Δίκη Πισπιρίγκου: «Η ανακοπή της Τζωρτζίνας ήταν ένα περιστατικό που μας συγκλόνισε», κατέθεσε παιδίατρος

Δίκη Πισπιρίγκου: «Η ανακοπή της Τζωρτζίνας ήταν ένα περιστατικό που μας συγκλόνισε», κατέθεσε παιδίατρος

Με την κατάθεση της παιδιάτρου Λαμπρινής Βίτσα που εργαζόταν στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Πάτρας όταν νοσηλευόταν σε αυτό η 9χρονη Τζωρτζίνα συνεχίστηκε την Τετάρτη η δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Η γιατρός η οποία εξέτασε τη Τζωρτζίνα δυο φορές, και ήταν μπροστά στη διαδικασία ανάνηψης του παιδιού μετά την ανακοπή που υπέστη το απόγευμα της Κυριακής 11 Απριλίου 2021, κατέθεσε για την ψυχραιμία της 34χρονης μητέρας.

«Η μητέρα ήταν ψύχραιμη όταν βγήκε το παιδί με το φορείο μετά την ανάνηψη από θάλαμο» είπε χαρακτηριστικά.

«Η πρώτη επαφή με το κοριτσάκι ήταν στις 9 Απριλίου 2021. Την εξέτασα στις 12:30 την ώρα που με ενημέρωσαν ότι έκανε εμετό και συνέστησα να μπει ορός. Την είδα ξανά και την Κυριακή το πρωί.

Το βράδυ του Σαββάτου είχε προηγηθεί ένα επεισόδιο υποξίας. Όταν επισκέφθηκα το δωμάτιο την Κυριακή την είδα ξαπλωμένη, παρακολουθούσε στο λαπ τοπ ένα παιδικό. Την εξέτασα, δεν βρήκα κάτι, δεν άκουσα άκροαστικα. Η επόμενη φορά που είδα το παιδί ήταν διασωληνωμένο» ανέφερε η μάρτυρας.

Σύμφωνα με όσα είπε, το πρωί της Κυριακής μετά την εξέταση της Τζωρτζίνας, η μάρτυρας, ενημέρωσε τον πατέρα της μικρής Μάνο Δασκαλάκη για τη σταθερή πορεία του παιδιού, αφού εκείνος βρισκόταν μαζί της στο δωμάτιο.

«Εκείνος μου είπε «έτσι γίνονται με εμάς ποτέ δεν υπάρχει κάτι και όλο κάτι γίνεται». Ήταν ένας πατέρας που έχει χάσει δυο παιδιά … Δεν τον ρώτησα γιατί κατάλαβα, προσπάθησα να τον καθησυχάσω. Του είπα μην αγχώνεστε στο νοσοκομείο είστε, είμαστε από πάνω» κατεθεσε χαρακτηριστικά η μάρτυρας.

«Η ανακοπή της Τζωρτζίνας ήταν ένα περιστατικό που μας είχε συγκλονίσει. Γι’ αυτό συζητήθηκε στις ενημερώσεις των γιατρών, αλλά συνάντηση επί τούτου δεν έγινε» σημείωσε.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter