Δίκη Πισπιρίγκου: «Μου είπε ότι το παιδί είχε περάσει πολλά, ότι βρήκε το μωρό στη κούνια», κατέθεσε παιδίατρος

Δίκη Πισπιρίγκου: «Μου είπε ότι το παιδί είχε περάσει πολλά, ότι βρήκε το μωρό στη κούνια», κατέθεσε παιδίατρος

Τις στιγμές μετά την ανακοπή της 9χρονης Τζωρτζίνας στο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», που την οδήγησε στον θάνατο στις 29 Ιανουαρίου του 2022 περιέγραψε σήμερα στη δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου η παιδίατρος του νοσοκομείου Γιαννούλα Κουρούση, η οποία ήταν η πρώτη που ενημερώθηκε από την νοσηλεύτρια για την ανακοπή που υπέστη το παιδί.

Δείτε επίσης: Δίκη Πισπιρίγκου: «Ανεξήγητος καρδιολογικά ο θάνατος της Τζωρτζίνας» κατέθεσε γιατρός του «Παίδων»

«Η μητέρα ήταν ψύχραιμη. Ήταν έξω από τον θάλαμο και κοιτούσε να έρθουμε. Δεν είδα κάποια αντίδραση, ούτε να κλαίει ούτε να φωνάζει» είπε στη κατάθεσή της η μάρτυρας περιγράφοντας τις αντιδράσεις της Ρούλας Πισπιριγκου λίγο πριν τον θάνατό της 9χρονης κόρης της. Η ίδια στην κατάθεσή της αναφέρθηκε σε συνομιλία που είχε με τη Ρούλα Πισπιρίγκου όταν η Τζωρτζίνα διακομίστηκε στο νοσοκομείο, καθώς εκείνη την ημέρα είχε εφημερία.

«Μου είπε ότι το παιδί είχε περάσει πολλά, ότι βρήκε το μωρό στη κούνια πεθαμένο και ότι έκανε ανακοπή», είπε η μάρτυρας, η οποία είχε εξετάσει και τη Μαλένα, το άλλο κοριτσάκι της οικογένειας που έφυγε από τη ζωή.

Σημειώνεται πως για τη νοσηλεία της Μαλενας Κλήθηκε να απαντήσει και η Ρούλα Πισπιρίγκου, η οποία ρωτήθηκε απο τον πρόεδρο της έδρας σε ποιο νοσοκομείο είχε νοσηλευτεί το παιδί. «Η Μαλένα αρχικά νοσηλεύτηκε στο Αγλαΐα Κυριακού και όταν διαγνώστηκε με λευχαιμία πήγε στο Ελπίς», είπε η κατηγορούμενη.

Κατά την έναρξη της κατάθεσης της η Γ. Κουρούση, σημείωσε αναφερόμενη στην εισαγωγή του παιδιού στο νοσοκομείο: «Η γιατρός που έφερε το παιδί μας είπε λίγα λόγια για ιστορικό. Είδα τη μητέρα, έτυχε να την θυμηθώ γιατί και στο πρώτο παιδάκι την Μαλένα το είχα εξετάσει και της το είπα. Μου είπε η μητέρα ότι είχε περάσει πολλά το παιδάκι (η Τζωρτζίνα), ότι βρήκε το μωρό στη κούνια πεθαμένο και ότι έκανε ανακοπή».

«Κατά τις 2:30 ακούω μια νοσηλεύτρια να με καλεί. Έξω, από το δωμάτιο τα Τζωρτζίνας ήταν η μητέρα και την ρώτησα αν κάνει επεισόδιο. Κούνησε κεφάλι της και άκουσα ένα ρόγχο. Μπήκα στο θάλαμο και είδα το παιδί με στροφή κεφαλής αριστερά, ήταν σε μυδρίαση και τα χείλη της ήταν μπλε. Είχα μαζί μου δύο νοσηλεύτριες. Είπε στη μία, να ρίξει το κρεβάτι για να ξεκινήσω Αμπού. Η μία νοσηλεύτρια έκανε μαλάξεις. Κάποια στιγμή ενώ έκανε μαλάξεις, με σταμάτησε η μητέρα και έβαλε μια συσκευή στο θώρακα του παιδιού για να στέλνει δεδομένα στον κ. Παπαγιάννη» είπε η μάρτυρας και συνέχισε: «Περίπου στα 10 λεπτά το παιδί διασωληνωθηκε και στα 20 πρέπει να βγήκε ο επικεφαλής να ενημερώσει την μητέρα ότι δεν τα έχει καταφέρει. Εκείνη του είπε πως την προηγούμενη φορά επανήλθε στη μία ώρα. Γι αυτό συνεχίσαμε την προσπάθεια. Στη μία ώρα και κάτι σταματήσαμε. Η μητέρα με ευχαρίστησε για ό, το κάναμε για το παιδί και μου ζήτησε εάν μπορεί να μεταφερθεί η σορός στην Πάτρα ή τα Γιάννενα διότι δεν εμπιστευόταν τη ιατροδικαστική Αθηνών…».

Πρόεδρος: Όταν τρέξατε και σας είπε η νοσηλεύτρια «ελάτε» η μητέρα ήταν έξω από θάλαμο; Πώς ήταν; Έκλαιγε, φώναζε, έλεγε «ελάτε γρήγορα»;

Μάρτυρας: Ήταν ψύχραιμη. Ήταν έξω από το θάλαμο, κοιτούσε να έρθουμε. Δεν είδα κάποια αντίδραση, να κλαίει να φωνάζει.
Πρόεδρος: Λέτε η μητέρα ακούμπησε την ώρα που κάνατε ΚΑΡΠΑ πάνω στο θώρακα την συσκευή που έστελνε δεδομένα, την ρωτήσατε γιατί δεν την είχε βάλει νωρίτερα;

Μάρτυρας: Όχι γιατί συνέχιζα την ΚΑΡΠΑ. Ακούμπησε τη συσκευή στο παιδί, της είπα να περάσει έξω και συνέχισα την ΚΑΡΠΑ.
Πρόεδρος: Το οξύμετρο που ήταν στο χέρι του;
Μάρτυρας: Ναι.
Πρόεδρος: Λειτουργούσε;
Μάρτυρας: Ναι έδειχνε κάποιες ενδείξεις αλλά δεν το εμπιστευόμαστε απόλυτα.
Πρόεδρος: Το ακούσατε;
Μάρτυρας: Μετά από λίγο που ξεκίνησα την ΚΑΡΠΑ άρχισα να ακούγεται.
Εισαγγελέας: Θυμάστε το οξύμετρο που ήταν;
Μάρτυρας: Στο δάκτυλο.
Εισαγγελέας: Τη νοσηλεύτρια ποιος την ειδοποίησε;
Μάρτυρας: Η νοσηλεύτρια μου είπε πως την ειδοποίησε μητέρα. Ότι πλησίασε η μητέρα, της είπε κάτι που δεν κατάλαβε και στη συνέχεια τη ρώτησε η νοσηλεύτρια αν κάνει επεισόδιο και της είπε «ναι» και μας ειδοποίησε.
Εισαγγελέας: Πως ήταν η μητέρα;
Μάρτυρας: Μου είπε η νοσηλεύτρια ότι ήταν πολύ ήρεμη όταν πλησίασε.

Η μάρτυρας απάντησε στη συνέχεια σε ερωτήσεις της υπεράσπισης και μεταξύ άλλων ανέφερε πως η Ρούλα Πισπιρίγκου ενώ της είχε ανακοινωθεί ο θάνατος της κόρης της δεν «δεν είχε κόκκινα μάτια σαν να έχει κλάψει».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter