Δίκη Πισπιρίγκου: «Το παιδί δεν είχε τίποτα» – Τι κατέθεσε γιατρός του Καραμανδάνειου

Δίκη Πισπιρίγκου: «Το παιδί δεν είχε τίποτα» – Τι κατέθεσε γιατρός του Καραμανδάνειου

Με την κατάθεση της ειδικευόμενης παιδιάτρου Ράνιας Κελεσίδου, η οποία είχε εξετάσει την μικρή Τζωρτζίνα στα εξωτερικά ιατρεία του Καραμανδάνειου Νοσοκομείου της Πάτρας, συνεχίστηκε την Τρίτη η δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου.

«Το παιδί το είδα πρώτη φορά την Πέμπτη, στις 8:30 στα εξωτερικά ιατρεία του νοσοκομείου. Ήταν με τη μητέρα της, η οποία είχε αναφέρει δύο επεισόδια με κινήσεις ακρών. Το εξέτασα και δεν βρήκα κάτι. Την παρέπεμψα στην επιμελήτρια, η οποία αποφάσισε την εισαγωγή. Στην συνέχεια το απόγευμα την εξέτασε ο επιμελητής μου και δεν είδε κάτι. Την είδα μετά το Σάββατο και δεν προέκυψε κάτι το ιδιαίτερο» είπε η μάρτυρας.

Όπως κατέθεσε η μάρτυρας, επισκέφθηκε ξανά την 9χρονη στο δωμάτιό της, και τότε διαπίστωσε πως είχε σιελόρροια, δύσπνοια και κορεσμό οξυγόνου 90%.  Ως εκ τούτου όπως είπε έγινε ένας κύκλος εισπνοών στο παιδί. «Σκεφτήκαμε ότι θα μπορούσε να είναι εισρόφηση. Ξαναπέρασα το βράδυ κοιμόταν καλά και ήταν ήσυχη» είπε χαρακτηριστικά  η μάρτυρας.

Η ίδια μάλιστα στη συνέχεια απέκλεισε το ενδεχόμενο το παιδί να αντιμετώπιζε κάποιο καρδιολογικό πρόβλημα, το οποίο διέφυγε της προσοχής των γιατρών. «Εάν υπήρχε καρδιακή νόσος στη Τζωρτζίνα που εμείς χάσαμε θα έπρεπε να βρεθεί μετά» είπε.

Πρόεδρος: Πως ήταν η ψυχολογική κατάσταση της μητέρας;

Μάρτυρας: Ήταν ψύχραιμη.

Πρόεδρος: Μιλήσατε με το παιδί;

Μάρτυρας: Ναι, ήταν συνεργάσιμο.

Πρόεδρος: Πως ήταν ζωτικά;

Μάρτυρας: Ήταν καλή η πίεση. Δεν είχε κάτι να με απασχολήσει. Ήταν ένα παιδί που ήταν καλά, ήξερε που βρισκόταν.

Πρόεδρος: Ποιες είναι οι τιμές που θα αποτελούσαν ένδειξη μίας παθολογίας;

Μάρτυρας: Εάν το οξυγόνο δεν ήταν καλό, υπόταση ή υπέρταση. Οι σφίξεις είτε ανεβασμένες είτε χαμηλές πάλι θα με προβλημάτιζαν.

Πρόεδρος: Καταθέσατε πως στις 10 Απριλίου είχατε ειδοποιηθεί για σιελόρροια και βήχα

Μάρτυρας: Αυτά τα συμπτώματα είναι μη ειδικά. Το παιδί δεν είχε ταχυκαρδία, δεν είχε αρρυθμία, δεν άκουσα ακροαστικά ευρήματα, είχαμε επικοινωνήσει με την κυρία Καρατζά επειδή το είχε δει ημέρες πριν και δεν είχε κάτι.

Πρόεδρος: Ποιος επικοινώνησε με κυρία Καρατζά;

Μάρτυρας: Δε θυμάμαι. Λογικά ο προηγούμενος γιατρός της εφημερίας.

Πρόεδρος: Τι σας είχε πει μητέρα για οικογενειακό ιστορικό;

Μάρτυρας: Το θυμάμαι διότι μου είχε κάνει εντύπωση πως μου είχε πει ότι είχε νοσηλευτεί και ότι είχε λάβει αντιεπιληπτική αγωγή.

Απαντώντας σε ερώτηση της υπεράσπισης της Ρ. Πισπιρίγκου σχετικά με το αν υπήρξε κάποια συζήτηση μεταξύ των γιατρών του νοσοκομείου για την υπόθεση της 9χρονης, η μάρτυρας απάντησε ότι δεν έγινε κάποια τέτοια συγκέντρωση γιατρών αλλά το θέμα συζητήθηκε επιστημονικά.

Αλ. Κούγιας: Δεν έγινε ποτέ συζήτηση για το πως ένα παιδάκι υπέστη ανακοπή και έμεινε τετραπληγικό;

Μάρτυρας: Συζήτηση έγινε, ιατρικού περιεχομένου, επιστημονική. Μας προβλημάτισε πως το παιδί δεν είχε τίποτα και υπέστη ανακοπή.

Κούγιας: Το επιχείρημα που λέτε όλοι οι ιατροί του Καραμανδάνειου ότι επικοινωνήσατε με κυρία Καρατζά σε τι οφείλετε;

Μάρτυρας: Εμένα αυτό που μου ανέφεραν.

Κούγιας: Ποιος επικοινώνησε;

Μάρτυρας: Δεν γνωρίζω.

Κούγιας: Υπήρξαν και επεισόδια που διαπίστωσαν οι γιατροί ή μόνο η μητέρα διηγούνταν;

Μάρτυρας: Εγώ αυτό που θυμάμαι και είχα γράψει στο χαρτί είναι ότι η μητέρα το είχε διηγηθεί.

Νωρίτερα το δικαστήριο αποφάσισε ομόφωνα μετά από αίτημα του Αλ. Κούγια, ότι θα κληθεί να καταθέσει ως μάρτυρας, η παιδίατρος Αγγελική Καρατζά.

Σύμφωνα με Αλ. Κούγια, η συγκεκριμένη γιατρός θα πρέπει να καταθέσει στη δίκη για τον θάνατο της Τζωρτζίνας, διότι σε κατάθεση που έχει δώσει για τους θανάτους των άλλων δυο παιδιών της οικογένειας, είχε αναφέρει ότι οι γιατροί του Καραμανδάνειου επικοινώνησαν μαζί της μετά το θάνατο της Τζωρτζίνας και όχι πριν, όπως κατέθεσαν στη δίκη.

Τέλος, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο αποφάσισε και πάλι ομόφωνα  να γίνει χρήση της σχετικής κατάθεσης της κ. Καρατζά με τη πρόεδρο να αναφέρει πως πρόκειται για «θέμα που άπτεται των αποδείξεων και έχει σχέση με την ουσία της υπόθεσης».

Διαβάστε επίσης:

Δίκη Πισπιρίγκου: «Δεν περιμέναμε αυτή την εξέλιξη» – Τι κατέθεσε νοσηλεύτρια του Καραμανδάνειου

Δίκη Πισπιρίγκου: Μήνυση Κούγια στους παιδιάτρους του Καραμανδάνειου

Ρούλα Πισπιρίγκου: Παραπομπή σε δίκη και για τους θανάτους Μαλένας – Ίριδας η πρόταση του εισαγγελέα

Ρούλα Πισπιρίγκου: Προκαταρκτική έρευνα για τη διαρροή φωτογραφιών της 34χρονης και του Δασκαλάκη μέσα από το δικαστήριο

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter