Δίκη για τον θάνατο του Τόσκο: Αρνήθηκαν τις κατηγορίες οι οκτώ οπαδοί του ΠΑΟΚ

Δίκη για τον θάνατο του Τόσκο: Αρνήθηκαν τις κατηγορίες οι οκτώ οπαδοί του ΠΑΟΚ

Ξεκίνησε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης η δίκη για τον θάνατο του 28χρονου Βούλγαρου οπαδού Τόσκο Μποτζατζίσκι, ο οποίος έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από οπαδούς του ΠΑΟΚ και έχασε τη ζωή του όταν παρασύρθηκε από Ι.Χ. αυτοκίνητο.

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθονται οκτώ άτομα, μεταξύ των οποίων είναι και η 27χρονη οδηγός του οχήματος, η οποία διώκεται για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως, καθώς και ο 49χρονος πρώην σύντροφός της που φέρεται να οργάνωσε την βίαιη επίθεση εναντίον του άτυχου άντρα και των φίλων του, και διώκεται ως ηθικός αυτουργός στην πράξη της ανθρωποκτονίας. Οι δυο τους είναι προφυλακισμένοι, ενώ οι έξι συγκατηγορούμενοί τους, ηλικίας από 25 έως 28 ετών, είναι ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους και διώκονται, κατά περίπτωση, για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη, συμπλοκή, επικίνδυνη σωματική βλάβη, φθορές, συνέργεια στις προηγούμενες πράξεις κ.ά.

Η 27χρονη μιλώντας στο δικαστήριο για την εις βάρος της αποδιδόμενη κατηγορία, υποστήριξε ότι δεν την αποδέχεται και πρόσθεσε ότι δεν έχει κάνει ποτέ κακό σε άνθρωπο, ενώ ζήτησε συγγνώμη από την οικογένεια του άτυχου 28χρονου, στα μέλη της οποίας εξέφρασε τα συλλυπητήριά της.

Από την πλευρά του, ο φερόμενος ως ηθικός αυτουργός της ανθρωποκτονίας αρνήθηκε επίσης την πράξη, και δήλωσε «βαθύτατα συγκινημένος για το περιστατικό», διότι, όπως είπε, «μεγαλώνω κι εγώ δύο παιδιά», ενώ πρόσθεσε ότι «βρέθηκα τη λάθος ώρα στο λάθος μέρος».

Οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι είπαν ότι δεν έχουν καμία εμπλοκή στο περιστατικό, δηλώνοντας αθώοι, ενώ μετέφεραν τα συλλυπητήριά τους στους γονείς του νεαρού Βούλγαρου.

Ο κατάλογος των μαρτύρων του κατηγορητηρίου περιλαμβάνει 23 άτομα. Πρώτος κατέθεσε ένας φίλος του 28χρονου που τον συνόδευε και ήταν μεταξύ των θυμάτων του ξυλοδαρμού. «Ήρθαμε να δούμε αγώνα την προηγούμενη μέρα του τραγικού συμβάντος. Μετά μείναμε εδώ. Το απόγευμα της επόμενης μέρας πήγαμε για καφέ, μαζί με τρεις Έλληνες, ήμασταν στην ίδια παρέα. Όταν φύγαμε και πήγαμε να πάρουμε τα αυτοκίνητα, ξεπετάχθηκαν 30 μαυροντυμένοι που φορούσαν μάσκες και κράνη μηχανής. Κρατούσαν σίδερα και άλλα αντικείμενα . Μας επιτέθηκαν. Είχαν στα ρούχα το σήμα του ΠΑΟΚ», κατέθεσε ο Βούλγαρος μάρτυρας- φίλος του θύματος. Και πρόσθεσε: «Τρέξαμε. Το παιδί (ο Τόσκο) σκόνταψε και έπεσε. Μας πλησίασαν και άρχισαν να μας χτυπούν επί 15 λεπτά. Μετά ήρθε ένα άσπρο αυτοκίνητό, με χαμηλή ταχύτητα, από την πλευρά των οπαδών. Πέρασε πάνω από τον Τόσκο που ήταν πεσμένος δίπλα σε μένα. Είδα ότι οδηγούσε γυναίκα και συνοδηγός ήταν ένας άνδρας ο οποίος με κοιτούσε με βλέμμα φονιά». Στη συνέχεια ερωτηθείς από την έδρα αναγνώρισε τον συνοδηγό του αυτοκινήτου στο πρόσωπο 49χρονου κατηγορούμενου για ηθική αυτουργία στην ανθρωποκτονία.

Η υπόθεση διαδραματίστηκε στις 5 Ιανουαρίου του 2020, στην περιοχή του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης. Ο 28χρονος είχε ταξιδέψει από την βουλγαρική πόλη Πλόβντιβ με συμπατριώτες του στη Θεσσαλονίκη προκειμένου να παρακολουθήσουν το ντέρμπι του Άρη με τον ΠΑΟΚ, που διεξήχθη την προηγούμενη μέρα στο Χαριλάου. Όταν η παρέα των Βούλγαρων αποχωρούσε από καφετέρια της περιοχής, δέχθηκε επίθεση από περίπου τριάντα οπαδούς του ΠΑΟΚ που είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους και έφεραν πάνω τους ως «πολεμοφόδια» ξύλινα κοντάρια, ρόπαλα, σιδερένια αντικείμενα. Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, ο 49χρονος κατηγορείται ότι ειδοποίησε τους οπαδούς να φτάσουν στο σημείο όπου έγινε η συμπλοκή, στην οποία φέρεται να συμμετείχε και ο ίδιος. Ακολούθως, όπως αναφέρεται στο βούλευμα, ο 49χρονος έδωσε εντολή στην 27χρονη να περάσει με το όχημα πάνω από το σώμα του άτυχου άνδρα, καθώς εκείνος κείτονταν αιμόφυρτος στο οδόστρωμα.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter