Δίκη πρώην ντράμερ Πυξ Λαξ: «Δεν είχε όφελος η ανήλικη να πει ψέματα – Δεν ήθελε να τραβήξει την προσοχή»

Δίκη πρώην ντράμερ Πυξ Λαξ: «Δεν είχε όφελος η ανήλικη να πει ψέματα – Δεν ήθελε να τραβήξει την προσοχή»
Με την κατάθεση της ψυχολόγου και αξιωματικού της αστυνομίας η οποία είχε εξετάσει το 2013 την ανήλικη που κατηγορεί τον πρώην ντράμερ των Πυξ Λαξ Γιώργο Γιαννοπουλο για σεξουαλική κακοποίηση συνεχίστηκε στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο η δίκη του 70χρονου μουσικού.
Η μάρτυρας η οποία κατά την κατάθεση της ξεκαθάρισε ότι είναι βέβαια ότι η νεαρή σήμερα μαθήτρια, σε ηλικία τότε μόλις έξι ετών, βίωσε όσα καταγγέλλει, εξετάστηκε εξαντλητικά από την πλευρά της υπεράσπισης με την Πρόεδρο του δικαστηρίου να εγκαλεί τον συνήγορο του κατηγορουμένου αρκετές φορές προτρέποντας τον να ολοκληρώσει.
Η ίδια, στην περισσότερο από δυο ώρες εξέταση της, επέμενε στην θέση της σχετικά με την εγκυρότητα της καταγγελίας της ανήλικης τονίζοντας μάλιστα ότι σύμφωνα με την επιστημονική της άποψη και βάσει όσον έχουν ειπωθεί στις μεταξύ τους συνεδρίες «δεν είχε κάποιο όφελος το παιδί να καταγγείλει ψευδώς τον κατηγορούμενο. Δεν ήθελε για παράδειγμα να τραβήξει την προσοχή».
Αναφερόμενη στο βασικότερο τραύμα της ανήλικης είπε πως αυτό είναι, το ότι ο κατηγορούμενος την ανάγκασε να τον αγγίζει στο πέος, ενώ απαντώντας σε ερωτήσεις της υπεράσπισης σχετικά με το γιατί συνέταξε την έκθεση της το 2015 ενώ εξέτασε την ανήλικη το 2013, η μάρτυρας είπε πως το έκανε όταν η μητέρα της ανήλικης το αιτήθηκε.
Υπεράσπιση: Γιατί δεν υπάρχετε πουθενά στη δικογραφία μέχρι τον Ιανουάριο του 2015 ενώ εξετάσατε το παιδί από το 2013;
Μάρτυρας: Τότε η μητέρα αιτήθηκε την έκθεση και τότε τη χορήγησα. Δεν ήρθαν σε μένα μόνο για να πάρουν μια πραγματογνωμοσύνη. Οι γονείς του κοριτσιού ήταν συνεπείς και σταθεροί στο κομμάτι αποκατάστασης του παιδιού τους.
Ερωτώμενη για το αν υπάρχουν στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι παρακολουθούσε την ανήλικη από το 2013 η μάρτυρας απάντησε καταφατικά λέγοντας πως έχει στην κατοχή της σημειώσεις, αποδείξεις και βεβαιώσεις.
Ο Γ. Γιαννοπουλος πρωτόδικα έχει καταδικασθεί σε κάθειρξη 12 ετών χωρίς μάλιστα το δικαστήριο να του αναγνωρίσει κανένα ελαφρυντικό. Ωστόσο, του είχε χορηγηθεί αναστολή στην εκτέλεση της ποινής μέχρι την έφεση με περιοριστικούς όρους και έτσι δεν έχει εκτίσει την πρωτόδικη ποινή.
Υπενθυμίζεται πως ο 70χρονος κατηγορούμενος έχει κριθεί προφυλακιστέος για άλλη υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης τεσσάρων ανήλικων κοριτσιών.
Η δίκη θα συνεχιστεί την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου.
Διαβάστε επίσης:
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter