Δίκη παιδοβιαστών της 12χρονης: Δύο μέλη της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων ξεκαθαρίζουν ότι η κριτική είναι δικαίωμα

Δίκη παιδοβιαστών της 12χρονης: Δύο μέλη της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων ξεκαθαρίζουν ότι η κριτική είναι δικαίωμα
EUROKINISSI

Παρέμβαση με νόημα κάνουν δύο μέλη της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων με κοινή τους ανακοίνωση. Αν και δεν την αναφέρουν είναι φανερό ότι μιλούν για την πρόταση της εισαγγελέα που ευνοεί τον κατηγορούμενο Μίχο στην υπόθεση παιδοβιασμού της 12χρονης στον Κολωνό.

Υπενθυμίζουν ότι «η καλοπροαίρετη, πηγαία, ακόμη και αυστηρή, κριτική κατά εισαγγελικών προτάσεων και δικαστικών αποφάσεων, είναι δικαίωμα και υποχρέωση κάθε κοινωνού του δικαίου, στο πλαίσιο μίας δημοκρατικής κοινωνίας, σύμφωνα με την πάγια νομολογία του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου».

Ασκούν κριτική συνδικαλιστικά όργανα δικαστικών γράφοντας ότι «Θα ήταν ευχής έργο οι Ενώσεις να δείχνουν την ίδια ευαισθησία σε όλες τις περιπτώσεις που οι συνάδελφοι πραγματικά στοχοποιήθηκαν και αδικήθηκαν επ’ αφορμής εκτέλεσης των καθηκόντων τους, όταν μάλιστα η ουσιαστική κρίση τους δεν ήταν εριζόμενη».

Ολόκληρη η ανακοίνωση

«ΠΕΡΙ ΕΚΔΟΣΕΩΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΩΝ ΓΙΑ ΣΤΟΧΟΠΟΙΗΘΕΝΤΕΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣ

Ενόψει της πρόσφατης κριτικής της εισαγγελικής πρότασης, για υπόθεση που απασχολεί έντονα τη δημοσιότητα αλλά και κάθε Έλληνα Πολίτη και Δικαστικό Λειτουργό, που είναι ταγμένος να υπηρετεί την Αλήθεια, και ιδίως τα δικαιώματα των Παιδιών, σημειώνουμε τα εξής:

1. Η καλοπροαίρετη, πηγαία, ακόμη και αυστηρή, κριτική κατά εισαγγελικών προτάσεων και δικαστικών αποφάσεων, είναι δικαίωμα και υποχρέωση κάθε κοινωνού του δικαίου, στο πλαίσιο μίας δημοκρατικής κοινωνίας, σύμφωνα με την πάγια νομολογία του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

2. Η αθέμιτη στοχοποίηση δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους , δεν επιχειρείται πλέον, διά της κριτικής των αποφάσεών τους , αλλά με εργαλειοποίηση των προσωπικών τους δεδομένων που αφορούν στην απολύτως προσωπική τους ζωή και τις φερόμενες προηγούμενες υπηρεσιακές τους ενέργειες.

3. Θα ήταν ευχής έργο οι Ενώσεις να δείχνουν την ίδια ευαισθησία σε όλες τις περιπτώσεις που οι συνάδελφοι πραγματικά στοχοποιήθηκαν και αδικήθηκαν επ’ αφορμής εκτέλεσης των καθηκόντων τους , όταν μάλιστα η ουσιαστική κρίση τους δεν ήταν εριζόμενη.

ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ
ΠΑΝΟΣ ΒΑΣΤΑΡΟΥΧΑΣ
ΜΕΛΗ ΕΝΔΕ»

Διαβάστε επίσης:

Λάρισα: «Η κόρη μου ήταν σημαιοφόρος σ’ αυτό το δρόμο. Τώρα κλαίω για Δικαιοσύνη» – Συγκλονίζει η μητέρα θύματος των Τεμπών (Video)

Έγκλημα Τέμπη: Έναν χρόνο πριν ο πρόεδρος των μηχανοδηγών κατήγγειλε μονταζιέρα – Και δεν τον κάλεσαν στην Εξεταστική

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter