Δίκη Λιγνάδη: Συνεχίζεται με την αγόρευση της υπεράσπισης

Δίκη Λιγνάδη: Συνεχίζεται με την αγόρευση της υπεράσπισης

Συνεχίζεται σήμερα, Πέμπτη με την αγόρευση υπεράσπισης του Δημήτρη Λιγνάδη, η δίκη για τους βιασμούς ανήλικων και νεαρών ανδρών.

Η αγόρευση του Αλέξη Κούγια ξεκίνησε τη Δευτέρα το μεσημέρι και διακόπηκε αργά το απόγευμα -μετά από πέντε ώρες- καθώς ο γνωστός δικηγόρος επικαλέστηκε προσωπικούς λόγους.

Ο συνήγορος υπεράσπισης κατέθεσε γραπτώς την αγόρευσή του -περίπου 200 σελίδες-προσθέτοντας και αρκετές προφορικές παρεκβάσεις, ώστε να αποτελέσει η αγόρευση μέρος του σκεπτικού της απόφασης. Είπε μάλιστα στους ενόρκους ότι θα τη μελετούν για χρόνια φοιτητές και νομικοί και ότι θα γίνει μεταξύ άλλων κινηματογραφική ταινία, βιβλίο, σειρά στην τηλεόραση.

Ωστόσο, δεν έδωσε αντίτυπο στον εισαγγελέα της έδρας επειδή, όπως είπε, ο εισαγγελέας δεν είχε καταθέσει γραπτή πρόταση αν και κάτι τέτοιο δεν είναι υποχρεωτικό, ούτε συνηθισμένο καθώς η διαδικασία της δίκης είναι προφορική.

Νωρίτερα, το πρωί της Δευτέρας ολοκλήρωσε την αγόρευση του ο συνήγορος υπεράσπισης Γιάννης Βλάχος και την περασμένη Πέμπτη οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής, Μαρία Κουρτέση και Γιώργος Μαρίνης που αναγκάστηκαν να αγορεύσουν λίγες ώρες μετά την εισαγγελική πρόταση ύστερα από επιμονή της προέδρου.

Μετά την αγόρευση της υπεράσπισης αναμένεται να ανακοινώσει η έδρα πότε θα βγάλει απόφαση.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter