Δίκη Άλκη Καμπανού: Το δικαστήριο απέρριψε ομόφωνα τα ελαφρυντικά

Δίκη Άλκη Καμπανού: Το δικαστήριο απέρριψε ομόφωνα τα ελαφρυντικά

Ομόφωνα απέρριψε το δικαστήριο τους ισχυρισμούς περί ελαφρυντικών στη δίκη για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού.

Αυτό ανακοίνωσε πριν από λίγο η πρόεδρος του δικαστηρίου σύμφωνα με το thesstoday. Αναμένεται εντός ολίγου η πρόταση της εισαγγελέως για τις ποινές.

Τα ελαφρυντικά που αιτήθηκαν οι συνήγοροι υπεράσπισης για λογαριασμό των εντολέων τους αφορούσαν την μετεφηβική ηλικία (για όλους), τον σύννομο βίο (ζητήθηκε για τους 11 από τους 12), την ειλικρινή μεταμέλεια και τη μεταγενέστερη καλή συμπεριφορά (κατά περίπτωση αυτά τα δύο).

Στο σκεπτικό για τη μη αναγνώριση των ελαφρυντικών περιστάσεων, η εισαγγελέας ανέφερε μεταξύ άλλων ότι: «απέκρυψαν τα πάντα και αποδέχθηκαν όσα δεν μπορούσαν να αντικρούσουν. Δεν μετάνιωσαν ούτε πόνεσαν για αυτό που έκαναν, δεν αποδέχθηκαν την εγκληματική τους συμπεριφορά. Η συγγνώμη συνδέεται με τη συναίσθηση και την ενσυναίσθηση, δύο στοιχεία που σε αυτήν την αίθουσα δεν προέκυψαν»

«Το δικαστήριο δεν συγχωρεί, αλλά κρίνει αμερόληπτα», σημείωσε κλείνοντας την εισήγησή της.

Οι 12 νεαροί που κάθονται στο εδώλιο του κατηγορούμενου κρίθηκαν ήδη ομόφωνα ένοχοι, κατά μετατροπή του κατηγορητηρίου, για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο (από άμεσο ανθρωποκτόνο δόλο) σε βάρος του Άλκη- οι επτά ως αυτουργοί και οι 5 ως συνεργοί στη συγκεκριμένη πράξη.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter