Δίκη για τη δολοφονία της Δώρας Ζέμπερη: Να συνεχιστούν οι έρευνες ζητούν οι συγγενείς της

Δίκη για τη δολοφονία της Δώρας Ζέμπερη: Να συνεχιστούν οι έρευνες ζητούν οι συγγενείς της

Ξεκίνησε σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας η δίκη για τη δολοφονία της 32χρονης εφοριακού Δώρας Ζέμπερη, τον Οκτώβριο του 2017 στο Β νεκροταφείο της Αθήνας.

Πρωτόδικα ο Μανώλης Σοροπίδης, ο οποίος δεν προσήλθε στο δικαστήριο αλλά θέλησε να παραμείνει στις φυλακές όπου κρατείται, έχει καταδικαστεί σε δυο φορές ισόβια κάθειρξη.

Οι συγγενείς της 32χρονης εξέφρασαν για ακόμα μία φορά την πεποίθηση ότι η Δώρα Ζέμπερη δεν να δολοφονήθηκε με τέτοιο βίαιο τρόπο μόνο για 5 ευρώ, ενώ υποστήριξαν και πάλι πως το έγκλημα θα πρέπει να συνδέεται με κάποιο υπηρεσιακό ζήτημα, ζητώντας να συνεχιστεί η έρευνα της υπόθεσης.

«Το παιδί το σκότωσαν από υπόθεση της δουλειάς. Ο δολοφόνος κατηγόρησε γνωστό μεγαλοδικηγόρο ότι τον πλήρωσε για να τη σκοτώσει. Τι κάνατε με αυτό; Φέρτε εδώ τους πραγματικούς δολοφόνους. Αυτός είναι πιόνι! Εγώ πιστεύω ότι στη δουλειά της ξέρουν!» είπε γεμάτος ένταση ο πατέρας του θύματος, ισχυριζόμενος πως οι υποθέσεις της λίστας Λανγκαρντ που χειριζόταν η κόρη του ήταν αυτές που την οδήγησαν στο θάνατο, προκαλώντας την αντίδραση του προέδρου της έδρας.

Πρόεδρος:  Γιατί φωνάζετε

Μάρτυρας: Σκότωσαν το παιδί μου! Αυτή είναι η δουλειά σας!

«Ξέρω ότι ήρθαν οι αστυνομικοί σπίτι και μου είπαν το συμβάν. Μου είπαν ότι σκότωσαν το παιδί μου με 14 μαχαιριές. Δεν ήξερα τι να κάνω. Το παιδί μου μέχρι τις 16.30 ήταν καλά και στο νεκροταφείο για να ανάψει το καντήλι στο τάφο του καλύτερου της φίλου που είχε χαθεί λίγο καιρό νωρίτερα», είπε η μητέρα της 32χρονης στην κατάθεσή της και πρόσθεσε πως η κόρη της ήταν φοβισμένη τον τελευταίο καιρό και ήθελε να φύγει από το τμήμα ελέγχου τις εφορίας.

Η μητέρα ξεκαθάρισε και αυτή από την πλευρά της ότι δεν πιστεύει πως η δολοφονία έγινε για πέντε ευρώ «την παρακολουθούσε μάθαμε, γύριζε γύρω από το σπίτι μας. Δεν είμαι σίγουρη ότι το έκανε για να πάρει ναρκωτικά. Μπορεί κάποιος να τον έβαλε να το κάνει. Γιατί μου σκότωσε το παιδί μου;».

Με τη σειρά της και η αδελφή της 32χρονης εφοριακού κινήθηκε στο ίδιο μήκος κύματος υποστηρίζοντας πως «είχα δει τη συμπεριφορά της αδελφής μου να έχει αλλάξει. Ήταν ανήσυχη. Δεν ήθελε να βγαίνει έξω. Την έβλεπα φοβισμένη. Πιστεύω ήταν κάτι με τη δουλειά της» είπε η μάρτυρας συμπληρώνοντας πως ο δράστης «ήθελε να τη σκοτώσει οπωσδήποτε, της έκανε τόσες μαχαιριές, φαίνεται να την παρακολουθούσε, δεν πιστεύω ότι ήταν ληστεία, πιστεύω ότι είχε να κάνει με τη δουλειά της και θα ήθελα να συνεχιστούν οι έρευνες».

Ο αδελφός του θύματος που δούλευαν μαζί στην εφορία  υποστήριξε πως ο δράστης θα μπορούσε εύκολα να την παρακολουθήσει γιατί το σπίτι του ήταν απέναντι από τη στάση του λεωφορείου που πήγαινε στη δουλειά της η Δώρα. «Εγώ αυτό δεν το βλέπω ληστεία, το βλέπω δολοφονία. Τη χτύπησε πισώπλατα ενώ έφευγε. Αυτό πως το βλέπετε; Δεν ήταν ακαριαίος ο θάνατος, βρέθηκε 100 μέτρα παρακάτω. Μόνος του τι έκανε, αλλά δε νομίζω ότι το έκανε για 25 ευρώ. Η εμφάνιση της Δώρας δεν προϊδεάζει για πολλά χρήματα. Μέσα στο νεκροταφείο υπήρχαν πιο εύκολοι στόχοι, όπως γιαγιάδες που μπορεί να έχουν ένα χρυσαφικό ή μια σύνταξη».

Στον αντίποδα, τα στελέχη της ΔΟΥ στην οποία υπηρετούσε το θύμα κατέθεσαν μια διαφορετική πραγματικότητα. Τόσο ο προϊστάμενος της Δώρας Ζέμπερη όσο και συνάδελφοί της κατέθεσαν ότι αν και είχε αναλάβει υποθέσεις με μεγάλα ποσά, ήταν σχετικά απλές, δίχως μεγάλες δυσκολίες. Μάλιστα, ο προϊστάμενος της 32χρονης τόνισε πως «εγώ είχα απειληθεί για υποθέσεις, οι ελεγκτές μου όχι».

Στο βήμα του μάρτυρα βρέθηκε και μία φίλη της μητέρας της Δώρας Ζεμπερη η οποία κατάθεσε ότι είχε δει τον κατηγορούμενο  να κυκλοφορεί κοντά στο σπίτι της, «ερχόταν κάθε μέρα με μια μαύρη bmw. Όταν τον είδα θυμήθηκα το πρόσωπο. Κυκλοφορούσαν και δυο περίεργοι τύποι, 20 μέρες νωρίτερα, στο δρόμο και θυμάμαι να το λέω στον άντρα μου, ότι αυτοί είναι κάθε μέρα εδώ», είπε χαρακτηριστικά.

Στη δικαστική αίθουσα, εμφανίστηκε και κατέθεσε και ο άνθρωπος  που φιλοξενούσε τον Σοροπίδη στο σπίτι του, ο οποίος στο πρωτόδικο δικαστήριο δεν είχε εμφανιστεί. Ο μάρτυρας, που πάσχει από σοβαρή ψυχιατρική πάθηση, ανέφερε πως ήταν το μεγαλύτερο λάθος της ζωής του που φιλοξένησε τον κατηγορούμενο, τον οποίο είχε γνωρίσει σε φιλικό σπίτι. Ο ίδιος υποστήριξε ότι ο κατηγορούμενος τον πήρε τηλέφωνο από τη φυλακή και του ζήτησε να πει στον ανακριτή ότι τον είχε βάλει ένας μεγαλοδικηγόρος να σκοτώσει τη Δώρα Ζέμπερη.

Πρόεδρος: Ο κατηγορούμενος λέει ότι λίγες μέρες πριν το έγκλημα πήγε να σε σκοτώσει επειδή είχε κάνει ναρκωτικά.

Μάρτυρας: Εμένα;

Πρόεδρος: Έτσι λέει.

Μάρτυρας: Ε… τότε τη γλίτωσα κύριε πρόεδρε!

Μετά την εξέταση του μάρτυρα, η δικηγόρος της οικογένειας Γιάννα Παναγοπούλου υπέβαλε αίτημα να κληθεί και να καταθέσει η οικογένεια στο σπίτι της οποίας γνώρισε τον Σοροπίδη ο συγκεκριμένος μάρτυρας.

Τέλος, στο δικαστήριο κατέθεσε και ο ιατροδικαστής Σωτήρης Μπουζιάνης, εξηγώντας: «Ο θάνατος προήλθε από τις κακώσεις στο θώρακα. Δε θυμάμαι ακριβώς, αλλά επιβεβαιώνω όσα αναφέρω στην έκθεση μου. Ήταν επικεντρωμένα. Οπωσδήποτε υπήρχε βιαιότητα και μορφολογικά και τοπογραφικά ήταν όλα συγκεντρωμένα στο θώρακα και την καρδιά. Το που τοποθετούνται τοπογραφικά τα χτυπήματα δείχνει ότι υπήρχε η πρόθεση να σκοτώσει. Γνωρίζουμε ότι όταν χτυπάς στο θώρακα μπορεί να αποβεί θανατηφόρο».

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter