που το όχι τον έκανε θηρίο.

«Καταπέλτης» ο Μπιμπίλας κατά Φιλιππίδη: «Με πήρε τηλέφωνο και μου είπε ότι τη βίασε ο Πέτρος»

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter