Δίκη Πισπιρίγου: «Δέχομαι απειλές για τη ζωή μου…», ξέσπασε η ιατροδικαστής

Δίκη Πισπιρίγου: «Δέχομαι απειλές για τη ζωή μου…», ξέσπασε η ιατροδικαστής
ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Σε έντονο κλίμα συνεχίστηκε για δεύτερη μέρα η κατάθεση της ιατροδικαστού Ουρανίας Δημακοπούλου, η οποία έχει κληθεί ως μάρτυρας ειδικών γνώσεων, , στην πολύκροτη δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Μόνο ήπιες δεν θα χαρακτήριζε κανείς τις αντιδράσεις της κ. Δημακοπούλου, η οποία όπως ισχυρίστηκε σε έντονο κλίμα, δέχεται απειλές για την ζωή της. Υπενθυμίζεται πως η ίδια προτάθηκε ως μάρτυρας από την πλευρά της υπεράσπισης και έχει υποστηρίξει πως η άτυχη Τζωρτζίνα δεν πέθανε από ισχυρή δόση κεταμίνης.

Η κ. Δημοπούλου, αφού δέχθηκε σωρεία ερωτήσεων από την Έδρα και βρισκόμενη σε συναισθηματική φόρτιση, κοπάνησε τα χέρια της στο βήμα και είπε χαρακτηριστικά:

«Μ’ έχετε εδώ έξι ώρες! Μου λέτε πως δεν διαβάζω τα ιατρικά έγγραφα! Μου λέτε ότι δεν έχω γνώση… Εμένα; Που είμαι εδώ, δέχομαι απειλές για τη ζωή μου; Λέτε πως δεν έχω γνώσεις ιατρικής; Δεν αντέχω άλλο! Ποιο όφελος έχω; Βάλλομαι χωρίς λόγο. Για ποιο λόγο νομίζετε ότι ήρθα εδώ; Να υπερασπιστώ την κατηγορούμενη; Δεν έχω πάρει ούτε 1 ευρώ. Ζητώ συγνώμη άλλα έχω εξαντλήσει τα περιθώρια για αυτά που ακούγονται. Αν ο κ. Μπουζιάνης (ιατροδικαστής) είχε λάβει τον ιατρικό φάκελο του παιδιού δεν θα ήμουν εδώ σήμερα. Αν είχε δώσει σαφή απάντηση δεν θα ήμουν εδώ» είπε η κ. Δημακοπούλου.

Η πρόεδρος στην προσπάθειά της να την ηρεμήσει ανέφερε πως: «Αν είστε φορτισμένη συναισθηματικά δεν αφορά εμάς. Είμαστε εδώ για να δικάσουμε μια υπόθεση και θέλουμε να δούμε τι πραγματικά έχει συμβεί. Δεν σας κατηγορήσαμε για κάτι και δεν κατάλαβα από τι πυροδοτήθηκε όλο αυτό» .

«Πόσο να αντέξει ένα παιδί»

Στην κατάθεση της πάντως, νωρίτερα, η κ. Δημακοπούλου υποστήριξε ότι ήταν επιβαρυμένη η κατάσταση της Τζωρτζίνας όταν έφτασε στο Παίδων.

«Είχε επιληψία, είχε και λοίμωξη. Ένα παιδί σε πέντε μέρες έχει κάνει δεκατέσσερα περιστατικά. Ήδη από το προηγούμενο εικοσιτετράωρο το παιδί είχε σταδιοδρομηθεί. Πόσο άλλο να αντέξει ένα παιδί;», ανέφερε η μάρτυρας.

Διαβάστε επίσης: Δίκη Πισπιρίγκου: «Δεν υφίσταται η δηλητηρίαση από κεταμίνη» – Ένταση στη δίκη

Δίκη Πισπιρίγκου: «Η Τζωρτζίνα έλαβε κεταμίνη προτού υποστεί ανακοπή» – Η κατάθεση του επικεφαλής του εργαστηρίου τοξικολογίας του ΑΠΘ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter