Δίκη Πισπιρίγκου: «Δεν πεθαίνει έτσι ένας άνθρωπος – Πρέπει να έχεις κάτι για να πεθάνεις»

Δίκη Πισπιρίγκου: «Δεν πεθαίνει έτσι ένας άνθρωπος – Πρέπει να έχεις κάτι για να πεθάνεις»

Την καλή κλινική κατάσταση της 9χρονης Τζωρτζίνας που δεν δικαιολογούσε την ανακοπή που υπέστη στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο, περιέγραψε ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου στη δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου, η παιδίατρος που εξέτασε το παιδί, Αικατερίνη Τριάντου.

«Με ενημέρωσαν ότι πριν 15 ημέρες η μάνα είχε φέρει νεκρό ένα ακόμη αδελφάκι του παιδιού ενώ, ένα ακόμη αδελφάκι στο πλαίσιο λευχαιμίας είχε πεθάνει», κατέθεσε η μάρτυρας.

Η γιατρός του Καραμανδάνειου αναφέρθηκε στην εισαγωγή του παιδιού στο νοσοκομείο και στις εξετάσεις που υποβλήθηκε μετά τους ισχυρισμούς της μητέρας για σπασμούς. Ανάμεσα στις εξετάσεις που ζήτησε η Αικατερίνη Τριάντου ήταν και καρδιολογικές οι οποίες, όπως ενημερώθηκε, είχαν γίνει πρόσφατα και δεν κρίθηκαν απαραίτητες από την καρδιολόγο.

«Είπα στη μαμά ότι δεν έδειξαν τίποτα οι εξετάσεις δεν βρήκαμε νόσο να το πάτε σπίτι και σκεπτόμενη τα άλλα παιδιά της, της είπα η πόρτα μας είναι ανοιχτή. Δεν μου είπε τίποτα. Ήθελα να της δώσω θάρρος να γυρίσει σπίτι της. Εγώ έβλεπα έναν άνθρωπο πονεμένο δίπλα στο παιδί του» κατέθεσε η μάρτυρας.

Αναφερόμενη στην κλινική εικόνα του παιδιού η μάρτυρας είπε πως ήταν καλή και πως όταν έπαθε ανακοπή οι γιατροί σοκαρίστηκαν. «Κοιτούσαμε ο ένας τον άλλον αναρωτιόμασταν ‘’γιατί , τι έγινε ;’’ Δεν είχε κανείς να πει τίποτα. Σηκωθήκαμε όλοι με ένα κόμπο στο στομάχι και πήγαμε στις δουλειές μας. Δεν πεθαίνει έτσι ένας άνθρωπος. Πρέπει να έχεις κάτι για να πεθάνεις. Υπάρχει κάποια αιτία που οδηγείται εκεί ο άνθρωπος. Στη μικρή τουλάχιστον μέχρι τις 9/4 δεν υπήρχε καμία αιτία», είπε χαρακτηριστικά η μάρτυρας και τόνισε ότι «ευτυχώς πριν την ανακοπή είχε γίνει αξονική εγκεφάλου αν και δεν χρειαζόταν αλλά θέλαμε να θωρακίσουμε αυτό το παιδί που είχε υποστεί τόσα πολλά . Θα μπορούσαν να μας κατηγορήσουν μετά».

«Ήταν εντελώς καλά και έτρωγε απ’ έξω. Αυτό που κατάλαβα ήταν πως το παιδί ήταν σε άριστη κλινική κατάσταση… Λέω πώς μπορεί να πεθάνει έτσι ένα παιδί που θέλει να φάει σουβλάκια;» είπε και απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις τόνισε ότι «το εικοσιτετράωρο που ήμουν εγώ, και έλεγξα το παιδί ήταν ασυμπτωματικό και γι’ αυτό είπα να πάρει εξιτήριο. Δεν ξέρω τι έγινε μετά».

«Ντροπή σας»

Απαντώντας σε επίμονες ερωτήσεις της υπεράσπισης επανέλαβε πως δεν μπορεί να γνωρίζει τι έγινε με το παιδί. «Είμαι μάνα δυο παιδιών. Δεν μπορώ να φανταστώ μια μάνα να σκοτώνει το παιδί της. Εγώ είμαι γιατρός σώζω ζωές…» είπε και πρόσθεσε ότι «τα παιδιά δεν πεθαίνουν από έμφραγμα».

Οι τόνοι στη δικαστική αίθουσα ανέβηκαν όταν η παιδίατρος κατέθεσε πως είχε καταγράφει ένα μόνο «στιγμιαίο» επεισόδιο όταν το παιδί «έγραψε στο μηχάνημα 132 σφίξεις» με τον συνήγορο υπεράσπισης της Ρ. Πισπιρίγκου να ξεσπά σε γέλια και την πρόεδρο να του κάνει παρατήρηση.

Μάρτυρας: Βγήκε καρδιογράφημα και ήταν φυσιολογικό μάλλον κάποιο από τα αυτοκόλλητα κουνήθηκε

Κούγιας: Δεν ντρέπεστε λιγάκι; (ξεσπάει σε γέλια)

Μάρτυρας : Ξεκολλάνε…

Πρόεδρος προς Κούγια: Πρέπει να ντρέπεστε , απαράδεκτο. Θα περάσουν πολλοί μάρτυρες

Κούγιας: Όχι τέτοιοι

Πρόεδρος : Αν αντιδρούμε έτσι…

Κούγιας: Προς Θεού έχουμε την κυρία που έφαγε το παιδί. Αυτόφωρο πρέπει να πάτε…

Η μάρτυρας επέμεινε στην αρχική της θέση. «Δεν μπορεί ένα στιγμιαίο γεγονός να αποδοθεί σε κάτι. Δεν βρέθηκε κάτι…» και είπε ότι μετά από ένα εμετό του παιδιού αποφάσισε την παράταση της νοσηλείας.

Στη συνέχεια δεχόμενη ερωτήσεις από τον συνήγορο υπεράσπισης της κατηγορουμένης ο όποιος έκανε και πάλι λόγο για «στημένη ανάκριση», είπε:  «Αυτά που έζησα κατέθεσα. Δεν πέθανε σε εμένα το παιδί (…) Αν ξέραμε από τι πέθανε δεν θα ήμασταν εδώ».

Κούγιας: Με χορήγηση κεταμίνης μπορεί να προκληθεί ανακοπή;

Μάρτυρας: Να ρωτήσετε αναισθησιολόγο, εγώ δεν έχω δουλέψει ποτέ με κεταμίνη. Υπάρχουν φάρμακα, όπως ναρκωτικά κλπ που κάνουν ανακοπή

Κούγιας: Σας είπαν πώς έπαθε ανακοπή;

Μάρτυρας: Μου είπαν ότι βρήκαν το παιδί πεθαμένο και έκαναν τεράστια προσπάθεια να το επαναφέρουν

Κούγιας: Μπορείτε να εξηγήσετε πώς η κεταμίνη οδηγεί σε ανακοπή;

Μάρτυρας : Δεν γνωρίζω τη δράση του φαρμάκου

Κούγιας: Υπήρχε κεταμίνη στο νοσοκομείο;

Μάρτυρας: Στο τμήμα μου δεν υπάρχει, οι αναισθησιολόγοι την ξέρουν.

Κούγιας: Θα μπορούσε να προκαλέσει ανακοπή με φραγή μύτης και στόματος;

Μάρτυρας: Δεν είμαι εγκληματολόγος. Ήμουν μπροστά;

Κούγιας: Θα μπορούσε;

Μάρτυρας: Ξέρω ότι οι μανάδες αγαπάνε τα παιδιά τους. Η εσκεμμένη ασφυξία είναι αιτία ανακοπής.

Η επιμονή της γιατρού στο γεγονός ότι «το παιδί δεν έκανε συμπτώματα που ήταν συμβατά με καρδιακή νόσο» οπότε η εξέταση με χόλντερ δεν θα βοηθούσε προκάλεσε και πάλι την έντονη αντίδραση της υπεράσπισης.

Κούγιας: μας έχετε τρελάνει στα ψέματα. Τόσα ψέματα δεν έχει πει κανείς.

Μάρτυρας: Παρακαλώ κυρία πρόεδρε να με προστατεύσετε.

Πρόεδρος : Σας παρακαλώ κύριε συνήγορε.

Κούγιας: Αφήσατε ένα παιδάκι να πεθάνει επειδή ήταν Σαββατοκύριακο και πήγατε διακοπές. Η κατηγορούμενη είναι κατηγορούμενη από εσάς.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter