Δίκη για τη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου: «Τα χτυπήματα οδήγησαν στον θάνατο» και από τη δεύτερη ιατροδικαστή

Δίκη για τη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου: «Τα χτυπήματα οδήγησαν στον θάνατο» και από τη δεύτερη ιατροδικαστή

Στην ίδια γραμμή με την κατάθεση του ιατροδικαστή Νίκου Καλόγρηα ο οποίος ξεκαθάρισε πως ο Ζακ Κωστόπουλος δεν είχε κάποιο παθολογικό πρόβλημα το οποίο θα μπορούσε να οδηγήσει στον θάνατό του και τόνισε πως έκανε ισχαιμικό επεισόδιο από τις κακώσεις, ήταν τα όσα κατέθεσε η δεύτερη επιστήμονας που συνέταξε τη σχετική έκθεση, Σουλτάνα Μαριανού, στη δίκη για το θανατηφόρο λιντσάρισμα του Ζακ Κωστόπουλου.

Δείτε επίσης: Ζακ Κωστόπουλος: «Πέθανε αποκλειστικά εξαιτίας των κακώσεων» κατέθεσε ο ιατροδικαστής

Η μάρτυρας καταθέτοντας ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου επιβεβαίωσε το περιεχόμενο της κατάθεσης του κ. Καλογρηα, ως προς τις ισχαιμικού τύπου αλλοιώσεις του μυοκαρδίου που διέγνωσαν ως την αιτία θανάτου του Ζακ Κωστόπουλου.

«Η αιτία θανάτου δεν ήταν σαφής και προχωρήσαμε σε περαιτέρω έρευνα, λήψη βιολογικών υλικών για να διαπιστώσουμε αιτία θανάτου. Τα τραύματα ήταν πολλά, αλλά από μόνα τους δεν θα μπορούσαν να προκαλέσουν το θάνατο. Για επιβεβαίωση στείλαμε υλικό στα εργαστήρια στη Θεσσαλονίκη. Εφόσον δεν είχαμε καμία άλλη αιτία, δεν υπήρχε κάτι, καταλήξαμε σε αυτό το συμπέρασμα, ισχαιμικού τύπου αλλοιώσεις του μυοκαρδίου», ειπε χαρακτηριστικά η μάρτυρας

Σύμφωνα με την μάρτυρα σχετικά με το οργανικό στρες που συνέβαλε στο ισχαιμικό επεισόδιο του Ζακ Κωστόπουλου, υποστήριξε ότι συναντάται αλλά όχι συχνά και σημείωσε επίσης πως όπως προέκυψε από τις εξετάσεις, το θύμα δεν είχε κάποια βλάβη στην καρδιά.

«Η ιστολογική εξέταση δεν μας έδειξε κάποια επιβάρυνση της καρδιάς. Ότι είχε κάτι που να το προκάλεσε ο ιός», είπε χαρακτηριστικά η μάρτυρας

Σχετικά με τον ισχυρισμό της προγενέστερης ασθένειας στο ήπαρ που όπως υποστηρίζει η υπεράσπιση των κατηγορουμένων, συνέβαλε στο θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου, η Σ. Μαριανού είπε πως «υπήρχε μια βαριά ηπατική βλάβη που τη βλέπουμε σε αρκετούς ανθρώπους. Δεν αποτελεί καν αιτία θανάτου. Δεν είχε προηγηθεί κάποια νοσηλεία που να δικαιολογεί αιφνίδιο θάνατο λόγω ρήξης. Μπορεί να προκληθεί από χρόνια χρήση φαρμάκων ή κάποια ασθένεια που έχει περάσει».

Συνήγορος οικογένειας Ζακ Κωστόπουλου: Βρήκατε κάποιο εύρημα που να σας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι υπήρχε κάποιο νόσημα υπεύθυνο για το θάνατο του;

Μάρτυρας: Όχι. Αυτό τουλάχιστον απέδειξαν οι εξετάσεις. Δεν μπορούμε να μιλούμε θεωρητικά.

Σχολιάζοντας την κατάθεση της μάρτυρα η δικηγόρος της οικογένειας του Ζακ Κωστόπουλου Άννυ Παπαρούσου είπε ότι η Σ. Μαριανού επιβεβαιωσε τα όσα έχει συντάξει και στην ιατροδικαστική έκθεση ότι δηλαδή «όλα τα χτυπήματα οδήγησαν στον θάνατο. Δεν πέθανε από το άγχος επειδή δεν μπορούσε να βγει από το κοσμηματοπωλείο. Το στρες προέκυψε αιτιωδώς αποκλειστικά και μόνο από τα χτυπήματα».

Στον χώρο του δικαστηρίου βρίσκεται, σε ένδειξη αλληλεγγύης και συμπαράστασης η Μάγδα Φύσσα.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter