Δίκη Λιγνάδη: «Αρνούμαι όλες τις κατηγορίες»

Δίκη Λιγνάδη: «Αρνούμαι όλες τις κατηγορίες»
Ότι αρνείται όλες τις κατηγορίες που του αποδίδονται είπε κατά την πρώτη του τοποθέτηση μέσα στην αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Αθήνας ο Δημήτρης Λιγνάδης ο οποίος κάθεται στο εδώλιο του κατηγορουμένου για τέσσερις βιασμούς ανηλίκων ή νεαρών ανδρών.

Η διαδικασία ξεκίνησε με αίτημα να αποχωρήσει από την αίθουσα ο Βασίλης Κυπαρισσοπουλος, ο πρώτος άνθρωπος που κινήθηκε νομικά κατά του κατηγορουμένου αν και το αδίκημα σε βάρος του έχει παραγραφεί.

Ο Β. Κυπαρισσόπουλος βρισκόταν στην αίθουσα ως συνεργάτης της δικηγόρου πολιτικής αγωγής Μαρίας Κουρτέση. Από την πλευρά του ο Αλέξης Κούγιας, συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορουμένου, αιτήθηκε να αποχωρήσει ο Β. Κυπαρισσόπουλος  λέγοντας μάλιστα πως η παρουσία του κατά τη διαδικασία θα δημιουργήσει πρόβλημα καθώς πιστεύει ότι θα ενημερώνει τους μάρτυρες που βρίσκονται έξω, αφήνοντας αιχμές για στήσιμο της υπόθεσης από τον συγκεκριμένο άνθρωπο. Την ίδια ώρα μάλιστα ζήτησε να καταθέσει ο Β. Κυπαρισσότπουλος ως μάρτυρας.
Η πολιτική αγωγή δεν διατύπωσε αντίρρηση στο αίτημα, ενώ ο εισαγγελέας της έδρας πρότεινε να αποχωρήσει από την αίθουσα καθώς υπάρχει περίπτωση να ζητηθεί η κατάθεση του στο μέλλον και δεν επιτρέπεται να έχει παρακολουθήσει τη δίκη στην περίπτωση αυτή.

Παράλληλα η έδρα απέρριψε το αίτημα των Reporters United για την παρουσία παρατηρητηρίου στη δίκη, ενώ είχε προηγηθεί και σχετική αντίδραση από την πλευρά του Αλέξη Κούγια.
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter