Δίκη Πισπιρίγκου: «Είδαμε μια μητέρα που την ενδιέφερε να τροφοδοτεί τα social media»

Δίκη Πισπιρίγκου: «Είδαμε μια μητέρα που την ενδιέφερε να τροφοδοτεί τα social media»

Ότι η Ρούλα Πισπιριγκου δεν φαινόταν να «έχει κατανοήσει την τραγωδία», είπε η καταθέτοντας ο παιδίατρος στο νοσοκομείο του Ρίου, Χαράλαμπος Κοτσώνης, στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, όπου συνεχίζεται η δίκη της κατηγορούμενης για τον θάνατο της 9χρονης κόρης της, Τζωρτζινας.

Δείτε επίσης: Δίκη Πισπιρίγκου: Τι κατέθεσε η παιδίατρος του νοσοκομείου Ρίου – «Δεν υπήρχε παθολογικό εύρημα»

Ο μάρτυρας ο οποίος ήταν εκείνος που ήρθε σε επαφή με την 9χρονη αμέσως μετά τη διακομιδή του στο νοσοκομείο του Ρίου εξαιτίας της ανακοπής που είχε υποστεί στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο, αναφέρθηκε στη συμπεριφορά της κατηγορούμενης τη στιγμή μάλιστα που είχε χάσει ήδη τα δυο μικρότερα παιδιά της.

Όπως και οι συνάδελφοι του που έχουν ηδη καταθέσει, ο μαρτυρας είπε ότι για τον ίδιο και τους συναδέλφους του η ανακοπή που είχε υποστεί η Τζωρτζίνα δεν είχε κάποιο παθολογικό αίτιο, δηλαδή δεν μπορούσε να εξηγηθεί, ενώ ανεξήγητοι ήταν για τον ίδιο και οι θάνατοι των άλλων δυο κοριτσιών της οικογένειας, Μαλένας και Ίριδας.

Συνεχίζοντας την κατάθεση του ο μάρτυρας, είπε πως είχε διαβάσει στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της Πάτρας για την τραγωδία που είχε ζήσει αυτή η οικογένεια αλλά παράλληλα είχε ενημερωθεί και από τον αναισθησιολόγο κ. Χασαπόπουλο που είχε κάνει την ανάνηψη στη μικρή Τζωρτζίνα στο Καραμανδάνειο ότι η συγκεκριμένη οικογένεια είχε χάσει δυο ακόμη παιδιά, ωστόσο η συμπεριφορά των γονιών της, και ειδικά της μητέρας, τους είχε προβληματίσει όλους.

«Μετά τη διακομιδή ξεκινήσαμε τη νοσηλεία της Τζωρτζίνας στη ΜΕΘ. Οι γονείς της ήρθαν μετά από λίγο. Τους συστήθηκα, τους είπα την ειδικότητα μου και δεν τους έδωσα κάποιες πληροφορίες εκείνη τη στιγμή, γιατί χρειάζονταν χρόνος ώστε να δούμε πρώτα το περιστατικό. Ξεκίνησε η διαδικασία της παρακολούθησης του παιδιού και από τις πρώτες ενδείξεις δεν φαίνονταν πρόβλημα με αναπνευστικό, ούτε πρόβλημα μειωμένης καρδιακής παροχής. Από κάποια στοιχεία φάνηκε ότι μπορεί να υπήρχε και πρόβλημα εγκεφαλικού οιδήματος. Αυτό είναι αναμενόμενο μετά από ανακοπή, η οποία είναι τρομερό σοκ για κάθε οργανισμό», είπε χαρακτηριστικά ο μάρτυρας και πρόσθεσε αναφερόμενος στην πρώτη φορά που ενημέρωσε τους γονείς της 9χρονης:

«Τα πρώτα 24ωρα δεν μπορούσαμε να πούμε ούτε καν αν το παιδί θα ζήσει. Δεν είχαμε κάποια αιτία για την ανακοπή, γιατί αν είχαμε αιτία θα ξέραμε αν θα μπορούσαμε να την αναστρέψουμε ή όχι. Οι γονείς ήταν σοκαρισμένοι. Δεν είδαμε υπερβολικές αντιδράσεις, αλλά αυτό είναι συνηθισμένο στην αρχή. Το σοκ ήταν μεγάλο. Σίγουρα μας ρώτησαν για το ποια θα ήταν η πρόγνωση για το παιδί, όμως για αυτό δεν μπορούμε να μιλήσουμε πριν περάσουν τρία 24ωρα»,

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι όσο περνούσε ο χρόνος «η μη αντίδραση και ο μη θρήνος των γονιών μετά το αρχικό σοκ συνεχίζονταν».

«Περισσότερο μας έκανε εντύπωση η αντίδραση της μητέρας. Είδαμε μια μητέρα που μας φαίνονταν διαδικαστική σε όσα έκανε με το παιδί της. Είδαμε μια μητέρα που την ενδιέφερε να τροφοδοτεί τα social media που είχε. Δεν μας έδειξε ότι αυτή την τραγωδία την είχε κατανοήσει. Δεν μπορεί να έχεις υποστεί τέτοια πρόβλημα στην οικογένειά σου και να ανεβάζεις φωτογραφίες στο facebook με παραλίες και συναυλίες. Το θεωρώ αδιανόητο και αυτή είναι η προσωπική μου άποψη», κατέθεσε ο μάρτυρας και συμπλήρωσε:

«Δουλεύω 16 χρόνια σε αυτή τη Μονάδα και είναι η πρώτη φορά που το σύνολο του προσωπικού που ήρθε σε επαφή με τη μητέρα είπε: “εδώ υπάρχει πρόβλημα”. Ήταν η πρώτη φορά που είπαμε εδώ υπάρχει θέμα με αυτή τη συμπεριφορά. Με αυτά τα δεδομένα κρίναμε ότι πρέπει να διερευνηθεί και το θέμα της εμπλοκής σε αυτούς τους θανάτους της οικογένειας. Οφείλαμε να ενημερώσουμε για αυτά τα παιδιά και ας αποδειχτεί μετά ότι κάποιο έπεσε από τη κούνια. Είναι το ίδιο σαν σου έρθει ένα παιδί με σπασμένο πλευρά. Οφείλεις να ενημερώσεις. Δεν ξεκινάμε να αποδείξουμε κάτι εμείς. Όλη η ομάδα στήριξε τον κ. Ηλιάδη για να γίνει κάποια διερεύνηση προς αυτή τη κατεύθυνση».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter