Δίκη Μάνδρας: Πρόταση εισαγγελέα να κηρυχθεί ένοχη η Ρένα Δούρου για τρία πλημμελήματα

Δίκη Μάνδρας: Πρόταση εισαγγελέα να κηρυχθεί ένοχη η Ρένα Δούρου για τρία πλημμελήματα
Ενοχή για τρία αδικήματα πρότεινε για τη Ρένα Δούρου η Εισαγγελέας στη δίκη για τις φονικές πλημμύρες στη Μανδρα Αττικής το 2017.
Συγκεκριμένα, η εισαγγελέας ζήτησε να κηρυχθεί ενοχή η Ρένα Δούρου για πρόκληση πλημμύρας δια παραλείψεως, ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά συρροή δια παραλείψεως και σωματική βλάβη από αμέλεια δια παραλείψεως.
Αντίθετα, εισηγήθηκε να αθωωθεί για το πλημμέλημα της παράβασης καθήκοντος.

Από τους συνολικά 21 κατηγορουμένους, η Εισαγγελέας πρότεινε οι 20 να καταδικαστούν κατά περίπτωση για ανθρωποκτονία και σωματική βλάβη από αμέλεια τελούμενα δια παραλείψεως, και πλημμύρα από αμέλεια.

Αντίθετα, η εισαγγελική λειτουργός πρότεινε αθώωση πρότεινε για 17 άτομα για την παράβαση καθήκοντος, εκτός από τον
προϊστάμενο πολεοδομίας Ελευσίνας και τους δυο υφιστάμενους του.

Τέλος πρότεινε την πλήρη απαλλαγή μιας κατηγορούμενης, υπαλλήλου της επιτροπής αστυνόμευσης ρεμάτων, καθώς έλειπε σε άδεια.

Δήλωση της Ρένας Δούρου για την πρόταση της Εισαγγελέως στην υπόθεση της Μάνδρας

«Η Εισαγγελέας σήμερα πρότεινε την ενοχή όλων των ​κατηγορουμένων, στους οποίους συμπεριλαμβάνονται και οι τρεις Δήμαρχοι της περιοχής. Δέχθηκε δηλαδή αυτούσιο το κατηγορητήριο, πλην της δίωξης για παράβαση καθήκοντος, για την οποία ζήτησε την απαλλαγή μου.

Σύμφωνα με τη Δικονομία, οι συνήγοροί μου θα απαντήσουν μία προς μία στις αιτιάσεις της Εισαγγελέως, τεκμηριώνοντας την αντίκρουση της πρότασή της και αποδομώντας την νομικά. Και τελικά το Δικαστήριο θα αξιολογήσει όλα τα στοιχεία και θα αποφασίσει.

Προς το παρόν, σε αυτό το στάδιο της διαδικασίας δεν πρόκειται να εισέλθω σε κανενός είδους σχολιασμό επί της ουσίας ή να ασκήσω κριτική προσωπικά στην πρόταση.

Έτσι όπως επιβάλλει η υποχρέωση σεβασμού στη μνήμη των θυμάτων και στην προσωπικότητα όλων των θιγέντων. Σε αυτόν τον σκοπό ήμουν, είμαι και παραμένω ταγμένη.»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter