Δίκη για τη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου: Συγκλονίζει αυτόπτης μάρτυρας – «Έκλεισα τα μάτια, εκείνοι συνέχισαν να τον χτυπάνε»

Δίκη για τη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου: Συγκλονίζει αυτόπτης μάρτυρας – «Έκλεισα τα μάτια, εκείνοι συνέχισαν να τον χτυπάνε»

Συγκλονιστικά είναι τα όσα κατέθεσε στη δίκη για το φονικό λιντσάρισμα του Ζακ Κωστόπουλου αυτόπτης μάρτυρας, που ήταν στην οδό Γλάδστωνος την ώρα που ο 33χρονος δεχόταν τα μανιασμένα χτυπήματα των κατηγορουμένων.

«Ήταν πολύ κόσμος μαζεμένος, μαζεύονταν και άλλοι εκείνη την ώρα. Μου λένε ότι κάποιος ληστής έχει μπει μάλλον σε κοσμηματοπωλείο και απειλεί τους εργαζομένους, λέω να καλέσουμε την αστυνομία. Φτάνω και (αρχικά) έχω οπτική επαφή – λοξά- με το μαγαζί. Βλέπω κάποιον να πετάει πέτρα, πίστεψα ότι ήθελε να βρει τον ληστή να τον αποτρέψει. Βλέπω τη βιτρίνα θρυμματισμένη. Βλέπω έναν νεαρό κατατρομαγμένο να προσπαθεί να βγει. Έχω πλησιάσει στα ούτε δύο μέτρα, τους φώναζα έλεος σταματήστε θα τον σκοτώσετε, οι άνθρωποι ήταν έξαλλοι. Ο ένας ρίχνει μια κλωτσιά αυτός που πέταγε τις πέτρες, αν ήταν πέτρες, και βρίσκει τον νεαρό στον λαιμό. Έκλεισα τα μάτια, εκείνοι συνέχισαν να τον χτυπάνε σταματήστε να τον χτυπάτε θα τον σκοτώσετε, φώναξα», κατέθεσε χαρακτηριστικά η μάρτυρας, συνταξιούχος αστυνομικός.

Η περιγραφή της μάρτυρα καθηλώνει, «προσπαθούσα να κάνω ό,τι μπορούσα. Αποφάσισα να μείνω να προστατέψω με όποιον τρόπο μπορούσα τον νεαρό. Ο νεαρός όταν έπεσε κάτω είχε ορθάνοιχτα τα μάτια του καρφωμένα στα δικά μου. Τα χείλη του τρεμοπαίζανε, αυτή η εικόνα με σημάδεψε, χρειάστηκε να κάνω θεραπεία. Τι ήθελε να μου πει; βοήθεια; ήμουν πολύ κοντά, ακόμα θυμάμαι το πρόσωπό του, δεν μπορώ».

Εισαγγελέας: Είδατε να κρατάει μαχαίρι;

Μάρτυρας: Όχι

Εισαγγελέας: Υπήρχαν άλλοι πολίτες που φώναζαν σταματήστε μη το σκοτώσετε;

Μάρτυρες: Ναι, υπήρχαν και κάποιοι που έλεγαν ότι “μα αφού είναι ληστής” και ένας κύριος του απάντησε “εμείς θα γίνουμε χειρότεροι;”

Άννυ Παπαρούσου δικηγόρος οικ. Ζακ Κωστόπουλου: Ήταν ματωμένος;

Μάρτυρας: Ναι. Νόμιζα είχε κοπεί στον λαιμό, τον κρατούσε με το χέρι του, γι’ αυτό φώναζα θα τον σκοτώσετε. Ένας άνθρωπος θα μπορούσε να έχει πεθάνει πολύ νωρίτερα με τόσο δυνατά χτυπήματα στο κεφάλι.

Άννυ Παπαρούσου: Είπατε στην κατάθεσή σας ότι είχατε την εντύπωση ότι δεν γνωρίζονταν μεταξύ τους και πως είδατε δύο ανθρώπους που προσπαθούσαν να τον τιμωρήσουν

Μάρτυρας: Ναι, σαν να ήθελα να τον τιμωρήσουν ήταν μεγάλη η οργή τους.

Σχολιάζοντας την κατάθεση της μάρτυρα η επίσης δικηγόρος της οικογένειας του Ζακ Κωστόπουλου Κλειώ Παπαντολέων είπε πως «η μάρτυρας περιγράφει ένα σκηνικό φόνου. Παρά τις προτροπές του πλήθους να σταματήσουν διότι θα τον σκοτώσουν, δεν σταματούν, Αυτό δείχνει τον δόλο των δύο κατηγορουμένων».

Νωρίτερα κατά τη διάρκεια της δίκης η δεύτερη επιστήμονας Σουλτάνα Μαριανού που συνέταξε τη σχετική έκθεση για τα αίτια θανάτου του Ζακ Κωστόπουλου επιβεβαίωσε το περιεχόμενο της κατάθεσης του ιατροδικαστή Νίκου Καλόγρηα, ως προς τις ισχαιμικού τύπου αλλοιώσεις του μυοκαρδίου που διέγνωσαν ως την αιτία θανάτου.

«Η αιτία θανάτου δεν ήταν σαφής και προχωρήσαμε σε περαιτέρω έρευνα, λήψη βιολογικών υλικών για να διαπιστώσουμε αιτία θανάτου. Τα τραύματα ήταν πολλά, αλλά από μόνα τους δεν θα μπορούσαν να προκαλέσουν το θάνατο. Για επιβεβαίωση στείλαμε υλικό στα εργαστήρια στη Θεσσαλονίκη. Εφόσον δεν είχαμε καμία άλλη αιτία, δεν υπήρχε κάτι, καταλήξαμε σε αυτό το συμπέρασμα, ισχαιμικού τύπου αλλοιώσεις του μυοκαρδίου», ειπε χαρακτηριστικά η μάρτυρας

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter