Δίκη Πισπιρίγκου: Για «εμμονική ζήλια» κατέθεσε ο Μάνος Δασκαλάκης – Αγριο επεισόδιο μεταξύ τους

Δίκη Πισπιρίγκου: Για «εμμονική ζήλια» κατέθεσε ο Μάνος Δασκαλάκης – Αγριο επεισόδιο μεταξύ τους
Δίκη της 35χρονης Ρούλας Πισπιρίγκου που κατηγορείται για τον θάνατο της 9χρονης πρωτότοκης κόρης της Τζωρτζίνας, στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Τσακώθηκαν άγρια ο Μάνος Δασκαλάκης και η Ρούλας Πισπιρίγκου, μετά το τέλος της συνεδρίασης και αφού είχε προηγηθεί η κατάθεση του πρώτου.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου, απευθυνόμενη προς τον Δασκαλάκη, φώναξε: «Δε θα ξαναπιάσεις τα παιδιά στο στόμα σου»

Ο Μάνος Δασκαλάκης της απάντησε: «Για πια παιδιά λες, για τα παιδιά που δολοφόνησες εσύ, θα σου γ@@@@@ ότι έχεις και δεν έχεις».

Τι προηγήθηκε

Για άλλους έξι μήνες παρατείνει την προσωρινή κράτηση της Ρούλας Πισπιρίγκου το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, που την δικάζει για την δεύτερη δικογραφία σε βάρος της σχετικά με τους θανάτους των δύο μικρότερων παιδιών της, της Μαλένας και της Ίριδας.

Η διαδικασία σήμερα ξεκίνησε με την κατάθεση του πατέρα των κοριτσιών Μάνου Δασκαλάκη, ο οποίος σε αυτήν την δίκη, για λόγους ανωτέρας βίας, δεν παρίσταται στην υποστήριξη της κατηγορίας.

Το δικαστήριο έκρινε πως η κατηγορουμένη πρέπει να παραμείνει στην φυλακή έως τον Σεπτέμβριο του 2024, ανανεώνοντας με την απόφασή του την προσωρινή κράτηση της Πισπιρίγκου για τους δύο θανάτους που της αποδίδονται, για τους οποίους έχει ήδη συμπληρώσει 12 μήνες κράτησης, καθώς κρίθηκε προφυλακιστέα τον Ιανουάριο του 2023.

Να σημειωθεί ότι διαρκούσης της πρώτης δίκης που αφορά τον θάνατο της Τζωρτζίνας, διαδικασία που πλέον φθάνει στο τέλος της με την απόφαση του δικαστηρίου να εκδίδεται στο αμέσως επόμενο διάστημα, η 35χρονη συμπλήρωσε 18 μήνες κράτησης, καθώς για την πρωτότοκη κόρη της κρίθηκε προσωρινά κρατούμενη τον Απρίλιο του 2022.

Ο Μάνος Δασκαλάκης είπε ότι γνωρίστηκε με την κατηγορούμενη το 2013 και αποφάσισαν σε ηλικίες 20 και 24 ετών αντίστοιχα, να κάνουν το πρώτο τους παιδί.

Μίλησε για τη σχέση τους και τα προβλήματα. «Τα προβλήματα ξεκίνησαν όταν έκανα εγώ μια επιπολαιότητα το 2018. Γνώρισα μια κοπέλα τότε, ενθουσιάστηκα. Το έμαθε… Ήταν σε πολύ ήρεμη κατάσταση. Υπό μορφή αποδοχής. Μου φάνηκε περίεργη η αντίδραση της».

Ομως τα πράγματα φαίνεται πως άλλαξαν και ο μάρτυρας αναφέρθηκε σε μεγάλους τσακωμούς που είχε με την Ρούλα Πισπιρίγκου και μίλησε για «εμμονική ζήλια, πράγμα που τότε δεν το καταλάβαινα γιατί ήμουν μέσα στην σχέση. Ότι ήταν τόσο ήρεμη σε όλο αυτό τώρα μου κάνει εντύπωση».

Ο θάνατος της Μαλένας

Ο Μάνος Δασκαλάκης μίλησε και για τον Μάρτιο του 2019 όπου πέθανε η 3,5 ετών Μαλένα. Το άτυχο κορίτσι είχε διαγνωσθεί με λευχαιμία και νοσηλευόταν στην παιδοογκολογική κλινική «Ελπίδα» του νοσοκομείου παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», ενώ ο θάνατος της αποδόθηκε τότε σε ηπατική ανεπάρκεια.

Ο Μάνος Δασκαλάκης αναφέρθηκε φορτισμένος, στη στιγμή που πληροφορήθηκε από την σύζυγό του, το θάνατο της Μαλένας.

«Έγινε το πρώτο τηλεφώνημα και μου λέει “το σηκώνω και το παιδί έμεινε”. Την άκουσα ταραγμένη. Έτρεμε η φωνή της. Μπαίνω στο αμάξι ανάβω τα αλάρμ στην διαδρομή ταυτόχρονα την έπαιρνα τηλέφωνο. Δεν ξέρω τι έγινε, είναι μέσα οι γιατροί. Το μόνο που ήθελα να φτάσω στο νοσοκομείο να την δω να είναι καλά. Προσπαθώ να οδηγήσω, να τηλεφωνήσω. Στο δεύτερο η στο τρίτο τηλεφώνημα μου είπε ότι δεν λειτουργούν κάτι μηχανήματα. Τα πιεσόμετρα, δεν θυμάμαι καλά. Στο τρίτο η στο τέταρτο τηλεφώνημα ότι κάνουν κάρπα στο παιδί.

Μπαίνω στο νοσοκομείο. Ήταν σοκαρισμένη, κλαμένη. Δεν ξέρω, είναι οι γιατροί μέσα. Ήταν μισάνοιχτη η πόρτα και όταν πήγα να μπω ήταν οι γιατροί μέσα. Βγαίνει ο κ.Τζιουβας ήταν ένα εικοσάλεπτο μέσα. Μας δείχνει ότι το παιδί και μας λέει “Θα κάνω ο,τι μπορώ”. Ξαναμπαίνει ο κ.Τζιουβας μέσα, και έρχεται ο κ.Κιουρτζιδης εγώ άρχισα να φωνάζω με τον κύριο Κιουρτζιδη. Μου το περιέγραψε η θεία μου αυτό. Εγώ δεν το θυμόμουν.

Μετά από πέντε χρόνια δεν μπορείς να σκεφτείς τα γύρω γύρω πράγματα πέρα από το συμβάν, τον θάνατο του παιδιού μου. Μας ενημερώνει ότι το παιδί δεν τα κατάφερε».

Κατηγορίες

Στην δίκη για την Μαλένα και την Ίριδα, που ξεκίνησε τον περασμένο Νοέμβριο, η Πισπιρίγκου είναι αντιμέτωπη με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση κατά συρροή σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. Η κατηγορία αφορά την απώλεια της ζωής της 3,5 ετών κόρης της Μαλένας το 2019, το πρώτο παιδί της οικογένειας που πέθανε, καθώς και της μόλις έξι μηνών Ίριδας το 2021, ενώ το μωράκι κοιμόταν στο ίδιο δωμάτιο με την Τζωρτζίνα.

Στην δικογραφία που σχηματίστηκε για την υπόθεση, ενόσω η Πισπιρίγκου ήταν ήδη κατηγορούμενη για την Τζωρτζίνα, αναφέρεται πως τα δύο παιδιά είχαν ασφυκτικό θάνατο με υπαίτια την μητέρα τους.

Στο δικαστήριο αναμένεται να εξεταστούν και οι ιατροδικαστές Νίκος Καρακούκης και Νίκος Καλόγρηας, οι οποίοι αποφάνθηκαν ότι τα δύο μικρότερα κορίτσια της οικογένειας Δασκαλάκη είχαν ασφυκτικούς θανάτους.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter