Δίκη για τη δολοφονία Ζακ Κωστόπουλου: Απειλές σε μάρτυρες και συνεχείς εντάσεις – Ξέσπασε η μητέρα του Ζακ

Δίκη για τη δολοφονία Ζακ Κωστόπουλου: Απειλές σε μάρτυρες και συνεχείς εντάσεις – Ξέσπασε η μητέρα του Ζακ

Ένταση σημειώθηκε σήμερα στη δίκη για το φονικό λιντσάρισμα του Ζακ Κωστόπουλου όταν ο συνήγορος του κατηγορούμενου μεσίτη προσπάθησε να διακόψει την κατάθεση του δημοσιογράφου του omnia.tv Λουκά Σταμέλλου

Ο δικηγόρος υποστήριξε ότι ο δημοσιογράφος ψεύδεται, καθώς απέδωσε στον εντολέα του δηλώσεις ακροδεξιού κόμματος, καταθέτοντας στο δικαστήριο και κατέθεσε αίτημα να παραπεμφθεί για ψευδή κατάθεση.

«Υποβάλω αίτημα κατά το άρθρο 337ΚΠΔ, να παραπεμφθεί επί ψευδούς κατάθεσης γιατί επιχειρεί να του αποδώσει φράσεις που δεν του αντιστοιχούν σύμφωνα με το άρθρο. Του απέδωσε σαφές κινήτρο διαπράξει ενός ειδεχθούς εγκλήματος για το οποίο κατηγορείται» υποστήριξε ο δικηγόρος Ορφέας Φίλος, με την πολιτική αγωγή να αναφέρει «είμαστε εκτός μέτρου πια»!». Αφορμή στάθηκε ένα δημοσίευμα από το οποίο σύμφωνα με τον μάρτυρα, υπήρχαν δηλώσεις ακροδεξιάς αντίληψης του κατηγορούμενου.

Ο εισαγγελέας πρότεινε να απορριφθεί το αίτημα, υποστηρίζοντας ότι δεν προκύπτουν υπόνοιες ψευδούς κατάθεσης. Το δικαστήριο υιοθετώντας την εισαγγελική εισήγηση το απέρριψε, με το σκεπτικό ότι δεν προκύπτουν επαρκή στοιχεία.

Νωρίτερα υπήρξε ένταση και όταν ο μάρτυρας συνέδεσε ένα λογαριασμό «snake» στο Twitter με τον μεσίτη, επισημαίνοντας ότι οι αναγνώστες μπόρεσαν να ταυτοποιήσουν ότι το προφίλ ανήκει στον κατηγορούμενο, καθώς ο λογαριασμός του συνδεόταν με το κινητό τηλέφωνο του μεσιτικού γραφείου.

Υπενθυμίζεται πως ο συγκεκριμένος λογαριασμός, αναρτούσε υβριστικό χυδαίο και προσβλητικό περιεχόμενο για τον Ζακ Κωστόπουλο.

Ορφέας Φίλος (συνήγορος μεσίτη): Με απρεπή τρόπο επιχειρείται να συνδεθεί ο εντολέας μου με το λογαριασμό. Χωρίς ο μάρτυρας να έχει απευθυνθεί στις αρχές, το έχει ταυτοποιήσει μόνος του. Έχει κατασυκοφάντησει τον εντολέα μου και προχωρά τρία χρόνια σε μία προπαγανδιστική επίθεση σε βάρος του. Να ανακαλέσει αλλιώς…

Πρόεδρος: Απειλείτε τον μάρτυρα; Δεν έχει ακόμη μιλήσει να εξηγήσει πως ταυτοποίησε…

Κλειώ Παπαπαντολέων (συνήγορος οικογένειας Ζακ Κωστόπουλου): Να σταματήσει η προπαγάνδα από την πλευρά σας! Και να αναλάβει την ευθύνη αυτών που λέει (ο μεσίτης), αφού είναι τέτοιος άνδρας!

Ορφέας Φίλος (συνήγορος μεσίτη): Να καταγραφεί στα πρακτικά αυτά που λέει η συνάδελφος!

Κλειώ Παπαπαντολέων (συνήγορος οικογένειας Ζακ Κωστόπουλου): Να μου κάνει μήνυση. Όχι με θρασυδειλία, να έρθει να το πει… υπάρχει ένα όριο και προσβάλλει τη νοημοσύνη μας..

Ορφέας Φίλος (συνήγορος μεσίτη): Η κυρία προχωρά σε ποινικά αδικήματα. Θα κάνω αναφορά στο δικηγορικό σύλλογο!

Κλειώ Παπαπαντολέων (συνήγορος οικογένειας Ζακ Κωστόπουλου): Να κάνετε ό,τι θέλετε. Πρέπει να προστατεύουμε τους ανθρώπους όταν έρχονται να καταθέσουν!

«Εδώ δικάζεται ο φόνος του όχι ο ίδιος»

Προηγήθηκε η κατάθεση μιας παιδικής φίλης του Ζακ Κωστόπουλου, η οποία χαρακτήρισε ως έναν «ήρεμο, φιλικό, πιστό φίλο αφοσιωμένο, εργατικό παιδί που τα κατάφερνε μόνος του στη ζωή».

Η υπεράσπιση εξετάζοντας τη μάρτυρα, επικαλέστηκε συνέντευξη του 33χρονου ακτιβιστή, κατά την οποία υποστήριζε ότι είχε περάσει περίοδο κλεπτομανίας. Όταν ο συνήγορος του μεσίτη που έκανε την ερώτηση, επιχείρησε να απευθυνθεί στην οικογένεια του 33χρονου που βρισκόταν στη δικαστική αίθουσα, δέχθηκε το ξέσπασμα της μητέρα του Ζακ: «Εδώ δικάζεται ο φόνος του όχι ο ίδιος. Μην τον κατηγορείτε! Σταματήστε! Σταματήστε και σεβαστείτε! Δεν είχε μητρώο δεν είχε συλληφθεί για τίποτα».

Νέο αίτημα για προβολή βίντεο

Η πολιτική αγωγή διατύπωσε επίσης την ανάγκη να προβληθεί το βίντεο που αποτυπώνει τις συνθήκες θανάτου του Ζακ Κωστόπουλου στην οδό Γλάστωνος το Σεπτέμβριο του 2018, όπως αυτό περιλαμβάνεται στη δικογραφία, αλλά από μια συσκευή με υψηλότερη ευκρίνεια. Το αίτημα αυτό υπεβλήθη προς διερεύνηση της ουσιαστικής αλήθειας, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσης του Γ. Καραθανάση, αναλυτή ψηφιακών πειστηρίων και διδάσκοντα στην Εθνική Σχολή Δικαστών, ο οποίος αναφέρθηκε στα όσα ο ίδιος έχει εντοπίσει κατά την εξέταση του οπτικοακουστικού υλικού. Ο μάρτυρας επεσήμανε ότι η καλύτερη ευκρίνεια θα καταδείξει στιγμιότυπα από τις κρίσιμες σκηνές της επίμαχης ημέρας, και συγκεκριμένα από την ώρα πριν την είσοδο του Ζακ Κωστόπουλου στο κοσμηματοπωλείο μέχρι τη στιγμή που ο 33χρονος βγήκε έξω από την κάτω προθήκη της τζαμαρίας.

Η κατάθεση του μάρτυρα με βάση το βίντεο, προκάλεσε ένταση στο δικαστήριο με την υπεράσπιση (σ.σ. Και πάλι ο συνήγορος του μεσίτη) να φτάνει στο σημείο να τον εγκαλέσει για ψευδορκία και με την πολιτική αγωγή να επισημαίνει ότι δεν πρέπει να απειλούνται οι μάρτυρες ζητώντας να προβληθεί το βίντεο καρέ καρέ σε αργή κίνηση. Το δικαστήριο τέλος, έκρινε ότι η διαδικασία αυτή μπορεί να λάβει χώρα στο στάδιο των αναγνωστέων εγγράφων.

Την ίδια ώρα, ο μάρτυρας υποστήριξε ότι δεν μπορεί να κρίνει με βεβαιότητα αν ο Ζακ Κωστόπουλος κρατούσε μαχαίρι, σε αντίθεση με την έκθεση των εγκληματολόγων εργαστηρίων της αστυνομίας, ενώ επεσήμανε ότι από το βίντεο προκύπτει ότι «δεν είχε φυσική δύναμη για να οδηγηθεί σε συνθήκες πάλης, ούτε φαίνεται να υπήρξε αντίσταση από την πλευρά του 33χρονου κατά τη σύλληψη».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter