Δίκη Μπάμπη Αναγνωστόπουλου: «Η έξοδος της Καρολάιν ήταν το σούπερ μάρκετ» – «Σε αυτή την ηλικία μπερδεύεις την αγάπη με τον έλεγχο»

Δίκη Μπάμπη Αναγνωστόπουλου: «Η έξοδος της Καρολάιν ήταν το σούπερ μάρκετ» – «Σε αυτή την ηλικία μπερδεύεις την αγάπη με τον έλεγχο»

Ως μία πολύ κοινωνική κοπέλα η οποία ερχόμενη στην Αθήνα απομονώθηκε πλήρως παρουσίασε την Κάρολάιν η μοναδική φίλη της, καταθέτοντας σήμερα στη δίκη για τη δολοφονία της. «Η έξοδος της ήταν το σούπερ μάρκετ. Μάλιστα είχε βάλει τα καλά της μια φορά και είχαν πάει με τον κατηγορούμενο για έξοδο στο σούπερ μάρκετ για ψώνια (…) Είχαμε βγει ένα βράδυ και έγινε αμέσως φίλη με τον σερβιτόρο να φανταστείτε. Ήταν κοινωνική. Στο περιβάλλον που ζούσε δεν μπορούσε να είναι».

«Όσο τη γνώριζα στην Αλόννησο ήταν παρά πολύ κοινωνική, απίστευτα κοινωνική. Όταν ήρθε στην Αθήνα άρχισε να απομονώνεται παρά πολύ. Οι σχέσεις που είχε ήταν μόνο με μένα και τη γειτόνισσα της. Στη σχολή της πήγε δυο φορές. Μου είχε πει ότι την ενδιέφερε να ασχοληθεί με τη ζαχαροπλαστική» είπε και συμπλήρωσε πως η 20χρονη «με το παιδί της είχε σχέση λατρείας, την είχε αγκαλιά όλη την ώρα».

Η ίδια κατέθεσε στο δικαστήριο ότι δεν είχαν πολύ στενές επαφές καθώς η Καρολάιν είχε επιλέξει να κάνει οικογένεια. Μάλιστα, όπως είπε έμαθε για την εγκυμοσύνη της μια μέρα πριν γεννήσει και για τον γάμο της μία μέρα πριν γίνει.

«Είχαμε αρκετά αραιές συναναστροφές σπάνια βρισκόμασταν μόνες μας. Συνήθως βρισκόμασταν με την παρουσία του κατηγορουμένου. Μου είχε κάνει εντύπωση ότι είχε ο ένας άμεση πρόσβαση στα social media του άλλου και είχαν άμεση πρόσβαση στην τοποθεσία τους» είπε η μάρτυρας και συμπλήρωσε ότι η Καρολάιν είχε εκφράσει κάποια παράπονα στα οποία η ίδια δεν έδωσε σημασία αποδίδοντάς τα στη γέννα.

Η μάρτυρας ξεκαθάρισε πως η Κάρολαιν δεν της είχε αναφέρει προβλήματα στο γάμο της, αλλά στην ίδια είχε κάνει εντύπωση πως «δεν μπορούσε να έρθει ποτέ μόνη της κάπου κι ερχόταν με ταξί που ήταν φιλικό πρόσωπο». Αναφερόμενη σε συνάντηση της με την Καρολάιν, στην οποία ξαφνικά εμφανίστηκε ο Αναγνωστοπουλος, η μάρτυρας περιέγραψε πως εμφανίστηκε εντελώς ξαφνικά.

Μάρτυρας: Ήρθε ο κατηγορούμενος απροσδόκητα εκεί που ήμασταν. Δεν είχαν συνεννοηθεί να έρθει. Απλώς τον είδαμε μπροστά μας. Είτε του το είπε ο φίλος του με το ταξί ή από την εφαρμογή.

Πρόεδρος: Έδειξε έκπληξη η Κάρολαιν;

Μάρτυρας: Έδειξε δυσαρέσκεια.

Πολιτική Αγωγή: Το εξέλαβε ότι της έκανε έλεγχο;

Μάρτυρας: Ναι.

Πρόεδρος: Ήταν επιλογή της γενικά να βρίσκεστε παρουσία του κατηγορουμένου;

Μάρτυρας: Νομίζω ότι ήταν έτσι η σχέση αλλά τελευταία δεν της άρεσε. Μία μέρα είχε έρθει να φάμε το μεσημέρι και όταν ήρθε να την πάρει πάλι είδα ότι δεν της άρεσε.

Η ίδια απαντώντας σε ερωτήσεις της έδρας σχετικά με το κατά πόσο η Καρολάιν ήταν υποχείριο του κατηγορουμένου, υποστήριξε πως είναι λογικό σε τέτοια ηλικία να μπερδεύει κάποιος την αγάπη με τον έλεγχο ενώ σχετικά με το τι καταλάβαινε η ίδια είπε: «Εγώ ίσως σκέφτηκα ρομαντικά και σκέφτηκα ότι για τον έρωτα γίνονται θυσίες» και πρόσθεσε, «ίσως να μην ήθελε να συζητάει μαζί μου πράγματα που τη βαραίνουν αλλά πράγματα κοντά στην ηλικία μας. Το μόνο που μου είχε πει μια φορά σπίτι μου είναι ότι οι περισσότεροι νομίζουν ότι έχω μια τέλεια ζωή και κάνουν λάθος. Ήταν ένας άνθρωπος με φοβερή αξιοπρέπεια δεν μιλούσε γιατί δεν ήθελε να πέσει στα μάτια μου, να μη φανεί ότι χειραγωγούταν».

Εισαγγελέας: Είχατε πει ότι σας έκανε εντύπωση ο τρόπος που ενεργούσε στη ζωή της. Είχατε πει ποτέ ότι διαφωνείτε;

Μάρτυρας: Ναι της το είχα πει. Δεν μου έδωσε  το ελεύθερο να σχολιάζω, συνήθως ανακοίνωνε τις καταστάσεις. Της είχα πει ότι θα ήταν καλό να προσέχει τον εαυτό της.

Εισαγγελέας: Σας είχε εκφράσει την επιθυμία της να ζήσει ανεξάρτητα;

Μάρτυρας: Το να εγκαταλείψει τον σύζυγο της όχι, αλλά το να ζήσει ανεξάρτητα φαινόταν από τις πράξεις της.

Πρόεδρος: Θα μπορούσε να είναι μια νοικοκυρά κ μια μητέρα μόνο; Όπως την ξέρετε σαν χαρακτήρα. Μας περιγράφετε μια δυναμική κοπέλα.

Μάρτυρας: Όχι δεν ταίριαζε η προσωπικότητα της.

Η μάρτυρας μάλιστα σημείωσε πως όπως είχε καταλάβει η Καρολάιν ήθελε να κάνει αλλαγές στη ζωή της ενώ έδειχνε να ζηλεύει – με καλό τρόπο – τη φοιτητική ζωή της ίδιας. «Διέμενα στη Δάφνη στο φοιτητικό μου σπίτι, στο οποίο είχε έρθει μόνο μία φορά. Η Καρολάιν πολλές φορές έλεγε ότι της άρεσε και ποσό θα ήθελε να ζήσει φοιτητικά χρόνια. Αν θυμάμαι καλά μια φορά που είχα δει το κινητό της είχα δει ανοιχτή τη χρυσή ευκαιρία στις ενοικιάσεις κατοικιών».

Εμφανώς εκνευρισμένη η μάρτυρας απαντώντας σε ερωτήσεις της υπεράσπισης του κατηγορουμένου οι οποίες είχαν να κάνουν με την κατάθεσή της στην αστυνομία, είπε «φυσικά και έχουν διαφορά οι καταθέσεις μου! Είχαμε αλλά δεδομένα. Ήξερα για ληστές που διέλυσαν μια οικογένεια».

Υπεράσπιση: Θα άλλαζε κάτι αν ξέρατε ότι έγινε η δολοφονία;

Μάρτυρας: Σοβαρά μιλάμε τώρα;

Πρόεδρος: Σας παρακαλώ να απαντάτε κόσμια και χωρίς ειρωνεία.

Με τις απαντήσεις της φίλης της Κάρολαιν διαφώνησε ο κατηγορούμενος, που ζήτησε ατάραχος για ακόμα μία φορά τον λόγο για να τις απευθύνει ερωτήσεις.

Κατηγορούμενος: Ο χαρακτηρισμός χειριστικός που τον ακούω συνέχεια… Από τον Σεπτέμβρη γυρνώντας από το νησί ξεκινήσατε να βγαίνετε κάθε Παρασκευή. Τι πιο όμορφο να βγαίνουν δυο φίλες κάθε Παρασκευή; Υπήρχε κάποια στιγμή οποιαδήποτε Παρασκευή που να είχε κάποιο πρόβλημα η Κάρολαιν και δεν μπορούσε να έρθει; Είχε κάποιο περιορισμό απο μένα;

Μάρτυρας: Όχι για τις Παρασκευές δεν υπήρχε τέτοιος περιορισμός.

Κατηγορούμενος: Στη διάρκεια των εξόδων σας υπήρχε οποιαδήποτε πίεση ως προς τι ώρα θα γυρίσετε ή με ποιον είστε;

Μάρτυρας: Όχι αλλά έτσι κι αλλιώς η εστίαση έκλεινε συγκεκριμένη ώρα.

Κατηγορούμενος: Σε ένα μεγάλο διάστημα του τελευταίου χρόνου ίσως να ήσουν ο μοναδικός άνθρωπος εκτός από μένα που είχε καθημερινή επαφή. Υπήρχε οποιαδήποτε στιγμή αναφορά για κακή συμπεριφορά για έλλειψη σεβασμού, αγάπης, ενδιαφέροντος; Έστω να σας είπε ότι την αγνόησα μια μέρα ή ότι δεν την αγαπάω;

Μάρτυρας: Όχι. Ήξερα για κάποιους τσακωμούς αλλά είναι εύκολο σε αυτή την ηλικία όπως είπα να μπερδεύει κάποιος την αγάπη με τον έλεγχο.

Κατηγορούμενος: Έχετε γνωρίσει μια σχέση αγάπης και σεβασμού από που βγαίνει το συμπέρασμα της χειραγώγησης;

Μάρτυρας: Για παράδειγμα δεν θεωρώ ότι ήταν ένας άνθρωπος που θα πήγαινε να μετακομίσει από μόνη της στα προάστια. Όταν της είχα πει ότι μένω στον Διόνυσο της είχε φανεί άσχημο που είμαι αποκομμένη από το κέντρο.

Αμέσως μετά στο βήμα του μάρτυρα ανέβηκε ένας ακόμα αστυνομικός οποίος κατέθεσε για την ημέρα της σύλληψης του κατηγορούμενου και την ομολογία του, τονίζοντας πως ήταν «σχεδόν βέβαιοι ότι αυτός είναι ο δολοφόνος».

Πολιτική Αγωγή: Υπήρχε βεβαιότητα για την εμπλοκή του;

Μάρτυρας: Ήμασταν σχεδόν βέβαιοι ότι αυτός ήταν ο δράστης.

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 14 Απριλίου.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter