Δίκη Φιλιππίδη: «Της έστειλε το πιο χυδαίο μήνυμα που έχω δει» κατέθεσε φίλη της δεύτερης καταγγέλλουσας

Δίκη Φιλιππίδη: «Της έστειλε το πιο χυδαίο μήνυμα που έχω δει» κατέθεσε φίλη της δεύτερης καταγγέλλουσας
Με την ολοκλήρωση της κατάθεσης της φίλης της δεύτερης καταγγέλλουσας, που κατηγορεί τον Πέτρο Φιλιππίδη για απόπειρα βιασμού της στο καμαρίνι του, στο θέατρο Μουσούρη το 2010, θα συνεχιστεί αύριο η δίκη του ηθοποιού που κατηγορείται για έναν βιασμό και δυο απόπειρες.

Όπως είπε η μάρτυρας, η οποία ήταν η δεύτερη που ξεκίνησε να καταθέτει σήμερα, τη συνδέει με την καταγγέλλουσα μία «δυνατή» φιλία, χωρίς αυτό να σημαίνει πως είναι σε καθημερινή επικοινωνία. Όπως κατέθεσε, το φερόμενο ως θύμα, την πήρε τηλέφωνο το 2010 ενθουσιασμένη ότι γνώρισε τον Πέτρο Φιλιππίδη και της πρότεινε να κάνει μία αντικατάσταση στην παράσταση «Μπακαλόγατος».

«Είχαμε κανονίσει να πιούμε καφέ, το πρωί εκείνης της ημέρας μου το ακύρωσε γιατι ο Π. Φιλιππίδης της ζητησε να βρεθουν νωρίτερα. Μετά απο κάποιες ώρες μου τηλεφώνησε πολύ ταραγμένη. Πήγα και τη βρήκα, πολύ αγχωμένη, είχε κάτι κοκκινίλες στον λαιμό της, κάτσαμε σε ενα πεζούλι στην πλατεία Βικτωρίας και μου είπε ότι ο Πέτρος Φιλιππίδης αποπειράθηκε να τη βιάσει», είπε η μάρτυρας και συνέχισε περιγράφοντας τα όσα της εκμυστηρεύτηκε η φίλη της εκείνη την ημέρα.

«Την ακινητοποίησε σε έναν καναπέ στο καμαρίνι, της άνοιξε τα πόδια, προσπάθησε να διεισδύσει, τον απώθησε και προσπάθησε να φύγει, χτύπησε σε ενα έπιπλο και έτσι εκείνος την προλαβε. Εκείνη άρχισε να χτυπάει την πόρτα, της είπε ”δεν υπαρχει κανεις να σε ακούσει”’, και ” θα σε καταστρεψω”. Μου έλεγε καταστράφηκα, τι να κάνω, σε ποιόν να το πω, μην πεις τίποτα σε κανέναν σε παρακαλώ πολύ».

Η μάρτυρας κατά τη διάρκεια της κατάθεσής της αναφέρθηκε και στο μήνυμα που έστειλε στην καταγγέλλουσα ο Π. Φιλιππίδης την ίδια κιόλας ημέρα, το οποίο διάβασε και η ίδια.

«Της έφερα λίγο νερό και χτύπησε το κινητό της. Το έβγαλα απο την τσάντα και είδαμε ενα μήνυμα του κυρίου Φιλιππίδη, πολύ αισχρό, χυδαίο και αηδιαστικό. Ό,τι πιο αισχρό εχω δει. Ντρέπομαι αλλά θα το μεταφέρω. Έλεγε, ”θελω να μου γλείψεις τον πούτσο, να σου χύσω τα βυζιά, την επομενη φορα δεν θα μου ξεφύγεις”».

Απαντώντας σε ερώτηση της έδρας για το αν πρότεινε στην φίλη της να καταγγείλουν τον κατηγορούμενο, η μάρτυρας είπε:

«Ντρέπομαι πολύ γι αυτό αλλά δεν το σκέφτηκα. Δεν είχα το θάρρος, τα αντανακλαστικά, δεν μου πέρασε καν από το μυαλό. Ο Π. Φιλιππιδης ήταν ένας πολύ ισχυρός άνθρωπος. Δεν έπρεπε να το διαχειριστώ έτσι. Προσπαθούσα να παρηγορήσω τη φιλη μου. Εκείνη τη στιγμή δεν το πίστευα ότι συμβαίνει αυτό το πράγμα. Θεωρούσα ότι σε αυτόν τον χώρο οι άνθρωποι είναι καλλιεργημένοι και δεν έχουν τόσο κατώτερα ένστικτα. Είχα έρθει σε μεγάλη ρήξη με το περιβάλλον μου τότε να αφήσω την Αρχιτεκτονική, μου ελεγαν οτι για να κάνεις καριέρα πρεπει να κάτσεις στον έναν ή τον αλλον. Προσπάθησα να το κρύψω ακόμα και απο τον εαυτό μου αυτο που εγινε», σημείωσε και απευθυνόμενη στην καταγγέλλουσα είπε: «Συγγνώμη που δεν το σκέφτηκα».

Σύμφωνα με όσα είπε στο δικαστήριο, η ίδια συνεργάστηκε κάποια χρόνια αργότερα με τον Π. Φιλιππιδη. «Συνεργάστηκα μαζί του το 2016 στο Εθνικό Θέατρο. Είχαμε μια πολύ καλή συνεργασία. Έχει ταλέντο. Είχαμε μια καλή, τυπική σχέση. Δεν ξανάσυνεργαστήκαμε. Το 2017 με πήρε η βοηθός του τηλέφωνο να συνεργαστούμε αλλά είχα κλείσει αλλού δουλειά» είπε η μάρτυρας και συμπλήρωσε ότι ταράχτηκε μόλις άκουσε την πρόταση γιατί είχε ακούσει για κακοποιητικές συμπεριφορές του κατηγορούμενου, εξωσυζυγικές σχέσεις αλλά τη διαβεβαίωσαν οι συνάδελφοι της ότι «στο Εθνικό Θέατρο δεν θα μπορούσε να κάνει τέτοια πράγματα».Κληθείσα να απαντήσει σε ευχετήρια μηνύματα που έστειλε στον κατηγορούμενο για τη γιορτή του η μάρτυρας εξήγησε πως ήταν τυπική και έστειλε μήνυμα για να μην εκλάβει ως προσωπική απόρριψη την άρνηση της να συνεργαστούν.

Εισαγγελέας: Μου προκαλεί εντύπωση που ενώ έχει συμβεί κάτι τόσο σοβαρό στη φίλη σας, πως συνεργαστήκατε μαζί του;

Μάρτυρας: Το να είσαι ηθοποιός είναι μια πολύ δύσκολη δουλειά. Είχα συμβόλαιο με το Εθνικό, δεν είμαι από πλούσια οικογένεια, δεν είχα δυνατότητα να μη δουλέψω. Όταν τα πράγματα είναι τόσα δύσκολα  και οταν έρχεται το δίλημμα το οικονομικό, μπορει να “προδώσεις” και συγγνώμη αν πρόδωσα τη γυναικεια αλληλεγγυη»

Εισαγγελέας: Την πήρατε τηλέφωνο;

Μάρτυρας: Ναι την ενημέρωσα αμέσως. Μου είπε να πάω μα δουλέψω, ότι θα είναι στο Εθνικό και θα είναι προστατευμένο το περιβάλλον.

Αναφερόμενη σε άλλα περιστατικά που μπορεί να έχει ακούσει με τα χρόνια σχετικά με παραβιαστικές συμπεριφορές του Πέτρου Φιλιππίδη η μάρτυρας αναφέρθηκε σε φήμες και κουτσομπολιά που κυκλοφορούσαν.

Ένορκος: Είχατε ακούσει παρόμοιες συμπεριφορές σε πηγαδάκια;

Μάρτυρας: Έρχονταν πολύ συχνά τέτοια κουτσομπολια για άσχημα περιστατικά σεξουαλικης φυσεως. Το είχαμε πάντα στο πίσω μερος του μυαλου μας να μη μεινουνε ποτε μόνοι μαζί του.

Πρόεδρος: Λίγο πιο συγκεκριμένα. Τι άλλο είχατε μάθει για τον κύριο Φιλιππιδη;

Μάρτυρας: Ότι κατέβαζε χωρίς λόγο τα εσώρουχα του και έδειχνε το πέος του, οτι ήταν απέναντι μια κοπέλα και στεκόταν και ετριβε το πουλι του, οτι κρυβοταν στα καμαρίνια και τριβόταν σε κοπέλες. Ότι ήταν βίαιος με τους τεχνικούς. Για όλα αυτά αρνήθηκα τη δεύτερη φορά τη συνεργασία.

Εξεταζόμενη από την υπεράσπιση η μάρτυρας κλήθηκε να πιέσει τον λαιμό της για να διαπιστωθεί αν τα δάχτυλα αφήνουν κόκκινα σημάδια με αποτέλεσμα την έντονη αντίδραση της Πολιτικής Αγωγή.

Υπεράσπιση: Είχε κοκκινίλες;

Μάρτυρας: Ναι. Σαν δαχτυλιές

Υπεράσπιση: Μένουν δαχτυλιές; Για ακουμπήστε τον λαιμό σας να δούμε αν μένουν;Πολιτική Αγωγή: Τι είναι αυτά;

Μάρτυρας: Εγώ υπέθεσα ότι ήταν δάχτυλα.

Υπεράσπιση: Λέει η καταγγέλλουσα ότι πήγε να την φιλήσει. Είχε γένια. Δεν αφήνουν κοκκινίλες τα γένια; Δεν μπορεί να είναι από κει;

Διαβάστε επίσης:

Δίκη Φιλιππίδη: «Η αντίσταση της τον έκανε ακόμα πιο βίαιο»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter