Δίκη Novartis: Αίτημα να κληθεί η «εξαφανισμένη» προστατευόμενη μάρτυρας

Δίκη Novartis: Αίτημα να κληθεί η «εξαφανισμένη» προστατευόμενη μάρτυρας

Να κληθεί για κατάθεση ενώπιον του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, η τέταρτη προστατευόμενη μάρτυρας του σκανδάλου Novartis, με την κωδική ονομασία «Ευθυμία Παπανικολάου», αιτήθηκε κατά τη σημερινή δικάσιμο ο Γιάννης Απατσίδης, συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορούμενου, πρώην προστατευόμενου μάρτυρα, Φιλίστωρα Δεσταμπασίδη.

Σύμφωνα με το συνήγορο υπεράσπισης, τα όσα έχει καταθέσει η τέταρτη προστατευόμενη μάρτυρας, έχουν ειδικό βάρος, καθώς συνδυαστικά με τις καταθέσεις των κατηγορούμενων Φιλίστωρα Δεσταμπασίδη και Μαρίας Μαραγγέλη, μεταξύ άλλων, συνηγορούν στον τρόπο δράσης της εταιρείας MINDWORK της Λίνας Νικολοπούλου, συζύγου του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα, σε σχέση με την συνεργασία της με την Novartis.

Ενδεικτικά ο κ. Απατσίδης αναφερόμενος στην επίμαχη κατάθεση της τέταρτης προστατευόμενης μάρτυρος είπε πως «την άνοιξη του έτους 2013 η εταιρεία MINDWORK ξεκίνησε μια συνεργασία με την ΕΛΠΕ η οποία αναφέρεται ως εικονική συνεργασία».

Να σημειωθεί πως η εν λόγω μάρτυρας συνεχίζει να είναι υπό το καθεστώς προστασίας μαρτύρων και δεν υπάρχει για εκείνη ο ισχυρισμός πως η μαρτυρία της είναι κατασκευασμένη, όπως επιδιώκεται να φανεί συνεχώς για τους κατηγορούμενους.

Υπενθυμίζουμε πως κατά την κατάθεσή του στο Ειδικό Δικαστήριο σχετικά με το σκάνδαλο Novartis, ο δημοσιογράφος και εκδότης του Documento Κώστας Βαξεβάνης, είχε αναφερθεί στην «μυστηριώδη» προστατευόμενη μάρτυρα, η οποία έχει δώσει τρεις καταθέσεις, ενώπιον των τότε επίκουρων εισαγγελέων Διαφθοράς. Στις εν λόγω καταθέσεις, η «Ευθυμία Παπανικολάου» φέρεται να είχε καταγγείλει πως η σύζυγος του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος «ξέπλενε χρήμα» μέσω της εταιρείας της για λογαριασμό της Novartis.

«Αυτή η μάρτυρας έχει εξαφανιστεί και την βλέπουμε σε μια διάταξη αρχειοθέτησης της Οικονομικής Εισαγγελίας. Είχε καταθέσει ένα σωρό στοιχεία» είχε τονίσει τότε ο εκδότης του Documento.

Πράγματι εάν ανατρέξει κανείς στην αρχειοθέτηση της Οικονομικής Εισαγγελίας, για τον Άδωνη Γεωργιάδη θα διαπιστώσει πως γίνεται αναφορά στην προστατευόμενη μάρτυρα «Ευθυμία Παπανικολάου», δίχως όμως να αναφέρεται κάτι περισσότερο.

Σημειώνεται ότι tο όνομα της συζύγου του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Λίνας Νικολοπούλου-Στουρνάρα αλλά και του ίδιου του Γιάννη Στουρνάρα εμφανιζόταν σε έγγραφα των Αμερικανών (FBI) οι οποίοι και ξεκίνησαν την έρευνα για το σκάνδαλο Novartis και είχαν αποσταλεί προς την τότε εισαγγελέα Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη, όπως προέκυπτε από την επίμαχη δικογραφία.

Η υπάλληλος της Λίνας Νικολοπούλου

Στο μεταξύ, καταθέτοντας χθες στο δικαστήριο η Μάρθα Νατσουλίδου, για σειρά ετών υπάλληλος στις εταιρείες της κυρίας Νικολοπούλου, μετά από ερωτήσεις του Γιάννης Απατσίδη, ανέφερε τα ονόματα δύο πρώην συναδέλφων της οι οποίοι είχαν απολυθεί από την σύζυγο του κ. Στουρνάρα. Με τις στοχευμένες ερωτήσεις του ο κ. Απατσίδης άφησε να εννοηθεί πως η τέταρτη προστατευόμενη μάρτυρας, η οποία έχει φέρεται να είχε καταθέσει πως η Λίνα Νικολοπούλου- Στουρνάρα, «ξέπλενε» μαύρο χρήμα της Novartis, είναι πρόσωπο που έχει εσωτερική και ουσιαστική πληροφόρηση σχετικά με τη δράση της, καθώς έχει υπάρξει υπάλληλός της.

Διαβάστε επίσης

Σκάνδαλο Novartis: O Νίκος Μανίας σιώπησε για να μην «αυτοενοχοποιηθεί»

Δίκη Novartis: Ένταση κατά την εξέταση Μανία – Οι αντιφάσεις και ο εκνευρισμός της εισαγγελέα

Novartis: Εξέταση Βασιλείας Κατραβά – Η Εισαγγελέας ζητά τα πρακτικά για «διερεύνηση τυχόν τέλεσης ποινικών αδικημάτων»

Ετικέτες

Documento Newsletter