Δίκη Φουρθιώτη: Tι κατέθεσε ο παρουσιαστής για το περιστατικό με τον Βρούτση και τους μπράβους

Δίκη Φουρθιώτη: Tι κατέθεσε ο παρουσιαστής για το περιστατικό με τον Βρούτση και τους μπράβους

«Θύμα πλεκτάνης» δήλωσε σήμερα κατά την απολογία του ενώπιον του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου ο παρουσιαστής της «trash tv», Μένιος Φουρθιώτης, ο οποίος κατηγορείται για τις στημένες επιθέσεις στο σπίτι του τον Απρίλιο του 2021, ενώ αναφέρθηκε και στις καταγγελίες που είχε κάνει ο πρώην υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης σχετικά με την εισβολή με μπράβους στο γραφείο του.

Πρόκειται για τις δύο επιθέσεις που είχαν γίνει στο σπίτι του παρουσιαστή στο Διόνυσο στις 16 και 23 Απριλίου του 2021 τις οποίες είχε καταγγείλει ο ίδιος ο Φουρθιώτης. Η πρώτη στις 16 Απριλίου με καλάσνικοφ και η δεύτερη στις 23 Απριλίου όταν εξερράγη στο σπίτι του αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός. Επρόκειτο σύμφωνα και με όσα είχε αποκαλύψει το documentonews.gr, με βάση και την καταγγελία συγκεκριμένου προσώπου, για επιθέσεις που είχαν σκηνοθετηθεί από τον ίδιο το Φουρθιώτη, προκειμένου να του επιστραφεί η αστυνομική φρουρά που του είχε αφαιρεθεί.

Διαβάστε επίσης: Γιάννης Βρούτσης: «Ήρθε με μπράβους, και απειλούσε για τα λεφτά που έχασε»

Ο Μένιος Φουρθιώτης κατά την απολογία τα έριξε στον επιχειρηματία Φίλιππό Βρυώνη, σε μια προσπάθεια να αποποιηθεί των ευθυνών του, ενώ προσπάθησε να εμπλέξει και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, δίχως να λέει τίποτα επί της ουσίας.

«Ο Βρυώνης μεταβίβασε τον σταθμό για να τον χρησιμοποιεί ο ΣΥΡΙΖΑ. Όλα αυτά ήταν για να μη μιλήσω για τον υπουργό Επικρατείας και να μην μπλέξει ο Βρυώνης και ο Φλαμπουράρης. Και ο Βρούτσης αφού έφυγε από το υπουργείο, τέσσερις μήνες μετά βγήκε να πει ότι τον απείλησα με μπράβους» είπε κατά την απολογία του και ταυτόχρονα, εξέφρασε το παράπονο ότι βρέθηκε στη φυλακή αδίκως, ενώ βοήθησε τόσο κόσμο.

«Με άφησαν 17 μήνες άνεργο. Πού αλλού στον κόσμο μπαίνει περιοριστικός όρος για απαγόρευση παρουσίασης τηλεοπτικών εκπομπών; Βοήθησα τόσο κόσμο δούλεψα τόσες ώρες και βρέθηκα σε ένα κελί στον Κορυδαλλό. Ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί καταστρέφονται έτσι ζωές. Γιατί για μένα είναι μη αναστρέψιμη η βλάβη» είπε χαρακτηριστικά.

Κατά την απολογία του αναφερόμενος στους συγκατηγορουμένους του που φέρονται ως φυσικοί αυτουργοί των επιθέσεων και κατηγορούνται και για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά αστυνομικών, ανέφερε ότι αποτελούσαν μέλη της φύλαξης του, τα οποία πρότεινε και πάλι ο Βρυώνης.

Πρόεδρος: Ποια η σχέση σας με τους συγκατηγορουμένους σας;

Φουρθιώτης: Ήταν υπάλληλος ο ένας του Βρυώνη από 2012-13. Όταν σταμάτησε την εταιρεία ζήτησα από το Βρυώνη να μου προτείνει κάποιους για τη φύλαξή μου και τη φύλαξη του σπιτιού μου. Μου πρότεινε τον συγκεκριμένο κι έτσι ξεκίνησε συνεργασία. Ούτε φίλοι είμαστε ούτε εχθροί. Σε αυτόν ζήτησα να φέρει κι έναν ακόμη συνεργάτη για να καλυφθεί το ωράριο. Δούλευα από 7 έως 1 βράδυ.

Το ίδιο υποστήριξαν κατά τις απολογίες τους και οι τρεις συγκατηγορούμενοι του οι οποίοι αρνήθηκαν τις κατηγορίες.

Χαρακτηριστικά, ένας εξ αυτών είπε απολογούμενος: «Δεν έχω καταλάβει το λόγο που βρίσκομαι εδώ. Εργάζομαι 11 χρόνια για τον Βρυώνη. Εκεί γνώρισα τον Φουρθιώτη. Δεν ξέρω ούτε για πυροβολισμούς, ούτε για βόμβες, ούτε έχω τέτοια ειδικότητα»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter