Δίκη Λιγνάδη: Μήνυση Κούγια για ψευδή κατάθεση του μάρτυρα – Ένταση με φωτογραφίες ειρωνείες και απρεπή σχόλια από την υπεράσπιση

Δίκη Λιγνάδη: Μήνυση Κούγια για ψευδή κατάθεση του μάρτυρα – Ένταση με φωτογραφίες ειρωνείες και απρεπή σχόλια από την υπεράσπιση
Για «πρωτοφανή ψευδορκία» κατηγόρησε τον πρώτο μάρτυρα που καταθέτει στη δίκη του Δημήτρη Λιγνάδη που κατηγορείται για τέσσερις βιασμούς ανηλίκων και νεαρών ανδρών. Πρόκειται για τον 27χρονο σήμερα κάτοικο εξωτερικού με Αιγυπτιακή καταγωγή, ο οποίος σύμφωνα με την καταγγελία του βιάστηκε από τον κατηγορούμενο σε ηλικία 16 ετών. Μάλιστα ο Αλέξης Κούγιας κατέθεσε μήνυση σε βάρος του για ψευδή κατάθεση.
«Η κατάθεση είναι απολύτως ψευδής. Η μήνυση υποβλήθηκε 10 ή 11 χρόνια μετά από το συμβάν, δεν υπάρχει ιατροδικαστική έκθεση, αλλά ούτε και μάρτυρες» σχολίασε ο Αλέξης Κούγιας υποστηρίζοντας ότι ο μάρτυρας «έπεσε σε αντιφάσεις σχετικά με το πότε αποφάσισε να υποβάλει μήνυση, μπέρδεψε τις ημερομηνίες, δεν είπε αλήθεια για την επαγγελματική του ταυτότητα, πρόκειται περί κοινού απατεώνα».
Ο συνήγορος υπεράσπισης του Δημήτρη Λιγνάδη έκρινε ότι ο μάρτυρας υπέπεσε σε 19 αντιφάσεις κατά την κατάθεσή του. «Ζητούμε την εφαρμογή του άρθρου 38 και να διαβιβαστεί η μήνυση στην εισαγγελία για να ασκήσει δίωξη» ανέφερε με τον συνήγορο του μάρτυρα και μηνυτή Γιάννη Βλάχο να επιφυλάσσεται να σχολιάσει στην επόμενη συνεδρίαση και τον εισαγγελέα να μην αποκλείει να χρειαστούν διευκρινίσεις από τον μάρτυρα.
Κατά τη διάρκεια της αποδεικτικής διαδικασίας και κατά την εξέταση του μάρτυρα, ο 27χρονος δέχτηκε καταιγισμό από τον συνήγορο του κατηγορουμένου, ενώ όταν ο Αλ. Κούγιας ζήτησε από τον μάρτυρα να πει στο δικαστήριο την ακριβή διεύθυνση του στη Σουηδία σε περίπτωση που θελήσει να κοινοποιήσει αγωγή ή μήνυση, ο δικηγόρος του, Γ. Βλάχος αντέδρασε επισημαίνοντας ότι τα στοιχεία του είναι γνωστά στο δικαστήριο και ο τρόπος που διατυπώνονται οι ερωτήσεις είναι έμμεσα εκφοβιστικές.
Αμέσως μετά, ζητήθηκε από την υπεράσπιση να δηλώσει την ακριβή διεύθυνση στο σπίτι που μένει στη Βούλα. Ο μάρτυρας είπε ότι δεν θέλει να πει τη διεύθυνση του σπιτιού που μένει γιατί φοβάται. «Σας παρακαλώ πολύ. Δεν θέλω να πω, νιώθω ανασφάλεια. Μεσα σε αυτό τον χρόνο έχω τις ανησυχίες μου. Δε θέλω να πω όσο είμαι στην Ελλάδα που μένω και που κοιμάμαι τα βράδια» ανέφερε με την Πρόεδρο της έδρας να σχολιάζει: «Έχετε δικαίωμα να μην απαντήσετε αλλά θα αξιολογηθεί από το δικαστήριο».
Κούγιας: Με ποια εταιρεία ήρθατε από τη Σουηδία;
Μάρτυρας: Δεν ήρθα από το Γκέτεμποργκ. Ήρθα από το Ντουμπάι. Πήγα να ασχοληθώ με κάτι άλλο γιατί η δουλειά μου στη Σουηδία τελείωσε.
Κούγιας: Δηλαδή δεν είστε σήμερα σωφρονιστικός υπάλληλος;
Μάρτυρας: Το συμβόλαιο μου έληξε στις 28/2/22.
Κούγιας: Πριν πόσο καιρό πήγατε στο Ντουμπάι;
Μάρτυρας: Λίγες εβδομάδες πριν από τη δίκη. Έχω τα εισιτήρια. Στην Ελλάδα ήρθα 8 /2/22 και από τότε μένω στη Βούλα. Στο Ντουμπάι πήγα στις αρχές Δεκεμβρίου.
Κούγιας: Γιατί αφού μένετε στο Ντουμπάι είπατε χθες ότι είσαστε σωφρονιστικός υπάλληλος;
Κούγιας: Πώς επιλέξατε ξαφνικά το Ντουμπάι;
Μάρτυρας: Ήθελα να αλλάξω δουλειά και για αυτό κοίταξα να εργαστώ σε άλλη χώρα και να μην έχω κάποια όρια στο μέσο μισθό. Και πίστεψα ότι το Ντουμπάι ήταν μια καλή επιλογή.
Κούγιας:  Στη σελίδα σας στο βιογραφικό σας λέτε ότι έχετε τελειώσει στο Πανεπιστήμιο του Γκέτεμποργκ.
Μάρτυρας: Είμαι στο Πανεπιστήμιο του Γκέτεμποργκ. Ξεκίνησα αλλά δεν συνέχισα.
Κούγιας: Γιατί γράφετε ότι εργάζομαι για τη Σουηδική Κυβέρνηση και ότι έχετε πολυετή εμπειρία στη βιομηχανική παραγωγή.
Μάρτυρας: Εχω δουλέψει σε διάφορες βιομηχανίες. Έχω πάει στο Ντουμπάι για να παρακολουθήσω πρόγραμμα μεσιτικό.
Κούγιας: Στο βιογραφικό σας γράφετε ότι είμαστε μόνιμος κάτοικος στο Ντουμπάι, ότι έχετε τελειώσει το πανεπιστήμιο, ότι μόλις μετακομίσατε από τη Σουηδία για να κάνετε το πάθος σας και ζητάτε προσφορές. Αυτό κύριε εδώ στην Ελλάδα λέγεται απάτη.
Μάρτυρας: Στο Ντουμπάι η εκπαίδευση διαρκεί τρεις μέρες.
Πρόεδρος: Άρα έχετε τελειώσει την εκπαίδευση;
Μάρτυρας: Όχι. Έχω κάνει την εκπαίδευση αλλά δεν έχω δώσει τις εξετάσεις που κρατάνε τρεις μέρες. Η εκπαίδευση κρατάει μια ζωή.
Κούγιας: Εσείς εμφανίστηκε ως δημόσιος υπάλληλος ενώ δεν είσαστε. Πόσες δουλειές έχετε κάνει;
Μάρτυρας: Σε διάφορες βιομηχανίες, ως μεταφραστής, ως μεσίτης στη Σουηδία ,ως μεταφραστής και ως σωφρονιστικός υπάλληλος. Έχω δουλέψει και σε πρόγραμμα για ανηλίκους πρόσφυγες που έρχονταν από το εξωτερικό.
Κούγιας: Γιατί δεν στέκεστε σε μια δουλειά;
Μάρτυρας: Γιατί έτσι θέλω.
Κούγιας: Με ψεύτικα στοιχεία πήγατε στο Ντουμπάι.
Μάρτυρας: Άλλαζα για διαφορετικούς λόγους.
Ο Αλέξης Κούγιας με προκλητικό τρόπο σχεδόν επιτιθέμενος στον μάρτυρα, του έδειξε φωτογραφίες στο δίκτυο LinkedIn σχολιάζοντας ότι «οι φωτογραφίες που προβάλλεται στο ίντερνετ δείχνουν την εικόνα ενός ανθρώπου που συχνάζει σε πλούσια μέρη και θέλει να παρουσιάζει το κορμί του».
Κούγιας: Το κορμί σας γιατί το δείχνετε συνέχεια;
Μάρτυρας: Τι συνέχεια; Σε μία φωτογραφία
Κούγιας: Εδώ; Τα μπράτσα;
Μάρτυρας: Μου αρέσει να γυμνάζομαι
Κούγιας: Έχετε εδώ καμία φωτογραφία του σοβαρού μεσίτη; Σε ποιους απευθύνεστε; Ποια είναι η πελατεία σας;
Μάρτυρας: Μεσίτης της εδώ και ένα μήνα ξεκίνησα.
Κούγιας: Μας είπατε 4 χρόνια.
Μάρτυρας : Ναι, περιοδικά.
Μάρτυρας: Μα μεσίτης είμαι τα τελευταία χρόνια.
Κούγιας: Πώς εξηγείται ότι η συνέντευξη που λέτε ότι σας έστειλαν και διαβάσατε έχει δοθεί μια ημέρα μετά τη δική σας μήνυση;
Κούγιας: Απαντώ ότι δεν είναι σίγουρος αν ήταν η συνέντευξη του Κυπαρρισόπουλου ή του Ν.Σ.
Στη συνέχεια η πρόεδρος ζήτησε διευκρινίσεις από τον μάρτυρα σχετικά με τις αλλαγές στις ημερομηνίες των συμβάντων που κατήγγειλε.
Πρόεδρος : Γιατί δεν περιμένατε πρώτα να συνεννοηθείτε με τους φίλους σας για τις σωστές ημερομηνίες και μετά να κάνετε τη μήνυση; Ποιος ο λόγος της βιασύνης;
Μάρτυρας : Δεν ήθελα να μιλήσω στους φίλους και τους συγγενείς γιατί δεν ήθελα να με σταματήσει κανένας.
Πρόεδρος : Γιατί να σας σταματήσουν;
Μάρτυρας : Γιατί μετά που έμαθαν είχαν φοβηθεί. Αυτή είναι η νοοτροπία τους, μην μπλέξεις. Όταν πήρα τον δικηγόρο και μιλήσαμε μου είπε ότι τότε ήταν ο κατάλληλος χρόνος για να κάνουμε τη μήνυση.
Πρόεδρος : Γιατί δεν περιμένατε πρώτα να μιλήσετε με μάρτυρες ενώ είχαν περάσει και δέκα χρόνια; Τι θα κερδίζατε εσείς από αυτήν την κατάσταση;
Μάρτυρας : Εγώ εκείνη την περίοδο δεν ήμουν πολύ καλά, ήθελα να τη γράψω και να την στείλω.
Πρόεδρος : Λέτε δηλαδή ότι δεν ήσασταν καλά.
Βλάχος : Αναφέρει στη μήνυση τους μάρτυρες. Το ίδιο βράδυ πήγε η αστυνομία και βρήκε τον έναν.
Κούγιας : Τη δουλειά που κάνατε με τον κ. Σπυρόπουλο την έχουμε καταλάβει.
Κατά την εξέταση του μάρτυρα, ο συνήγορος του Δημήτρη Λιγνάδη επέμεινε στο γιατί ο 27χρονος σήμερα άνδρας επικοινώνησε με τον θύτη του μετά τον καταγγελλόμενο βιασμό του.
Κούγιας: Μετά το φερόμενο βιασμό επικοινωνήσατε με κατηγορούμενο;
Μάρτυρας: Τίποτα παραπάνω από μια επικοινωνία πως είσαι τι κάνεις και πως πας με την αρρώστια που έχεις. Λίγες μέρες μετά το βιασμό με πήρε τηλέφωνο. Τον απείλησα να μη με πάρει ξανά τηλέφωνο γιατί θα του κάνω μήνυση. Και μετά μου έστελνε μηνύματα στο Facebook.
Κούγιας: Στο βιαστή σας το έτος 2015 -2016 τον ρωτάτε αν θα κάνει κάτι; Αν θα σας γνώριζε ποτέ σε κανέναν;
Μάρτυρας: Το έκανα για να μου φύγει και εμένα η απορία. Από τότε τον διέγραψα… γιατί μου είπε ότι θα πρέπει να δώσεις σε έναν και σ’ αυτόν.
Κούγιας: Ο κατηγορούμενος είναι γκέι;
Μάρτυρας: Εγώ δεν ξέρω αν είναι γκέι. Ξερω ότι είναι παιδόφιλος.
Βλάχος: Θα φέρουμε στην αίθουσα το σεξισμό και τα φασισμό; Ας ρωτήσει τον πελάτη του αν είναι γκέι. Αυτά πράγματα αντιβαίνουν το νόμο. Δεν έχουν καμία σχέση με το εξεταζόμενο έγκλημα. Μα γίνονται ερωτήσεις για τον σεξουαλικό προσανατολισμό των ανθρώπων που είναι προσωπικό δεδομένο;
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter