Δίκη Μάτι: Χωρίς θέρμανση η αίθουσα – «Βολές» της Κωνσταντοπούλου

Δίκη Μάτι: Χωρίς θέρμανση η αίθουσα – «Βολές» της Κωνσταντοπούλου

Σε μια αίθουσα χωρίς θέρμανση συνεχίστηκε η πολύκροτη δίκη για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι.

Στο βήμα του μάρτυρα κλήθηκε να συνεχίσει την κατάθεση της η πρώην πρόεδρος της Βουλής και επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπουλου η οποία χαρακτήρισε πετσοκομμένη την υπόθεση που έχει περιοριστεί σε ένα πλημμέλημα και έκανε λόγο για «κουκούλωμα ευθυνών».

Δείτε επίσης: Δίκη για το Μάτι: «Κήδεψα λάθος άνθρωπό αντί για τον πατέρα μου»

Η μάρτυρας αναφέρθηκε στην επιχείρηση ενοχοποίησης των θυμάτων. «Αυτό εξακολουθεί να συμβαίνει και σήμερα με το ΝΣΚ που στο πλαίσιο της διοικητικής δίκης αποδίδει 95 τοις εκατό ευθύνες στους κατοίκους» είπε χαρακτηρίζοντας προκλητική τη θέση αυτή του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους απέναντι στα θύματα.

Η ίδια στην κατάθεση της συμπλήρωσε ότι «πρόσωπα που είχαν μεγάλη ευθύνη αντι να θέτονται εκ ποδών προάγονται.Και βλέπουμε αντίθετα ότι τα θύματα στοχοποιούνται».

Απαντώντας σε ερωτήσεις των δικηγόρων υποστήριξης της κατηγορίας που εκπροσωπούν τους συγγενείς των θυμάτων η μάρτυρας είπε ότι «δεν υπήρχε ετοιμότητα σε επίγεια και εναέρια μέσα και κανενός είδους ανταπόκριση στην ευθύνη που είχαν και για την οποία είχε χτυπήσει καμπάνα από την προηγούμενη μέρα που γνώριζαν οι αρμόδιοι τα δεδομένα. Δεν τους έδωσαν την ευκαιρία καν να σωθούν.Δεν τους έδωσαν ούτε είκοσι λεπτά για να μην καούν .Η απουσία ,η αδιαφορία και η εγκληματική παράλειψη ήταν τεράστια και εκ των υστέρων προσπαθούν με χίλιους τρόπους να σώσουν εαυτούς. Κανένας δεν τους έδωσε την ευκαιρία να σώσουν τον εαυτό τους και τους γύρω τους. Η κοροϊδία που σκηνοθετήθηκε είναι αποδεικτική της πλήρους συναίσθησης ότι είχαν τεράστιες ευθύνες. Κάηκαν τόσοι άνθρωποι μέσα στην Αθήνα… Οι κάτοικοι καταδικάστηκαν ενσυνείδητα… Και μάλιστα την ώρα που υπήρχε δρων μηχανισμός που επιχειρούσε στην πυρκαγιά της Κινέτας».

Παράλληλα η μάρτυρας είπε πως κατά την άποψη της «όλοι τους ήταν απασχολημένοι με τις φιέστες ενόψει της εξόδου από τα μνημόνια που ήταν προγραμματισμένη για τις 20 Αυγούστου 2018 και τους έτυχε η στραβή στη βάρδια τους,όπως ειπώθηκε».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter